Informatie over het coronavirus

Een overzicht van handige websites rondom het coronavirus / COVID-19: Waar moet ik zijn voor welke informatie?

Rijksoverheid

Algemene informatie en actuele maatregelen vindt u op de website van de rijksoverheid.

RIVM

Er is steeds meer bekend over het coronavirus / COVID-19 en over het ziekteverloop. Op de website van het RIVM krijg je antwoord op veelgestelde vragen rondom de ziekte.

GGD

Informatie over onder andere testen, testlocaties, bron en contactonderzoek en besmettingscijfers in de regio vindt u op de website van de GGD Hollands Midden.

Praktische Corona Toolkit

Voorlichtingsmaterialen, posters en social media posts (ook specifiek voor de gemeente Noordwijk) vindt u op de pagina Praktische Corona Toolkit.

Onderwijs & kinderopvang

Informatie voor ouders, scholieren, scholen en kinderopvangorganisaties over het coronavirus vindt u op deze pagina van de rijksoverheid.

Corona Noodfonds Noordwijk

Het Corona Noodfonds Noordwijk is er voor de maatschappelijke organisaties in Noordwijk, als verenigingen, initiatiefnemers uit de culturele sector en instellingen in het sociaal domein. Check of je voor een tegemoetkoming in aanmerking komt. Hoe het werkt en hoe je aanvraagt. 

Avondklok: van 21:00 tot 4:30 uur 

Regels avondklok

In heel Nederland geldt vanaf 23 januari 2021 een avondklok. Van 21:00 uur ‘s avonds tot 4:30 uur ’s ochtends blijft u binnen. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. Meer informatie over de maatregelen vindt u op de website van de rijksoverheid.

Sommige mensen mogen tijdens de avondklok naar buiten. Bijvoorbeeld mantelzorgers, of om medicijnen te halen bij de apotheek. Bekijk de uitzonderingsregels.

Formulier 'Eigen verklaring avondklok'

Als het noodzakelijk is dat u tijdens de avondklok naar buiten gaat, dan moet u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben.

Formulier 'Werkgeversverklaring avondklok'

Als u tijdens de avondklok voor het werk buiten moet zijn, dan heeft u het formulier 'Eigen verklaring avondklok' en een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. De werkgever geeft deze verklaring aan werknemers.