Dinsdag 15 juni 2021 vergadert de gemeenteraad van Noordwijk. De vergadering start om 19:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream

Nieuws RSS icoon

 • In 1 oogopslag. Verkenning mogelijkheden nieuwbouw De Schelft

  15 juni 2021

  De gemeente staat voor de opgave om De Schelft opnieuw op te bouwen. Wat zijn de mogelijkheden? Dat laat de gemeente zien in de infographic ‘Verkenning mogelijkheden nieuwbouw De Schelft’.

 • Technische briefing De Schelft

  15 juni 2021

  Dinsdagavond 15 juni 2021 krijgen de gemeenteraadsleden nadere toelichting op de financiële kanten van het weer openstellen van het zwembad.

 • Publieksbalies weer open op donderdagavond

  14 juni 2021

  Met ingang van donderdag 17 juni 2021 zijn de publieksbalies in het gemeentehuis van Noordwijk op donderdagavond weer open. U moet van te voren wel een afspraak maken.

 • De Beach Shuttle gaat weer rijden

  15 juni 2021

  Vanaf zaterdag 3 juli 2021, gaat de gratis Beach Shuttle weer rijden van en naar het Noordwijkse strand. Bij mooi weer eventueel eerder. Onbezorgd, veilig en gratis naar het strand met de bus, die deze zomer rijdt met een vernieuwd uiterlijk.

 • 100ste Kernpunten

  14 juni 2021

  Uit handen van voorzitter Paul de Vreede nam burgemeester Wendy Verkleij begin juni 2021 de 100ste editie van Kernpunten in ontvangst. De bekende uitgave van de vereniging De Oude Dorpskern.

 • Gemeente Noordwijk maakt werk van duurzame bereikbaarheid

  14 juni 2021

  Duurzame mobiliteit krijgt steeds meer aandacht in de samenleving. Ook de gemeente Noordwijk heeft nieuwe stappen naar duurzame bereikbaarheid gezet.

 • Perspectiefnota 2022

  11 juni 2021

  Het college heeft de Perspectiefnota 2022 aangeboden aan de gemeenteraad. Het geeft een doorkijkje naar de financiële positie van de gemeente voor de jaren 2022 tot en met 2025. Het college presenteert een sluitend meerjarenbeeld.

 • Bouwrijp maken locatie tijdelijke hal De Schelft

  10 juni 2021

  De gemeente maakt de komende dagen het terrein voor de tijdelijke hal verder bouwrijp. Ondertussen wordt het aanvragen van de bouwvergunning voorbereid.

 • 112 ideeën voor Zeeburg

  10 juni 2021

  De wijk Zeeburg in Noordwijkerhout denkt mee over de grondige opknapbeurt. Dat levert veel op. Op naar de schetsontwerpen.

 • Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

  10 juni 2021

  Ook de grote en heel kleine verenigingen en stichtingen in onze gemeente moeten vanaf 1 juli voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Een nieuwe wet die landelijk wordt ingevoerd.

 • Burgemeester neemt maatregelen op het strand

  14 juni 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij heeft maatregelen genomen om overlast op het strand te voorkomen. Vanaf 10 juni 2021 van kracht.

 • Burgemeester Wendy Verkleij neemt eerste zonnebloemlot in ontvangst

  09 juni 2021

  Op dinsdag 8 juni jl. nam burgemeester Wendy Verkleij het eerste lot in ontvangst van De Zonnebloem afdeling Noordwijk. Dit uit handen van zonnebloemvrijwilligers Hermine Verburg (secretaris), Gwen Kruizinga en Karin van der Lans.

 • Mooi portret van burgemeester Wendy Verkleij

  08 juni 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij pleit voor meer aandacht voor integriteit en weerbaarheid van het lokale bestuur, ook in de selectieprocedure voor kandidaat-volksvertegenwoordigers.

 • In 1 oogopslag. Aanpak De Schelft na de brand

  08 juni 2021

  Het slopen van het zwembad, de begroting voor de tijdelijke hal en de richting voor de nieuwe De Schelft. Wat is er gebeurd en welke stappen zet de gemeente Noordwijk de komende weken?

 • Onderzoek verkeer Noordwijk Binnen

  15 juni 2021

  Gemeente Noordwijk voert de komende maanden een onderzoek uit naar het verkeer in Noordwijk Binnen met alle aandacht voor de manier waarop het verkeer door het centrum stroomt, de bereikbaarheid, het parkeren en de verkeersveiligheid.

 • Plan om overlast te voorkomen

  03 juni 2021

  Een grote groep personen zorgde ervoor dat het 2 juni 2021 ’s avonds een tijdje onrustig was op het Noordwijkse strand. Burgemeester Wendy Verkleij bereidt een plan voor om dit in de toekomst te voorkomen.

 • Fietsersvoorrang op rotonde Weteringkade - van de Mortelstraat – Duinwetering

  03 juni 2021

  De volgende rotonde in Noordwijk wordt aangepast naar de fietsersvoorrang. Het gaat om de rotonde Weteringkade - van de Mortelstraat - Duinwetering.

 • Ontwerpwedstrijd jeugdlintje van start

  03 juni 2021

  Sinds november 2020 kent de gemeente het jeugdlintje. Deze onderscheiding kan worden uitgereikt aan kinderen en jongeren. Dit jeugdlintje moest nog worden ontworpen. Daarom heeft de gemeente een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder leerlingen uit de kunstklassen van het Northgo college en het Teylingen college.

 • Beantwoording aanvullende vragen De Schelft

  03 juni 2021

  In een brief heeft het college de aanvullende vragen over De Schelft beantwoord. Ze werden gesteld in de commissie Welzijn, van 20 mei 2021.

 • Geen draagvlak voor uitbreiding betaald parkeren Noordwijk aan Zee

  02 juni 2021

  Uit onderzoek blijkt dat er geen draagvlak is voor het invoeren van betaald parkeren in de wijken Duinpark, De Zuid en omgeving Van Panhuysstraat, Dahliastraat en gedeelte Irisplein. Op basis van een respons van 67% nam het college het besluit om het gebied van betaald parkeren in Noordwijk aan Zee niet verder uit te breiden.

 • Steun voor Stichting Noordwijk Space Expo

  01 juni 2021

  Het college heeft besloten om € 300.000,- uit het Corona-noodfonds Noordwijk toe te kennen aan de Stichting Noordwijk Space Expo.

 • Tussenpersoon is bij afspraak met gemeente overbodig

  01 juni 2021

  Het maken van een afspraak met de gemeente is gratis. U kunt deze zelf rechtstreeks regelen. Een commerciële partij als tussenpersoon inschakelen kost geld en is overbodig.

 • Alliantie bespreekt stand van zaken vaccinaties en versoepelingen

  31 mei 2021

  De afgelopen bijeenkomst van de Brede Maatschappelijke Alliantie stond in het teken van de stand van zaken van de vaccinaties in Noordwijk, de versoepelingen die het kabinet heeft doorgevoerd en het ophalen van ideeën over een 24 uurs feest als afsluitings- of reflectiemoment na de coronacrisis.

 • Marktplein Noordwijkerhout opgeknapt

  31 mei 2021

  Het Marktplein van Noordwijkerhout is opgeknapt. Wethouder Roberto ter Hark en Pieter van der Geest, voorzitter van de NOV Noordwijkerhout, legden op 31 mei 2021 symbolisch de laatste hand aan de opknapbeurt van het Marktplein.

 • Start praktisch verkeersexamen Noordwijk

  31 mei 2021

  Kinderburgemeester Tess van Eijck en wethouder Roberto ter Hark gaven op 31 mei 2021 het startschot voor het praktisch verkeersexamen in Noordwijk. Circa 400 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Noordwijk leggen op 31 mei 2021 en 1 juni 2021 dit verkeersexamen af.

 • Jaarrekening 2020 in één oogopslag

  01 juni 2021

  De gemeente Noordwijk heeft 2020 met een positief resultaat van € 1,5 miljoen afgesloten. Daarbij is de financiële positie sterk met een solvabiliteit van 60% en een toename van het eigen vermogen. Dat blijkt uit de Jaarstukken 2020 met daarin verwerkt de Jaarrekening 2020.

 • Veilig door met bouw nieuw sportcomplex SJC

  27 mei 2021

  Woensdag 26 mei 2021 werden de eerste T-liggers voor de nieuwbouw op het sportpark aan de Lageweg gelegd. Een belangrijk moment in het project.

 • Een aardgasvrije toekomst. Hoe stappen we over?

  25 mei 2021

  Onze toekomst is aardgasvrij. Maar hoe ziet die toekomst eruit? Hoe krijgen we dat voor elkaar? Gemeente Noordwijk nodigt ook jou van harte uit om hierover mee te denken. Geef je op en bouw mee aan onze aardgasvrije toekomst.

 • Nieuwe buslijn tussen Leiden-Katwijk-Noordwijk

  21 mei 2021

  Reizigers tussen Leiden, Katwijk en Noordwijk kunnen tot 6 keer per uur met de nieuwe R-net lijnen 430 en 431 reizen. De nieuwe R-net corridor werd op vrijdag 21 mei 2021 digitaal geopend.

 • Northgo College installeert ‘Plastic Raad’ van leerlingen

  20 mei 2021

  Het Northgo College installeert Plastic Raad. De raad bestaat uit 5 leerlingen van de school. Zij bedachten het idee zelf tijdens een plastic soep project van het Leidse sociaal ondernemerscollectief We Are Nature in samenwerking met de gemeente Noordwijk.

 • Op vakantie? Check op tijd geldigheid reisdocument

  20 mei 2021

  Stap voor stap krijgen we steeds meer ruimte door de versoepeling van de coronamaatregelen. Ook de mogelijkheden om weer om vakantie te gaan worden steeds ruimer. Gaat u een reis boeken? Check dan alvast of uw paspoort of identiteitsbewijs binnenkort verloopt.

 • Sportparkgrond SJC tijdelijk opgeslagen op Bronsgeest

  20 mei 2021

  Aan de Van Berckelweg langs de Nieuwe Vaart wordt tijdelijk grond opgeslagen. Het heeft alles te maken met de start van de aanleg van het nieuwe hoofdveld van SJC.

 • GlasDraad Bollenstreek start aanleg glasvezelnetwerk

  20 mei 2021

  Woensdag 19 mei 2021 is de schop de grond ingegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van GlasDraad Bollenstreek. De regiowethouders hielpen een handje mee.

 • Toekomstvisie De Schelft

  20 mei 2021

  Donderdag 20 mei 2021 geeft het college een presentatie over De Schelft. De commissie Welzijn krijgt een beeldvormende presentatie van de mogelijke varianten van De Schelft.

 • Fietsersvoorrang rotonde Overbeek - Van Berckelweg

  18 mei 2021

  De gemeente past opnieuw een rotonde aan naar fietsersvoorrang. Dit keer de rotonde Overbeek - Van Berckelweg. De 7e!

 • Bewoners Offem Zuid kiezen favoriete ontwerp speeltuin

  18 mei 2021

  De gemeente Noordwijk richt een nieuwe speeltuin in aan de Schiewei in de woonwijk Offem Zuid. Bewoners en de kinderen uit de wijk konden via de website van de gemeente kiezen voor 1 van de 2 ontwerpen van de speelplek.

 • Preview Uitkijkpunt Tespelduyn

  18 mei 2021

  Het nieuwe uitkijkpunt op golfterrein Tespelduyn in Noordwijkerhout is bijna gereed. Het biedt een weids uitzicht op het omringende bollenlandschap en Landgoed Keukenhof. Kijk even mee hoe het werk vordert en hoe mooi het wordt. Preview.

 • Ontwerpbestemmingsplan Bronsgeest 2021

  17 mei 2021

  Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan ‘Bronsgeest 2021’ en om dit ontwerpbestemmingsplan vrij te geven voor tervisielegging. Reacties maakten het plan nog groener.

 • Collegebesluiten De Schelft

  17 mei 2021

  Het college besluit om het zwembad De Schelft in Noordwijkerhout niet te heropenen. Tevens stelt hij voor flink te investeren in een tijdelijke hal. Nu is de gemeenteraad aan zet.

 • Wapeninleveractie Drop-it

  11 mei 2021

  Van maandag 17 mei tot en met zaterdag 22 mei kun je zonder in de problemen te komen je slag-, steek- of stootwapens droppen bij het politiebureau aan de Duinwetering. Drop-it. Gewoon doen.

 • Atelier Bronsgeest

  30 april 2021

  Bronsgeest wordt de groenste wijk van Gemeente Noordwijk. Het ambitieniveau is hoog. De projectontwikkelaars hebben eind april met elkaar gesproken wat die ambitie voor hun inhoudt. De komende tijd zal nog veel onderzocht worden om deze groene ontwikkeling mogelijk te maken.

 • Praktisch verkeersexamen voor 750 leerlingen basisscholen

  15 april 2021

  De groepen 7 en 8 van de basisscholen in de dorpskernen De Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee van onze gemeente leggen komende tijd een praktische verkeersexamen af.

 • Overeenkomst woningbouw Offem Zuid West getekend

  10 maart 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij en directeur Roel van Drongelen van Thunnissen B.V. ondertekenden op 10 maart een overeenkomst. Voor de bouw van woningen en huurappartementen in Offem Zuid West in Noordwijk. Hierdoor kan de bouw van woningen in Offem Zuid in volle vaart doorgaan.