Nieuws uit de Raad RSS icoon

Nieuws uit de gemeenteraad.

 • Verslag gemeenteraadsvergadering 18 februari 2020

  25 februari 2020

  Op dinsdagavond 18 februari 2020 vond er in de Duinpan in De Zilk weer een raadsvergadering plaats.

 • Raadscolumn Kim van Eeden: (Lijst Salman) Vertel het mij!

  21 februari 2020

  Mijn naam is Kim Chantal, 41 jaar en ik woon al mijn hele leven in Noordwijk. Ik ben getrouwd met Arno van Eeden en wij hebben twee zonen, Rogier van 16 jaar en Tim van 14 jaar. In mijn vrije tijd ga ik graag met het gezin er op uit.

 • Raadscolumn Gerben Van Duin (PUUR Noordwijk): Fit, vitaal en een dak boven je hoofd

  14 februari 2020

  Geregeld krijg ik de vraag: “Gerben hoe gaat het met je en wat ben je na je wethouderschap aan het doen?” Alles gaat goed met me. Fit en vitaal. In de gemeenteraad zijn we nu ongeveer een jaar bezig met vorm en inhoud te geven aan nieuwe gemeente Noordwijk. We hebben veel, vooral interne discussies achter de rug, die bij een fusietraject horen, van harmonisering van beleid tot huisvesting van de raadzaal.

 • Bene Timmer verlaat gemeenteraad

  14 februari 2020

  Lijst Salman raadslid Bene Timmer legt zijn raadslidmaatschap neer. Dit heeft hij laten weten in zijn brief aan de burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad. Timmer zal in de gemeenteraad worden opgevolgd door Eric Berg.

 • Rondetafelgesprek over Landgoed in den Houte

  07 februari 2020

  Op dinsdagavond 4 februari 2020 vond er op het gemeentekantoor van Noordwijkerhout een rondetafelgesprek plaats. Er was een presentatie over de woningbouwplannen op het Landgoed in den Houte en er was een sessie over tijdelijke woningen voor mensen die urgent op zoek zijn naar een woning.

 • De heer H.A. Berg als nieuw lid gemeenteraad benoemd

  07 februari 2020

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Noordwijk heeft de heer H.A. Berg op 7 februari 2020 benoemd als lid van de gemeenteraad.

 • Raadscolumn Gerard Duijndam (VVD): Steentje bijdragen

  07 februari 2020

  Mij is gevraagd om iets te vertellen over mijzelf en wat mijn beweegredenen zijn om raadslid te zijn. Ik ben een geboren en getogen Noordwijker met een horeca achtergrond die het belangrijk vind om niet aan de zijlijn te staan en te roepen dat de ‘politiek’ maar wat doet.

 • Raadscolumn Jos Beugelsdijk (CDA): Wat doet het CDA eigenlijk voor u?

  31 januari 2020

  In de gemeenteraad is het CDA actief op sociaal, financieel en ruimtelijke ordeningsgebied. Maar dat zijn alle partijen. Waar wij ons in onderscheiden ten opzichte van andere partijen is dat wij echt kijken naar de belangen van onze inwoners.

 • Over de raadsvergadering van 21 januari 2020

  27 januari 2020

  Op dinsdagavond 21 januari 2020 vond er in de Duinpan in De Zilk weer een raadsvergadering plaats. Het was een bijzonder avond want er was het bestuurlijk afscheid van waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld. Ook stonden de nieuwe subsidieverordening gemeentelijke monumenten en het voorstel mensen hebben mensen nodig o.a. op de agenda van de raad.

 • Raadscolumn Lisette van der Vossen (NZLokaal)

  15 oktober 2019

  “Zit jij in de politiek? Dat zou niks voor mij zijn!” Dit hoor ik met enige regelmaat als ik vertel dat ik raadslid ben. En om eerlijk te zijn: zo dacht ik vroeger zelf ook.

 • Raadscolumn Wally Rodenburg (NZLokaal): Slim bouwen, aandacht voor sociaal tot 1 x modaal

  24 september 2019

  Namens NZLokaal zit ik Wally Rodenburg 48 jaar, gesteund door vrouw en onze twee kinderen voor het eerst in de gemeenteraad. Naast mijn verschillende werkzaamheden en Oranjevereniging is dit een mooie uitdaging om naar de toekomst te kijken.

 • Raad bespreekt Collegeagenda en duurzaamheidsprogramma 2019

  18 juli 2019

  Op dinsdagavond 16 juli 2019 vond er opnieuw een raadsvergadering plaats in de Duinpan. Vele thema’s kwamen langs. Van duurzaamheidsplannen tot bestemmingsplannen, de collegeagenda 2019-2022 en de ontwikkelingen rondom de Parallel Boulevard.

 • Raadscolumn Louis Koppel (GroenLinks): Gluren?

  09 mei 2019

  Heeft u iets te verbergen? Waarschijnlijk antwoord u “nee”. Dat is althans het antwoord dat ik meestal krijg als ik in gesprek ga over de grenzen van privacy. “Van mij mogen ze alles weten”, volgt daar meestal gelijk op. Maar is dat zo?

 • Raadscolumn Jan Janson (PvdA): Gaat de raad het nog over het sociaal domein hebben?

  09 mei 2019

  Op het moment dat ik deze column schrijf heb ik net gisteravond de vierde reguliere raadsvergadering achter de rug. En wederom ging het tot in de kleine uurtjes enkel om ruimtelijke ordening, ruimtelijke ordening, ondernemers, ruimtelijke ordening, ondernemers en het wittebroodsprogramma van het college. Nog geen enkele maal stond er een onderwerp uit het sociaal domein op de agenda.

 • Raadscolumn Dick Gutlich (D66)

  09 mei 2019

  Inmiddels is de nieuwe raadsperiode alweer ruim 3 maanden oud. We zien een nieuwe gemeenteraad die op een nieuwe manier vergadert en op een laagdrempelige wijze probeert de inwoners bij het bestuur te betrekken.

 • Raadscolumn Siemen van Berkum (GroenLinks): “Prioriteit aan Energietransitie”

  09 mei 2019

  We hebben net de provinciale verkiezingen achter de rug. De opkomst was goed en GroenLinks boekte een prima uitslag, ook in onze gemeente. Steeds meer Noordwijkers hechten belang aan ‘groen’ en duurzaamheid. Maar ook partijen die niets hebben met klimaat en duurzaamheid, hebben behoorlijke aanhang. In de politieke commentaren wordt die steun verklaard door vrees voor hoge kosten van maatregelen die uit het Klimaatakkoord zullen voortkomen.

 • Raad: meer woningen en minder ballonnen

  16 april 2019

  Op donderdag 28 maart 2019 vond er opnieuw een raadsvergadering plaats in de Duinpan. Het was het vervolg op de raadsvergadering van 19 maart 2019. Daar konden vanwege de tijd niet alle onderwerpen worden besproken. Er stonden weer belangrijke zaken op de agenda. Een terugblik.

 • Raadscolumn Taetske Visser-Danser (PUUR): “Wonen voor iedereen”

  09 mei 2019

  Onze dorpen, Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, zijn zeer aantrekkelijk om te wonen en het woningaanbod is beperkt. De manier waarop jonge starters, senioren, gezinnen en singles willen wonen is in beweging. PUUR vindt dat het aanbod van nieuwbouw daarop moet aansluiten. Met wonen voor iedereen, bereikbaar en betaalbaar. Waarin de woonbehoefte, de leefbaarheid en de verschillende woonvormen centraal staan, met alle ruimte voor vernieuwing en ‘vergroening’.

 • Benieuwd naar onze raadsleden?

  09 mei 2019

  Noordwijk heeft sinds januari 2019 een nieuwe gemeenteraad.

 • Raad en college brengen werkbezoek aan ESA ESTEC en Space Expo

  09 mei 2019

  Op vrijdag 22 maart 2019 brachten raadsleden en leden van het college een werkbezoek aan ESA ESTEC en Space Expo. Een uitstekende gelegenheid om ‘het technisch hart van de Europese ruimtevaart’ in ons eigen Noordwijk te bekijken.

 • Raadscolumn Theo Alkemade (CDA): 'Ga stemmen op woensdag 20 maart'

  09 mei 2019

  De gemeenteraadsverkiezingen van november liggen alweer een tijdje achter ons. In december zijn de grote lijnen van het beleid van de nieuwe coalitie, bestaande uit NZLokaal, VVD, CDA en Lijst Salman Noordwijk, vastgelegd in het coalitieakkoord.

 • Raadscolumn Michael van Dormolen (VVD): `Samen Noordwijk nog mooier maken`

  09 mei 2019

  De verkiezingen liggen achter ons en de fusie is een feit. Het stof is neergedaald en het echte werk is begonnen. Onze ambitie is Noordwijk een nog mooiere gemeente te maken. Met zijn vier unieke kernen, inwoners die zich inzetten voor elkaar en het algemeen belang, fantastische ondernemers, het bruisende verenigingsleven en de prachtige omgeving.

 • Raad neemt belangrijke besluiten tijdens raadsvergadering

  29 maart 2019

  Op dinsdag 19 februari 2019 vond er opnieuw een raadsvergadering plaats in de Duinpan. Veel onderwerpen stonden op de agenda. Van het Ondernemersfonds tot de Parallel Boulevard en van de Space Campus tot het project Maarten Kruytstraat. Na middennacht werd hierover nog besloten.

 • Scherp debat over coalitieakkoord tijdens raadsvergadering

  26 februari 2019

  Op dinsdag 22 januari 2019 vergaderde de nieuwe gemeenteraad voor het eerst in De Duinpan in De Zilk. Een mooie debatavond met een hele volle zaal. Tientallen inwoners uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zagen een scherp debat tussen de nieuwe coalitie en oppositie over het coalitieakkoord.