Omgevingsvergunning aanvragen

Voor bepaalde werkzaamheden hebt u als particulier of bedrijf een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen.

U hoeft niet in alle gevallen een omgevingsvergunning aan te vragen. Via het Omgevingsloket online kunt u een vergunningcheck doen, hierbij wordt duidelijk of u:

  • een vergunning nodig heeft;
  • geen vergunning nodig heeft;
  • geen vergunning nodig heeft, maar wel meldingsplichtig bent.

Aan de aanvraag zijn legeskosten verbonden.

Gemeente Noordwijk heeft de taken op het gebied van bouwzaken overgedragen aan de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Voor informatie kunt u kijken op de website van de ODWH of tussen 9:00-14:00 uur met het Bouwloket van de ODWH bellen via het telefoonnummer +31 (0)71 40 83 200.

U kunt op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8:30-12:30 uur ook op afspraak terecht bij het Bouwloket in het gemeentehuis van Noordwijk te Voorstraat 42. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen via het telefoonnummer +31 (0)71 40 83 200 of mailen naar infobouwen@odwh.nl

Blijkt uit de vergunningcheck dat u een omgevingsvergunning nodig heeft, dan kunt u deze via het Omgevingsloket online aanvragen met uw DigiD.

Omgevingsdienst West-Holland

Adresgegevens

Toon op de kaart Schipholweg 128 
2316 XD Leiden

Odwh.nl