Raadscolumn Desirée van Paridon (VVD): Beter maken wat beter moet!

Zeg nu zelf, thuis heeft u niets aan debatten en moties van de gemeenteraad. Je wilt oplossingen voor de problemen! Daarom ben ik in de politiek gegaan. Werken aan oplossingen voor een beter en mooier De Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk, dat mag u van mij verwachten!

U vertegenwoordigen, wat een eer!

Ik ben een nieuw raadslid en ik zit in de commissie Bestuur, Middelen en Economie. Wat een enerverende onderwerpen in onze bedrijvige gemeente. Wat heb ik al veel geleerd en wat is het boeiend om te zien dat zoveel verschillende partijen vanuit verschillende invalshoeken bezig zijn voor een betere en mooiere leefomgeving. 

Bloembollenkweker-dochter

Ik ben een dochter van een bloembollenkweker uit Noordwijkerhout en supertrots op de bollensector. Bloembollenvelden maken onze omgeving uniek en wereldwijd bekend. 
Als VVD-er zal ik me inzetten dat dit een bloeiende economie blijft en dat de agrariërs worden ondersteund in hun plannen om vitaal te blijven. Duurzaam ondernemen is van groot belang en waar nodig zullen stimulerende initiatieven nodig zijn. Circulariteit, als een oplossing voor meer duurzaamheid, daar sta ik zeker ook achter.  

Circulariteit, zie ik u nu denken?

In het circulaire systeem bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Samen met mijn zusje hebben we in onze monumentale bollenschuur van onze ouders, 8 startersappartementen op een circulaire wijze gebouwd. Circulair omdat wij ons erfgoed graag op een duurzame wijze willen doorgeven. 
En ons erfgoed omarm ik. Zonder de Witte Kerk, de Voorstraat, de Atlantikwall, de Leidsevaart en de oude bollenschuren zou ik minder happy zijn! Maar rondom de Witte Kerk horen ook lekkere terrassen, mooie zomermarkten, carnaval en ga zo maar door.

Levendige dorpen

Een groene, schone, veilige en leefbare omgeving met betaalbare woningen, waar verenigingen en culturele organisaties actief kunnen zijn. Kortom, onze dorpen ondersteunen om levendig en vitaal te blijven. Wat uiteindelijk leidt tot een betere en mooiere leefomgeving…. daar sta ik voor! Heeft u ook een idee om onze gemeente beter en mooier te maken? Laat het ons weten en email ons op info@noordwijk.vvd.nl of deel het tijdens onze fractievergadering, om met elkaar de gemeente Noordwijk beter en mooier te maken.Desirée van Paridon is bij de verkiezingen van afgelopen maart nieuw verkozen in de gemeenteraad van Noordwijk.