Alarminstallatie plaatsen

Gaat u een alarminstallatie plaatsen? Dan moet u hiervoor een melding doen of een omgevingsvergunning aanvragen. Dit doet u via het Omgevingsloket online.

Als u een alarmsysteem in uw huis of bedrijf wilt installeren, moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Het systeem moet voldoen aan de voorwaarden die staan in de vergunning.

Soms hoeft u geen vergunning aan te vragen en is een melding voldoende. Voor een alarminstallatie in een monument is meestal is wel een vergunning nodig. Doe de vergunningencheck via het Omgevingsloket online.

U moet een melding doen of een vergunning aanvragen als:

  • het alarmsysteem een opvallend geluid of lichtsignaal afgeeft

Gemeente Noordwijk heeft de taken op het gebied van bouwzaken overgedragen aan de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Voor informatie kunt u kijken op Odwh.nl of tussen 9:00 - 14:00 uur met het Bouwloket van de ODWH bellen via +31 (0)71 40 83 200. 

U kunt op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8:30 - 12:30 uur op afspraak terecht bij het Bouwloket in het gemeentehuis van Noordwijk te Voorstraat 42. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen via +31 (0)71 40 83 200 of mailen naar infobouwen@odwh.nl 

De gemeente neemt binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag een besluit. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Blijkt uit de vergunningcheck dat u een omgevingsvergunning nodig heeft, dan kunt u deze via het Omgevingsloket online aanvragen met uw DigiD, voor een bedrijf kunt u dit aanvragen met eHerkenning

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Omgevingsdienst West-Holland

Adresgegevens

Toon op de kaart Schipholweg 128 
2316 XD Leiden

odwh.nl