Informatie voor ondernemers

Ondernemers kunnen bij verschillende instanties terecht voor informatie, hulp en financiële steun. Een overzicht van belangrijke website en mogelijkheden.

Hier kunt u terecht

Naast de uitgebreide informatie van het RIVM worden veel algemene vragen voor ondernemers beantwoord op rijksoverheid.nl en ondernemersplein.kvk.nl

Ondernemers kunnen ook telefonisch contact opnemen met het adviesteam van de Kamer van Koophandel via +31 (0)800 21 17. Dit telefoonnummer is gratis en op werkdagen bereikbaar van 8:30 - 17:00 uur.

Als ondernemer of zelfstandige zonder personeel (zzp'er) kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek voor het aanvragen van een Tozo-uitkering (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers).

Bedrijvencontactfunctionaris

De gemeente heeft een bedrijvencontactfunctionaris die ook in deze moeilijke tijden voor ondernemers klaar staat. De bedrijvencontactfunctionaris Arie Musch is via mail bereikbaar op a.musch@noordwijk.nl of telefonisch via +31 (0)71 36 60 000 of +31 (0)6 38 67 92 97.

Actuele informatie Steunpakket ondernemers 

Deze informatie is aangepast op basis van de persconferentie van 21 januari 2021 over het steunpakket.

Rijksoverheid

Informatie over het nieuwste steun- en herstelpakket corona voor bedrijven en werkenden kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Een compleet overzicht van alle actuele financiële regelingen vindt u op deze pagina van de rijksoverheid.

Kamer van Koophandel & VNO-NCW/MKB Nederland

De Kamer van Koophandel en werkgeversorganisatie VNO-NCW/MKB Nederland hebben hulpmiddelen gemaakt. Daarmee kunt u inzicht krijgen in welke regelingen op u van toepassing zijn.

De regelingencheck van de Kamer van Koophandel.

De Coronacalculator van VNO-NCW/MKB Nederland.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via +31 (0)800 21 17. Werkenden en werkzoekenden kunnen daarnaast terecht op hoewerktnederland.nl

Financiële regelingen

Financiële noodregelingen

Er zijn verschillende financiële noodregelingen voor werkgevers en zelfstandigen die getroffen zijn door de coronacrisis. Het kabinet doet er alles aan banen en inkomens van zoveel mogelijk mensen veilig te stellen, en de vitaliteit van onze economie te ondersteunen.

Op rijksoverheid.nl vindt u een actueel overzicht van alle financiële regelingen.

Uitstel van betaling 

Ondernemers en zzp’ers die in de problemen komen door de coronacrisis, kunnen bij de Belastingdienst vragen om uitstel van betaling

Horeca

Pas op! Voor criminele investeerders in de horeca

Horecabedrijven worden hard geraakt door de coronacrisis. Daarom wordt er extra aandacht gevraagd om op te passen voor criminele investeerders. Lees het nieuwsbericht