Nieuws RSS icoon

 • 12e Noodverordening Covid-19

  21 september 2020

  Vanaf zondag 20 september 2020 is de 12e noodverordening Covid-19 van kracht.

 • Actie € 70,- retour populair. Meedoen kan nog!

  18 september 2020

  Inwoners van de Duin- en Bollenstreek kunnen meedoen aan 2 acties op het gebied van verduurzamen van hun woning. Een inkoopactie en een voucheractie. Met de waardebon van € 70,- kun je zelf energiebesparende producten aanschaffen.

 • Nu ook parkeren in parkeergarage Palace Hotel

  18 september 2020

  De gemeente verwijst vanaf vandaag ook met borden naar de parkeergarage van het Palace Hotel. Bezoekers aan de kust kunnen nu ook kiezen voor deze particuliere parkeerplaatsen naast alle gemeentelijke parkeerterreinen. Hiermee komen er 160 parkeerplaatsen voor bezoekers bij.

 • Fusie dwingt tot keuze inzamelorganisatie

  17 september 2020

  De nieuwe gemeente Noordwijk neemt afscheid van 1 van de organisaties die de inzameling van huishoudelijk afval uitvoert. Jarenlang hebben de voormalig gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout uitstekend samengewerkt met hun inzamelorganisaties. In de toekomst gaat de nieuwe gemeente Noordwijk verder met 1 inzamelorganisatie.

 • Mevrouw D.H.M. Brink-Musters als nieuw lid gemeenteraad benoemd

  17 september 2020

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Noordwijk heeft mevrouw D.H.M. Brink-Musters op 17 september 2020 benoemd als lid van de gemeenteraad.

 • Stem op je favoriete ideeën over welzijn en geluk

  15 september 2020

  De afgelopen zomer hebben we meer dan 50 ideeën ontvangen om het welzijn en geluk in Noordwijk te vergroten. Help je ons mee de beste ideeën te kiezen?

 • College Noordwijk neemt kennis standpunt Provinciale Staten over Achterweg

  14 september 2020

  Het college van de gemeente Noordwijk heeft kennisgenomen van het standpunt van de commissieleden van Provinciale Staten over bouwen aan de Achterweg. De Commissie Ruimte, Wonen en Economie besprak de bouwplannen voor de Achterweg op 9 september 2020. Er bleek onvoldoende draagvlak in de Commissie te zijn voor bouwen op de locatie Achterweg.

 • Online avond voor budgethouders PGB jeugd

  11 september 2020

  Gemeenten uit de Bollenstreek organiseren op maandag 5 oktober 2020 van 20:00 tot 22:00 uur een online informatieavond over het budgethouderschap van een Persoonsgebonden Budget (PGB) voor jeugd.

 • Doe mee met de Schoolbrengweek

  11 september 2020

  Van 14 september 2020 tot en met 18 september 2020 is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Tijdens deze week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. Ook in Noordwijk doen heel veel scholen mee.

 • Vergadering Erfgoedcommissie Noordwijk op 17 september 2020

  08 september 2020

  Op donderdag 17 september 2020 om 9:10 uur vergadert de Erfgoedcommissie Noordwijk in het gemeentekantoor te Noordwijkerhout.

 • Uitspraak Raad van State over Maarten Kruytstraat

  04 september 2020

  De Raad van State heeft op woensdag 2 september 2020 een uitspraak gedaan inzake de beroepszaak over het project Maarten Kruytstraat in Noordwijk aan Zee.

 • Vernieuwende ideeën gezocht voor ondersteuning kwetsbare mensen

  02 september 2020

  Maatschappelijke organisaties kunnen vanaf woensdag 2 september een subsidieaanvraag indienen als zij vernieuwende ideeën en plannen hebben om kwetsbare mensen uit de maatschappelijke zorg te ondersteunen. De subsidietender, waarin de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk samen optrekken, staat online en iedere organisatie die binnen de bestaande algemene voorzieningen goede ideeën heeft voor deze doelgroep kan inschrijven. Vanuit de 5 gemeenten is een totaalbedrag van € 250.000,- beschikbaar.

 • Noordwijk zoekt kinderburgemeester

  01 september 2020

  De gemeente Noordwijk is op zoek naar een kinderburgemeester! Heb jij een mening over wat er beter kan in de gemeente, woon jij of ga jij naar school in de gemeente Noordwijk en ben jij 11 of 12 jaar oud?

 • Opknapbeurt Palaceplein gestart

  31 augustus 2020

  De werkzaamheden voor het vernieuwen van het parkeerterrein Palaceplein zijn gestart. Zowel het parkeerterrein als de weg ernaast staan in de bouwhekken.

 • Werk aan Palaceplein legt belangrijk stukje historie bloot

  28 augustus 2020

  Bij de herinrichting van het Palaceplein in Noordwijk aan Zee, vlakbij de kust, stuit de aannemer op een deel van de Atlantikwall. Tijdens de graafwerkzaamheden wil de gemeente Noordwijk graag een stukje van deze historische vondst veiligstellen. Op naar een nieuw monument. De werkzaamheden beginnen op maandag 31 augustus 2020 en duren tot februari 2021.

 • Harmonisatie Starterslening

  26 augustus 2020

  Het college legt binnenkort de geharmoniseerde regeling voor de nieuwe starterslening voor aan de gemeenteraadsleden. Tegelijkertijd is de regeling aangepast aan de ontwikkelingen op de huizenmarkt.

 • Petitie leidt tot handhavingsverzoek

  24 augustus 2020

  De inwoners van het Oude Zeedorp in Noordwijk aan Zee startten medio augustus 2020 een petitie tegen de komst van een bedrijf. De gemeente laat nu de zaak onderzoeken door de Omgevingsdienst West-Holland.

 • Gezocht: energiecoaches

  25 augustus 2020

  We zijn op zoek naar inwoners die het leuk vinden om andere inwoners van onze gemeente te helpen met hun vragen over energie. We zorgen voor een gratis training van 3 korte dagen, zodat je als deskundig vrijwilliger op pad kunt. Interesse? Geef je dan snel op.

 • Gemeenteraad geïnformeerd over ontwikkelingen coronacrisis

  21 augustus 2020

  Loco burgemeester Sjaak van den Berg heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de ontwikkelingen met betrekking tot de coronacrisis met een brief. Hij bespreekt hier de ontwikkelingen in Noordwijk en de Veiligheidsregio.

 • Bouwvergunningen en persoonsgegevens digitaal beschikbaar

  21 augustus 2020

  In de depots van Erfgoed Leiden en Omstreken zijn bouwvergunningen en bouwtekeningen van de gemeente Noordwijk opgeslagen. Om deze informatie geschikt te maken voor onderzoek, zijn de bouwvergunningen en bouwtekeningen gedigitaliseerd.

 • 11e Noodverordening Covid-19

  21 augustus 2020

  Vanaf vrijdag 21 augustus 2020 is de 11e noodverordening Covid-19 van kracht.

 • Verplaatsen en vernieuwen veestal

  21 augustus 2020

  Het college stelt de raad voor om te verklaren geen bedenkingen te hebben tegen het besluit van het college tot het verlenen van medewerking aan de gevraagde omgevingsvergunning voor het verplaatsen en vernieuwen van een veestal aan de Hoogeveenseweg.

 • Tijd om naar Noordwijk te komen

  27 mei 2020

  Gemeente Noordwijk stelt een subsidie van € 100.000,- beschikbaar aan Noordwijk Marketing voor het ontwikkelen en uitvoeren van de campagne Noordwijk 2020. Het bedrag komt uit het uitvoeringsbudget Corona. Steun om de bezoekerseconomie weer op gang te krijgen.

 • Aangemerkte bomen

  03 maart 2020

  In Noordwijkerhout, Ruigenhoek en De Zilk zie je ze staan. Bomen met een teken erop. Het heeft te maken met het groenonderhoud en het gezond houden van het bomenbestand.

 • Eenzaamheid. Wil jij je verhaal erover delen?

  18 februari 2020

  Eenzaamheid... Ken je dat? Voor een publicatie in het bekende magazine Leef! komen wij namelijk graag in contact met mensen die hun ervaring met eenzaamheid willen delen. Ben jij bereid om jouw verhaal te delen? Daar zou je heel veel mensen mee kunnen helpen.

 • Loden waterleidingen

  04 februari 2020

  De GGD Hollands Midden voert een voorlichtingscampagne tegen lood in drinkwater. De kans daarop is groot als je in een huis woont dat voor 1960 is gebouwd. Of bij nieuwe kranen en koppelstukken.

 • Moeilijk kiezen voor de Zonnekant

  30 januari 2020

  Het snippergroen huren, kopen of teruggeven. Het blijkt voor de inwoners van de Zonnekant in de kern Noordwijk Binnen lastig kiezen. Ondanks het mooie aanbod van de gemeente. Toch vraagt de gemeente de Zonnekant om voor 1 maart 2020 hun keuze bekend te maken.

 • Stekker uit Blue Energy

  27 januari 2020

  Hoogheemraadschap van Rijnland, provincie Zuid-Holland, de gemeenten Katwijk en Noordwijk hebben op 25 januari 2020 besloten de intentieverklaring voor het realiseren van een Blue Energy centrale niet te verlengen. Het bleek niet mogelijk om op korte termijn de financiering voor het project rond te krijgen.

 • Oplaadpunten elektrische auto's

  14 januari 2020

  Gemeente Noordwijk kent 2 manieren voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto's in de openbare ruimte. Een derde manier wordt nu onderzocht. Die lijkt een probaat middel tegen laadpaalklevers.

 • Welzijnskwartier aan de slag in Noordwijk

  14 januari 2020

  Wethouder Dennis Salman en Piet van Arkel, directeur stichting Welzijnskwartier, ondertekenden maandag 13 januari 2020 de uitvoeringsovereenkomst op grond waarvan Welzijnskwartier aan de slag kan in Noordwijk.

 • In actie tegen verpaarding van de bollenstreek

  08 januari 2020

  Op 1 januari 2020 is gemeente Noordwijk gestart met het controleren van de percelen in het landelijk gebied die echt bestemd zijn voor bollengronddoeleinden. Alles op alles om de landschappelijke en cultuurhistorische kwaliteiten van de bollenstreek in stand te houden.

 • Doorpakken met de kernbezoeken

  05 december 2019

  Het college van burgemeester en wethouders gaat door met de kernbezoeken. De bekende bezoeken waarop de kernwethouder de inwoners van ‘zijn’ kern ontmoet. Wel zijn er verbeterpunten, zo bleek uit de evaluatie. Verbinden en ontmoeten daar gaat het om.

 • Knabbelen bij Como

  04 december 2019

  Schaapskudde de Vrolijke Schapen is begin december 2019 neergestreken bij het Oosterduinse Meer om daar vier dagen lang hun vrolijke werk te doen.

 • Wandelen over de geschiedenis van Noordwijk Binnen

  02 december 2019

  Samen maken we Noordwijk. Ook op het punt van het verbeteren van de uitstraling van de winkelstraat in Noordwijk Binnen: de Kerkstraat. Het ziet er weer wat mooier uit dankzij de Walk of History. De stralende Kerkstraat zet de eigen geschiedenis in het zonnetje.

 • 3500 bomen snoeien voor de verkeersveiligheid

  26 november 2019

  De komende weken snoeit een ploeg 3500 bomen in en om Noordwijk Binnen. Vooral takken die over het trottoir hangen. Of over het fietspad of de weg. Dat snoeien houdt de bomen bovendien in topconditie.

 • Samen op voor betaalbare, goede en duurzame woningen

  28 november 2019

  De Prestatieafspraken 2020 gemeente Noordwijk, Antonius van Padua en Stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout zijn gereed en ondertekend. Samen op voor betaalbare woningen voor De Zilk en Noordwijkerhout. Van een goede en duurzame kwaliteit bovendien.

 • Autovrij-autoluw centrum Noordwijkerhout. Hoe het wel zit.

  07 november 2019

  Onrust bij inwoners en ondernemers uit Noordwijkerhout. De bron. Het Noordwijkerhouts Weekblad van dinsdag 5 november 2019. Daarin staat verkeerde berichtgeving over het autovrij-autoluw maken van het centrum. Wethouder Roberto ter Hark schreef de redactie aan. Hoe zit het wel?

 • Start aanleg tijdelijke parkeerplaatsen Noordwijk aan Zee

  23 oktober 2019

  Eind oktober start de aanleg van 75 extra en tijdelijke parkeerplaatsen op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Er ligt meer in het verschiet. De extra plekken zorgen ervoor dat de toch al hoge parkeerdruk niet nog verder oploopt bij bouwprojecten in de kern Noordwijk aan Zee.

 • Plant bollen voor de bij

  08 oktober 2019

  De herfst is ook een moment om aan de bloemen en bijen te denken. Het is nu namelijk de tijd om bollen voor het komende voorjaar te planten. In het vroege voorjaar is het voor de bijen en hommels lastig om eten te vinden. Die eerste bloeiers in het voorjaar zijn noodzakelijk voor hommels en bijen om een goede start te maken na de winterslaap.

 • Burgemeester sluit Home opnieuw

  06 september 2019

  Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld sluit ‘Home’ opnieuw. Aansluitend op de spoedsluiting die eerder werd opgelegd. Ze heeft dat op dinsdag 20 augustus 2019 besloten.

 • Burgemeester sluit ‘Home’ aan De Grent

  07 augustus 2019

  Op last van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld is dinsdag 6 augustus 2019 het pand aan De Grent 14 voor de duur van 2 weken gesloten. Zij besloot dit na de vondst van een explosief bij het pand. Ook bekend als 'Home'.

 • College beantwoordt PvdA-vragen over winstmarges gecontracteerde zorgaanbieders

  05 augustus 2019

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen beantwoord van de PvdA over de zorgaanbieders die de gemeente contracteert en die winsten halen van meer dan 10%. Onacceptabel, zo vindt de PvdA. Hoe zit dat met de Noordwijkse Wmo en jeugdzorg?

 • College beantwoordt vragen van D66 Noordwijk over Huisvesting arbeidsmigranten Langevelderweg

  05 augustus 2019

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen van D66 Noordwijk beantwoord over de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Langevelderweg in Noordwijkerhout. Waarom werkt het college daar aan mee?

 • College beantwoordt CDA vragen over beachbiken op strand

  01 augustus 2019

  Het college heeft de vragen beantwoord die het CDA heeft gesteld over het beachbiken op het Noordwijkse strand. De partij hoort graag onder welke omstandigheden dat mogelijk is.

 • Gemeente verlengt periode draagvlakmeting Ondernemersfonds

  22 mei 2019

  De gemeente organiseert een draagvlakmeting over het Ondernemersfonds Noordwijk. De stembiljetten werden begin mei 2019 verstuurd. De periode dat stemgerechtigden kunnen reageren is met circa 2 weken verlengd

 • Wonen waar gewoond moet worden. Handhaving van overlast

  15 april 2019

  Wonen waar gewoond moet worden. Want een woning is bedoeld om in te wonen. Toeristische verhuur van woningen is verboden en kan overlast geven. Daarom zal hiertegen handhavend worden opgetreden.

 • Nieuw gemeentebestuur geïnstalleerd in Oude Jeroenskerk

  04 januari 2019

  Op woensdag 2 januari 2019 vond de installatieraad plaats in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Tijdens deze prachtige bijeenkomst met veel oog voor de historie van Noordwijk werden de nieuwe raadsleden en wethouders geïnstalleerd.

 • Onderhandelaars presenteren coalitieakkoord

  28 oktober 2019

  Op woensdag 2 januari 2019 werd het coalitieakkoord “Betrokken, helder en daadkrachtig” gepresenteerd door de partijen NZLokaal, de VVD, het CDA en Lijst Salman Noordwijk. Dit akkoord geeft hun visie op het nieuwe Noordwijk voor de jaren 2019 – 2022.

 • Programmabegroting 2019 ter inzage

  31 december 2018

  De raadsgroep fusie heeft op woensdag 19 december 2018 positief geadviseerd op de Programmabegroting 2019 en deze aangeboden aan de gemeenteraad.

 • Onderhandelaars sluiten coalitieakkoord en maken wethouders bekend

  10 juli 2019

  De onderhandelaars van NZLokaal, VVD, CDA en Lijst Salman Noordwijk hebben een coalitieakkoord gesloten voor de nieuwe gemeente Noordwijk. Dat maakte onderhandelaar Sjaak van den Berg van NZLokaal bekend in een brief aan de nieuwe burgemeester en de gemeenteraad.

 • De nieuwe gemeente Noordwijk presenteert zich

  31 december 2018

  Deze week presenteert de nieuwe gemeente Noordwijk zich met een informatieve bijlage in de krant.

 • Wordt het lokaal bestuur ondermijnd?

  09 januari 2019

  Burgemeester Jan Rijpstra heeft maandag 10 december 2018 de gemeenteraad een brief gestuurd waarin hij zijn zorgen uit over wat er allemaal in de aanloop naar de verkiezingen is gebeurd. Hij uit daarin zijn grote zorgen. Wordt het lokaal bestuur ondermijnd?

 • Mooi afscheid van raadsleden, wethouders en burgemeester

  17 december 2018

  Op donderdag 13 december 2018 vond de laatste raadsvergadering plaats van de ‘oude’ gemeente Noordwijk. In de Nieuwe Raadzaal van het gemeentehuis werd het een hele bijzondere avond.

 • College beantwoordt vragen Lijst Salman Noordwijk over woningverkoop Offem Zuid

  17 december 2018

  Het college heeft de vragen van Lijst Salman Noordwijk beantwoord over de verkoop van woningen door Van Rhijn Bouw in Offem Zuid. Het is niet meer dan logisch dat hij dat doet. De bouwer is namelijk eigenaar van de grond en bouwde de woningen zelf.

 • Extra maatregelen afvoer grondwater Noordwijk aan Zee

  20 december 2018

  Begin januari 2019 gaan we extra pompinstallaties voor bronbemaling plaatsen in Noordwijk aan Zee. Op maandag 10 december 2018 is een inloopochtend gehouden.

 • Geleidelijk aan van het aardgas af

  08 januari 2019

  Noordwijk is in 2050 energieneutraal. Van aardgas over op een andere, duurzame energiebron. De aanzet om de overstap goed te laten verlopen is gezet gezien ‘Aanzet Transitievisie Warmte Holland Rijnland’.

 • Ondergrondse afvalinzameling voor de nieuwe wijk Offem Zuid

  17 december 2018

  In de nieuwbouwwijk Offem Zuid fase 1 wordt bij wijze van proef gebruik gemaakt van ondergrondse afvalcontainers voor het inzamelen van huishoudelijk restafval en groente, fruit en tuinafaval.

 • College beantwoordt vragen gemeenteraad naar aanleiding van brief van De Raad Bouw

  23 januari 2019

  De gemeenteraad heeft naar aanleiding van een brief van De Raad Bouw vragen gesteld. De beantwoording laat goed zien hoe het is om met complexe dossiers  te werken.

 • Vragen en antwoorden: verkeer rond Offem Zuid

  21 december 2018

  Met de komst van een nieuwe woonwijk ontstaan er vragen op verschillende gebieden. Deze keer vragen en antwoorden over het onderwerp verkeer rondom de nieuwe woonwijk Offem Zuid.