Kinderburgemeester

De kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen in de gemeente Noordwijk. De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen.

Installatie kinderburgemeesterKinderburgemeester

Tess van Eijk is de 1e kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk. Zij zit in het 1e jaar van Nortgho College. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 24 november 2020 is zij geïnstalleerd.

Wat doet de kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de kinderraad, een opening van een speeltuin en andere evenementen. Soms houdt de kinderburgemeester een speech. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen in de gemeente Noordwijk

Heb je een vraag aan de Kinderburgemeester?

Je kunt je vragen stellen aan de kinderburgemeester via het mailadres kinderburgemeester@noordwijk.nl

Hoe is Tess kinderburgemeester geworden?

Alle 11 en 12 jarigen die in de gemeente Noordwijk wonen mochten solliciteren op de functie als kinderburgemeester. Zij hebben dit gedaan door middel van een filmpje. Tijdens een selectiemiddag werden de kandidaten geïnterviewd en moesten ze een openingshandeling uitvoeren. Uit alle fantastische kandidaten is Tess gekozen als kinderburgemeester.

Tot wanneer is Tess kinderburgemeester?

Tess blijft kinderburgemeester tot er een nieuwe kinderburgemeester wordt benoemd.