Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. U draagt iemand voor bij de gemeente waar die persoon woont.

De lintjesregen vindt jaarlijks plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens deze 'lintjesregen'. Meer informatie over het voordragen van een kandidaat leest u ook op lintjes.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000. Zij zullen u dan doorverbinden met de medewerker Kabinetszaken.

De beslissingstermijn kan per aanvraag verschillen. U kunt het hele jaar door een aanvraag indienen. Maar als u iemand wilt voordragen voor de lintjesregen moet uw aanvraag compleet binnen zijn voor 1 juli het jaar ervoor.

  • Een voorbeeld: een aanvraag voor de lintjesregen van 2021 moet dan voor 1 juli 2020 compleet ontvangen zijn bij de gemeente.

Overleg vooraf met de medewerker Kabinetszaken of het voorstel haalbaar is. U kunt hiervoor contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000. Zij zullen u dan doorverbinden. U kunt ook mailen via kabinetszaken@noordwijk.nl

Geheimhouding

Het is een goede gewoonte de betrokken persoon niet op de hoogte te stellen van uw voorstel. Dus denk eraan het geheim te houden. Het komt namelijk voor dat het voorstel wordt afgewezen. Daarnaast speelt bij toekenning van een onderscheiding het verrassingselement een rol.

Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met de medewerker Kabinetstaken voordat u een aanvraagformulier gaat invullen.