Huwelijk of geregistreerd partnerschap tegen gereduceerd tarief

U kunt in de gemeente Noordwijk trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan tegen gereduceerd tarief. De voltrekking heeft een eenvoudige ceremonie. Dit kan op woensdag om 11:00 uur en 11:30 uur. U moet een datum vastleggen en een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen. Dit is in de plaats gekomen van de ondertrouw. Dit moet minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voor de ceremonie.

Online een datum vastleggen (DigiD) 

Eenvoudige ceremonie

De voltrekking heeft een eenvoudige ceremonie:

  • De ceremonie is in de trouwzaal in het gemeentehuis Noordwijkerhout.
  • Er mogen maximaal 20 personen (inclusief bruidspaar en getuigen, exclusief trouwambtenaar) meekomen.
  • U kunt geen voorkeur voor een trouwambtenaar doorgeven.
  • Er is een korte ceremonie zonder uitgebreide toespraak.

Aanpak

Buitenlandse documenten

In de volgende gevallen zijn buitenlandse documenten nodig die wij éérst moeten beoordelen:

  • Als de gegevens van uw ouders (of de gegevens van de ouders van uw partner) niet geregistreerd staan in de Basisregistratie Personen (BRP).
  • Als een eerder huwelijk van u (of uw partner) in het buitenland is beëindigd door scheiding of overlijden. En dit nog niet geregistreerd staat in de BRP.

Is 1 van deze situaties op u of uw partner van toepassing? Neem dan op tijd contact met ons op. Wij kunnen u dan zo snel mogelijk vertellen welke documenten u nodig hebt. Houdt u er rekening mee, dat het krijgen van documenten soms wel een paar maanden kan duren.

Datum vastleggen 

U kunt online een datum vastleggen (DigiD). U betaalt met iDEAL. Hiermee doet u dan ook meteen de melding voorgenomen huwelijk. Dit moet minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voor de ceremonie. Zorg dat u de volgende zaken bij de hand heeft als u een datum vastlegt:

  • DigiD van beide partners.
  • Datum en tijdstip.
  • Scans van uw identiteitsbewijzen en van de identiteitsbewijzen van uw getuigen, zodat u deze kan uploaden. Bij het sluiten van het huwelijk of het registreren van uw partnerschap heeft u getuigen nodig. Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Lukt het niet online? Bel dan met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000. 

Naamgebruik wijzigen

Uw achternaam verandert niet als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat. Wilt u dat de gemeente en andere (overheids)organisaties u aanschrijven met de achternaam van uw partner? Dan kunt u wijziging naamgebruik aanvragen

Kosten

Wat kost een huwelijk of geregistreerd partnerschap tegen gereduceerd tarief?

Aanvraag Prijs
Huwelijk of geregistreerd partnerschap tegen gereduceerd tarief € 108,-
Trouwboekje (niet verplicht) € 51,-
Getuige van de gemeente (niet verplicht) € 23,10

Annuleren

Wilt u annuleren? Dat kan tot 2 weken voor de huwelijks-/partnerschapsdatum kosteloos. Annuleert u binnen de termijn van 2 weken voorafgaand aan de huwelijks-/partnerschapsdatum? Dan brengen wij daarvoor € 50,- in rekening.