Laatste nieuws coronavirus RSS icoon

Actueel overzicht van alle nieuwsberichten rondom het coronavirus.

 • Spelen of chillen? Houd je aan de regels

  06 april 2020

  De gemeente heeft bordjes met regels geplaatst bij speelplekken. Natuurlijk blijven we zo veel mogelijk thuis. Ga je even naar buiten om een luchtje te scheppen. Houd je ook op de speelplekken aan de regels.

 • Weg naar Langevelderslag en gemeentelijke parkeerterreinen afgesloten

  03 april 2020

  Gemeente Noordwijk sluit dit weekend alle gemeentelijke parkeerterreinen en de weg naar Langevelderslag. Een 2e stap om een grote toeloop van recreanten te ontmoedigen.

 • Oproep aan minister

  02 april 2020

  Gemeenten en ondernemers uit de Duin- en Bollenstreek roepen minister Wiebes op om ondernemers te helpen met het betalen van hun huur of pacht. Er wordt te weinig verdiend om aan alle verplichtingen te blijven voldoen. Omvallen dreigt.

 • Blijf thuis. Ook op zonnige dagen

  02 april 2020

  Samen met haar collega-burgemeesters uit de regio houdt burgemeester Verkleij de weerberichten scherp in de gaten. Zonnige dagen bepalen de verwachting over wat mensen doen. Er op uit. Frisse neus halen. Of niet. En dus ook de maatregelen die genomen worden.

 • College informeert raad over impact corona op Sociaal Domein

  02 april 2020

  Het college heeft begin april 2020 de gemeenteraad op de hoogte gesteld van de impact van de coronacrisis op het Sociaal Domein. Hoe zorgen we ondanks alles zo goed als mogelijk voor elkaar.

 • Hoe pakt de gemeente coronacrisis aan?

  02 april 2020

  Met een brief heeft burgemeester Verkleij de gemeenteraad van Noordwijk woensdag 1 april 2020 geïnformeerd over wat de gemeente doet in deze coronacrisis. Een meer dan volledig overzicht.

 • Aanvulling derde noodverordening

  02 april 2020

  Vrijdag 3 april 2020 om 12:00 uur treedt een nieuwe noodverordening in werking. Voluit: de noodverordening tot wijziging van de 3de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Hollands Midden 1 april 2020.

 • Regelingen regionaal vervoer aangepast

  01 april 2020

  In verband met de maatregelen om het coronavirus in te dammen, zijn de regelingen van het regionaal vervoer aangepast

 • Nieuwe brief burgemeester over gevolgen coronavirus

  31 maart 2020

  Onze burgemeester Wendy Verkleij schreef op maandag 30 maart 2020 een nieuwe brief aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

 • Nieuwe noodverordening coronavirus

  27 maart 2020

  De nieuwe landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavivirus zijn opgenomen in de 3e Noodverordening.

 • Kom niet naar de Noordwijkse stranden

  27 maart 2020

  De kust lokt met het mooie lenteweer, maar nog steeds is het beter de verleiding van een bezoekje te weerstaan. Daarom opnieuw deze oproep: kom niet naar het strand en de boulevards van Noordwijk. Je zit te snel hutjemutje op elkaar en kunt daardoor niet de verplichte 1,5 meter afstand aanhouden. Ook ben je al heel snel een groep. Het kan niet meer.

 • Noordwijk stelt chalets beschikbaar voor zorgprofessionals

  26 maart 2020

  Een prachtig voorbeeld van verbinding, samenwerking, creatief denken en snel handelen geeft eerstelijns zorgprofessionals de gelegenheid op een externe locatie om tot rust te komen.

 • Doe mee regelingen tijdelijk stopgezet

  26 maart 2020

  De Doe mee regelingen stimuleren deelname aan de maatschappij. Op dit moment is het in verband met de maatregelen om het coronavirus in te dammen niet mogelijk om deel te nemen aan maatschappelijke- en groepsactiviteiten. De Doe mee regelingen worden daarom tijdelijk stopgezet.

 • Extra maatregelen milieustraten Noordwijk en Noordwijkerhout

  24 maart 2020

  Meerlanden en de gemeenten Noordwijk en Katwijk stellen een maximum aan het aantal voertuigen dat tegelijkertijd wordt toegelaten op de milieustraat in Noordwijkerhout en Katwijk.

 • Maatregelen aanpak coronavirus aangescherpt

  24 maart 2020

  Het kabinet heeft op maandag 23 maart 2020 de maatregelen aangescherpt in de aanpak van het coronavirus.

 • Extra ondersteuning voor ondernemers/zpp'ers

  23 maart 2020

  Vanwege het coronavirus heeft het Kabinet extra maatregelen genomen voor ondernemers/zzp'ers. Eén van die maatregelen is dat zzp'ers tijdelijk een uitkering kunnen krijgen tot bijstandsniveau.

 • Noordwijkse strandpaviljoens sluiten voorlopig afhaalpunten

  22 maart 2020

  Bijna alle Noordwijks strandpaviljoens hebben zondagochtend 22 maart dat besluit genomen. Zo helpen ze het coronavirus in te dammen.

 • Brief burgemeester over grote gevolgen corona op dagelijks leven

  22 maart 2020

  Onze burgemeester Wendy Verkleij schreef een brief aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk over de grote gevolgen die het coronavirus heeft op ons dagelijks leven. Bekijk haar gesproken bericht (klik op link linksboven in afbeelding) of lees de brief.

 • Bel of mail met onze zorgloketten

  19 maart 2020

  De loketten van het Lokaal Loket Noordwijk, het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout en het spreekuur van het Sociaal Wijkteam Noordwijk zijn gesloten. U kunt er niet langskomen. Toch kunt u via de e-mail en de telefoon de medewerkers spreken. Ze staan u graag bij. Helpen u graag verder.

 • Collegebrief aan Ondernemersverenigingen Noordwijk

  19 maart 2020

  Wat is voor ondernemers nog de ondernemersruimte gegeven alle maatregelen die er zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen? In een brief aan de ondernemersverenigingen geeft het college enkele aanwijzingen en adviezen. "Wij roepen u dan ook op om te leven naar de maatregelen zoals die nu gelden".

 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport i.v.m. coronavirus

  15 maart 2020

  Zondag 15 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

 • Gemeentelijke sportparken dicht

  18 maart 2020

  Alle gemeentelijke sportparken in Noordwijk gaan dicht. Zo heeft de gemeentelijke Taskforce Corona woensdag 18 maart 2020 besloten.

 • Afvalinzameling anders georganiseerd vanwege corona

  18 maart 2020

  De maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen hebben ook gevolgen voor de afvalinzameling. Dat merkt iedereen. Het is echt even anders.

 • Richtlijn aantal aanwezigen uitvaarten

  18 maart 2020

  Het nemen van maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bij uitvaarten is helaas ook in onze gemeente onvermijdelijk. Hiervoor worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Het RIVM heeft op 16 maart 2020 een nieuwe richtlijn bekendgemaakt over het aantal aanwezigen en de nazit bij een uitvaart.

 • Ondernemers krijgen uitstel betaling gemeentelijke belastingen

  16 maart 2020

  Als gevolg van de maatregelen die het Rijk heeft genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kunnen ondernemers in de financiële problemen komen. Daarom heeft het college besloten, dat de ondernemers de aanslagen gemeentelijke belastingen in het laatste kwartaal van 2020 mogen betalen. Het gaat om de OZB niet-woningen en de rioolheffing.

 • Weekmarkten gaan door

  16 maart 2020

  In Noordwijk vinden wekelijks 2 markten plaats: op maandag rond de Witte Kerk in Noordwijkerhout en op donderdag op het Kloosterplein in Noordwijk.

 • Dienstverlening gemeente verder aangepast

  15 maart 2020

  Ook gemeente Noordwijk handelt naar de aanvullende maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Vanaf maandag 16 maart 2020 kunt u niet meer zonder afspraak terecht bij de gemeente Noordwijk.