Nieuws uit de Raad

Nieuws uit de gemeenteraad.

 • Raadscolumn Richard Brouwer (NZLokaal): Daar wil ik altijd wonen

  04 juli 2022

  Aan alle inwoners van de gemeente, wat wonen we in een mooie gemeente. Een gemeente met vele mogelijkheden. Als je uit de voordeur stapt, kan je vrijwel gelijk van de natuur genieten. Meestal zon, de zee en mooie velden om langs te lopen of fietsen.

 • Lovende woorden en kanttekeningen bij het coalitieakkoord

  30 juni 2022

  Tijdens de raadsvergadering van 21 juni 2022 reageerden diverse fracties op het coalitieakkoord ‘Recht zo die gaat’.

 • Financiële keuzes door de raad

  30 juni 2022

  Tijdens de raadsvergadering van 21 juni 2022 sprak de gemeenteraad van Noordwijk over raadsvoorstellen die betrekking hadden op financiële keuzes en het nieuwe coalitieakkoord.

 • Raadscolumn Theo Alkemade (CDA): Het concept coalitieakkoord is gepresenteerd

  24 juni 2022

  Als demissionair wethouder en raadslid voor het CDA heb ik daaraan mee mogen werken. Na een lange aanloop is het daar uiteindelijk.

 • ‘Hoe zou jij Noordwijk mooier en leuker willen maken?’

  24 juni 2022

  Met die vraag gingen leerlingen van Noordwijkse basisscholen de afgelopen weken aan de slag. Binnen het project Kinderraad maakten de leerlingen plannen om Noordwijk nog mooier te maken. Na een spannende stemming op de vergadering van de Kinderraad op 23 juni 2022 won het plan ‘Een speelplek voor oudere kinderen’ van de Regenboog school.

 • Raadscolumn Suzanne van Teijlingen (PUUR): Wat doe je nou dan eigenlijk?

  14 juni 2022

  Mijn eerste paar weken als nieuw raadslid van PUUR heb ik er inmiddels opzitten. Wat komt er veel op je af. Ik vind het fantastisch dat er zoveel nieuwe raadsleden zijn. Een nieuwe lichting zorgt weer voor een frisse blik. Nadeel is dat er veel ervaring is weggevallen en dat alle nieuwe leden zich nog moeten inwerken.

 • Raadsvergadering 31 mei 2022: veel stof tot discussie

  07 juni 2022

  Wanneer kan de gemeente onteigenen, tot hoe lang geldt geheimhouding op gemeentelijke projecten en sneller openbaar vervoer tussen de Noordwijkse dorpen. Onder andere daarover vergaderde de gemeenteraad van Noordwijk op 31 mei 2022.

 • Raadscolumn Erica Renkema (Partij voor de Inwoners): Nieuw in de politiek

  31 mei 2022

  Mijn naam is Erica Renkema en ik ben eigenlijk ‘ineens’ in de lokale politiek terecht gekomen.

 • Raadscolumn Alfons Morssink (Partij voor de Inwoners): Het beste van beiden

  24 mei 2022

  Al tijdens mijn wethouderschap in Noordwijkerhout (2006 - 2011) was ik voorstander van een fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Gezien de historie en ligging van onze twee dorpen lag een fusie tussen deze 2 gemeenten ook voor de hand. Tot ongeveer 700 jaar geleden waren we 1 ambacht en qua ligging grenzen we op een heel mooie wijze aan elkaar.

 • Raadscolumn Ivar Krüse (Partij voor de Inwoners): De waarde van een hechte gemeenschap

  17 mei 2022

  Regelmatig komt het ter sprake: “Eigenlijk mogen wij best in onze handjes knijpen dat wij in dit deel van Nederland zijn opgegroeid en wonen”. En zo is het ook! Een oase binnen de Randstad. Aan het strand, tussen de bloemen waar je zowel rust als reuring kunt ervaren. De omgeving kan dan wel mooi zijn, maar misschien nog wel mooier is de hechte gemeenschap. 

 • Positie gemeenteraad versterkt

  13 mei 2022

  De gemeenteraad van Noordwijk zette in de raadsvergadering van 10 mei 2022 belangrijke stappen in het versterken van haar controlerende en uitvoerende taak. Daartoe installeerde de raad verschillende leden in onderstaande ondersteunende commissies die veel voorbereidend werk voor de gemeenteraad uitvoeren.

 • Bouwplannen en het buitengebied

  12 mei 2022

  De gemeenteraad van Noordwijk sprak tijdens de raadsvergadering van 10 mei 2022 onder andere over de aanschaf van een aantal percelen aan de Achterweg, de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied en een actuele motie van D66.

 • Raadscolumn Oscar Kramer (D66): Waar kunnen wij u mee helpen?

  10 mei 2022

  “Jullie raadsleden doen volgens mij ook maar wat”, sprak een vriend tegen mij tijdens een borrel toen het gesprek ging over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en mijzelf als nieuw raadslid voor D66. “Hoe weet jij nou wat ik of de gemiddelde inwoner echt wil?” ging hij verder. Goeie vraag, en eentje die mij sindsdien aardig bezig houdt.

 • Raadscolumn Gerard van der Klugt (NZLokaal): Waarom raadslid??

  26 april 2022

  Regelmatig wordt me gevraagd waarom ik raadslid ben. Opmerkingen als: ”wat bezielt je?” en “het is in die gemeente(raad) toch allemaal belangetjes verdedigen, vliegen afvangen en wat bereik je met al je moeite” hoor ik daarbij vaak.

 • Raadscolumn Alexandra Dik: Het kersverse raadslid voor de Partij voor de Inwoners

  19 april 2022

  Mijn naam is Alexandra Dik en ik woon in Noordwijk aan Zee in een gezellig souterrain. Ondernemer en levensgenieter.

 • 1e raadsvergadering nieuwe raad

  14 april 2022

  Na haar installatie op 30 maart vergaderde de nieuwe gemeenteraad van Noordwijk op 12 april 2022 voor het eerst inhoudelijk. Met een beknopte agenda was de raad in een uur klaar. In die korte tijd koos de raad een nieuwe plaatsvervangend voorzitter, installeerde een nieuw commissielid en besprak 2 moties.

 • Raadscolumn Bas Brekelmans (VVD): Ockhams Razor

  12 april 2022

  Geen idee of u het begrip ‘Ockhams Razor' - ofwel Ockhams scheermes - kent. Maar het kwam steeds bij me boven toen ik nadacht over een onderwerp voor deze column.

 • Feestelijke start van de nieuwe gemeenteraad

  01 april 2022

  Op woensdagavond 30 maart 2022 werden de 27 nieuwe Noordwijkse raadsleden en 14 commissieleden geïnstalleerd. Dat gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering waarbij de nieuwe leden een voor een tegenover burgemeester Wendy Verkleij plechtig de belofte of de eed aflegden.

 • Laatste loodjes

  24 februari 2022

  Op dinsdag 22 februari 2022 en woensdag 23 februari 2022 vergaderde de gemeenteraad van Noordwijk voor de laatste keer in deze raadsperiode over inhoudelijke stukken. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 volgt op 29 maart 2022 nog de allerlaatste raadsvergadering waarin we afscheid nemen van de zittende raad. Op 30 maart 2022 treedt de gemeenteraad in de nieuwe samenstelling aan.

 • Raadscolumn Karin Meiland (NZLokaal): De tijd gaat snel

  22 februari 2022

  De tijd gaat snel, het is weer bijna zover. Na ruim 3 jaar zijn er weer verkiezingen en zijn we alweer ruim 3 jaar gefuseerd met Noordwijk. Er is een hoop gebeurd.

 • Raadscolumn Cynthia Maan (GroenLinks): Eerlijk delen

  15 februari 2022

  Iedereen hoopt momenteel dat de laatste dagen van de gevaarlijke varianten van het coronavirus zijn geteld. Dat de wereld weer open gaat en we ons leven weer op kunnen pakken.

 • Raadscolumn Frans van Kouwen (Lijst Salman Noordwijk): Omdat we toch allemaal van ons dorp houden

  08 februari 2022

  Mijn eerste periode als jong raadslid van nu 63 jaar loopt ten einde. In maart staan de verkiezingen voor de deur en je merkt in de politieke arena dat iedereen daar mee bezig is. De taal wordt harder, de standpunten met nog meer hakken in het zand. Bijna op het persoonlijke af.

 • Raadscolumn Hans Knapp (VVD): De Noordwijkse politiek door uw ogen

  01 februari 2022

  De gemeente Noordwijk bestaat inmiddels ruim drie jaar en we naderen alweer de verkiezingen - een goed moment om terug te blikken op de resultaten van de afgelopen raadsperiode.

 • Kaders stellen, adviseren en zorgen om ventilatie

  27 januari 2022

  Kaderstellen en controleren, het zijn belangrijke taken van een raadslid. Dinsdagavond 25 januari 2022 was tijdens de 1e raadvergadering van het jaar goed te zien hoe dat kaders stellen en contoleren van het college van B&W in zijn werk gaat.

 • Raadscolumn Wim van Haaster (CDA): Van Bloemenbadplaats naar Kuuroord?

  25 januari 2022

  Begin januari werd een digitale commissievergadering gehouden met als onderwerp de manier waarop de Noordwijkse Kuuroordstatus gestalte moet gaan krijgen. De commissie werd geïnformeerd over het voornemen een bedrag van 7 ton ter realisatie van de status beschikbaar te stellen.

 • Raadscolumn Sebastiaan Duivenvoorde (CDA): Terugblikken en vooruitkijken naar een mooie toekomst voor onze gemeente

  11 januari 2022

  In deze eerste column van het nieuwe jaar wil ik natuurlijk beginnen met iedereen een fantastisch en bovenal gezond 2022 toe te wensen. En ik hoop natuurlijk net als iedereen dat 2022 een beter jaar gaat worden dan 2021. Hopelijk gaat 2022 een jaar worden vol van evenementen en een jaar met volle stranden en winkelstraten.