Haal winst uit je woning

De gemeente Teylingen is samen met de gemeenten Katwijk, Hillegom, Noordwijk en Lisse de centrale inkoopactie Winst uit je woning gestart. De Rijksoverheid heeft voor gemeenten met een goedgekeurd plan budget beschikbaar gemaakt om energiebesparing bij woningeigenaren te stimuleren. Woningeigenaren krijgen zo een steuntje in de rug om maatregelen te nemen om hun woning duurzamer te maken.

Voucher voor energiebesparende producten Winst uit je woning

Inwoners met een koopwoning ontvingen afgelopen zomer (2020) een brief met daarin een voucher ter waarde van € 70,-. De voucher kun je gebruiken voor energiebesparende producten, zoals tochtstrips, ledlampen en waterbesparende douchekoppen. Maar ook voor grootschalige maatregelen zoals isolatie, warmtepompen en zonnepanelen.

Op winstuitjewoning.nl staat een compleet overzicht van de producten waar je de voucher voor kunt gebruiken. 

Verzilver de voucher in (online) winkel

Je kunt ook energiebesparende producten kopen bij een (online) winkel naar keuze, zoals een bouwmarkt. De medewerkers van de bouwmarkten zijn op de hoogte van de actie en geven advies over de producten die je kunt aanschaffen. Na de aanschaf kun je de voucher samen met de bon verzilveren via de website van Winst uit je woning.

Vanaf 15 oktober 2020 kun je in de webshop van De Groene Uitdaging jouw voucher direct verzilveren voor een speciale energiebespaarbox. Je kunt kiezen uit 3 bespaarboxen: 1 waarmee je gasverbruik vermindert, 1 waarmee je stroomverbruik vermindert en een combinatie van beide. Afrekenen doe je direct met je vouchercode.

Kies je liever zelf jouw energiebesparende producten uit? Dat kan natuurlijk ook. Plaats de producten, zoals radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen en led-lampen, in jouw winkelmandje en reken af met de vouchercode.

Voucher kwijt

Heb je de voucher nog niet benut of ben je deze kwijt geraakt? Via De Groene Uitdaging kun je de (ongebruikte) vouchercode opnieuw opvragen.

Advies- en inkoopactie afgelopen

Eerder dit jaar konden huiseigenaren met een grondgebonden woning (geen flat of appartement) meedoen met een advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie is inmiddels afgelopen. Mensen van wie de aanvraag nog loopt, kunnen contact opnemen met de klantenservice van winstuitjewoning.nl en krijgen dan alsnog de offertes van de door hen gekozen maatregelen.