Nieuws RSS icoon

 • Feestelijke uitreiking Koninklijke onderscheidingen

  03 juli 2020

  De jaarlijkse lintjesregen op 24 april 2020 kon helaas niet doorgaan als gevolg van de coronacrisis. Daarom reikte burgemeester Wendy Verkleij op 3 juli 2020 alsnog de welverdiende Koninklijke onderscheidingen uit. Dit gebeurde tijdens een besloten, feestelijke bijeenkomst in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

 • Uitbreiding markt Noordwijkerhout in zomermaanden

  03 juli 2020

  De wekelijkse markt op maandag in Noordwijkerhout wordt in juli 2020 en augustus 2020 uitgebreid met een aantal kramen.

 • College beantwoordt vragen GroenLinks over nakomen energiebesparingsplicht

  03 juli 2020

  Het college heeft de vragen beantwoord van GroenLinks over het toezicht op het nakomen van de energiebesparingsplicht bij zakelijke grootverbruikers.

 • College beantwoordt vragen D66 over alternatieven Bronsgeest

  02 juli 2020

  Het college heeft de vragen van D66 over alternatieve bouwlocaties voor Bronsgeest beantwoord. Het college blijkt positief over de mogelijke opstelling van de provincie Zuid-Holland.

 • 6.023 m² gereserveerde Space voor Burgland Real Estate

  02 juli 2020

  Overweeg je mogelijke uitbreiding van bedrijfsactiviteiten op het Space Business Park in Noordwijk dan sluit je een grondreserveringsovereenkomst. Burgland Real Estate en gemeente zetten hun handtekeningen eind juni 2020.

 • Ontwikkeling Space Campus Noordwijk

  02 juli 2020

  Space is een economisch speerpunt van de gemeente Noordwijk. De raad werd onlangs bijgepraat over 1 van de paradepaardjes. De Space Campus. Werk aan de winkel om de fysieke en virtuele community op te bouwen.

 • Vernieuwen parkeerterrein Palaceplein

  02 juli 2020

  Gemeente Noordwijk gaat het parkeerterrein Palaceplein grondig vernieuwen. Het project heeft prioriteit gekregen. Er zijn in de periode 2020 - 2025 veel bouwactiviteiten gepland aan de kust. Als er gebouwd wordt kan er ook nog geparkeerd worden. Het werk start op 31 augustus 2020.

 • Burgemeester sluit woning Van Limburg Stirumstraat 5 in Noordwijk

  03 juli 2020

  Op last van burgemeester Wendy Verkleij is op 1 juli 2020 de woning aan de Van Limburg Stirumstraat 5 in Noordwijk afgesloten voor een periode van 3 maanden.

 • Nieuwe wethouder – Nieuwe portefeuilleverdeling

  01 juli 2020

  De komst van Theo Alkemade als nieuwe wethouder betekent ook een nieuwe portefeuilleverdeling. Wie doet wat in het college per 1 juli 2020?

 • Concept Woonvisie vrij voor inspraak

  01 juli 2020

  De gemeenteraad heeft dinsdag 30 juni 2020 besloten de concept Woonvisie ‘Alle zeilen bij voor voldoende en juiste woningen’ vrij te geven voor inspraak.

 • 8e Noodverordening Covid-19

  01 juli 2020

  Woensdag 1 juli 2020 werd de 8e noodverordening Covid-19 van kracht.

 • Burgemeester Wendy Verkleij over verruiming coronamaatregelen

  30 juni 2020

  Onze burgemeester Wendy Verkleij schreef op dinsdag 30 juni 2020 een nieuwe brief aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk. Lees de brief of bekijk de korte film.

 • Hoe kunnen Noordwijkers gelukkig worden?

  29 juni 2020

  Gemeente Noordwijk nodigt alle inwoners uit om mee te denken over de meest essentiële vraag in het leven en om samen activiteiten te bedenken om de speerpunten in te vullen. Trefzeker bouwen aan een gelukkig Noordwijk!

 • Straatinterviews over afval

  25 juni 2020

  In de 1e 2 weken van juli 2020 vinden er in opdracht van de gemeente straatinterviews over afval plaats. De interviewers spreken mensen aan met enkele vragen over het scheiden van afval. Zij dragen hesjes van de gemeente en kunnen zich legitimeren. Jouw medewerking stellen wij zeer op prijs.

 • Geactualiseerd uitvoeringsprogramma duurzaamheid later dit jaar

  25 juni 2020

  Het college heeft de gemeenteraad op de hoogte gesteld over de voortgang uitvoeringsprogramma duurzaamheid. Veel zaken zijn goed op de rit. Maar het college verwacht een geactualiseerd uitvoeringsprogramma duurzaamheid pas later dit jaar aan de raad te kunnen aanbieden.

 • Onbezorgd, veilig en gratis naar strand met de Beach Shuttle

  25 juni 2020

  Vanaf zaterdag 27 juni gaat de gratis Beach Shuttle weer rijden van en naar het Noordwijkse strand. Vermors geen tijd met het zoeken naar een parkeerplek aan de kust. Pak deze zomerse vervoersvoorziening. Gratis!

 • Coronamaatregelen per 1 juli 2020

  25 juni 2020

  We zetten weer een nieuwe stap in de verruiming. Wat zijn de nieuwe coronamaatregelen per 1 juli 2020?

 • Space Campus Noordwijk

  24 juni 2020

  Het college heeft de gemeenteraad geïnformeerd over hoe het gaat met de Space Campus Noordwijk. Een van de 3 strategische pijlers van de economie van Noordwijk. Er is werk aan de winkel.

 • Raad akkoord met benoeming Theo Alkemade als wethouder

  24 juni 2020

  De gemeenteraad van Noordwijk heeft ingestemd met de benoeming van Theo Alkemade van het CDA als wethouder van de gemeente Noordwijk.

 • Portefeuillewijziging college

  23 juni 2020

  Het college heeft dinsdag 23 juni 2020 besloten per direct enkele wijzigingen aan te brengen in de portefeuilleverdeling. ‘Strandzaken’, ‘horeca’ en ‘parkeergarage Huis ter Duin’ gaan over van wethouder Roberto ter Hark naar wethouder Sjaak van den Berg.

 • € 70,- voordeel op energiebesparing

  23 juni 2020

  Ledlampen, radiatorfolie, kierdichters of... Inwoners ontvangen in juni een waardebon van € 70,- om zelf energiebesparende producten aan te schaffen.

 • Nestjes eikenprocessierups aangetroffen

  19 juni 2020

  In de afgelopen weken zijn er een aantal nestjes van de eikenprocessierups aangetroffen in Noordwijk en Noordwijkerhout.

 • Meer vervoersmogelijkheden voor ouderen

  18 juni 2020

  Het college wil de mobiliteit van met name de oudere inwoners versterken. TukTuk’s, Automaatje en een vlekkeloze service van de regiotaxi. Binnenkort buigt de raad zich over het voorstel.

 • Extra steun Stichting Bloemencorso Bollenstreek

  18 juni 2020

  Met een extra bijdrage van iets meer dan € 70.000,- hoopt Noordwijk dat de Stichting Bloemencorso Bollenstreek weer financieel gezond wordt. De gemeenteraad buigt zich binnenkort over het voorstel.

 • College beantwoordt vragen CDA over coronamaatregelen

  17 juni 2020

  Het college heeft de schriftelijke vragen van het CDA beantwoord over coronamaatregelen voor winkelend publiek en horeca. April is een verloren maand. Wat doet het college om de impact op de horeca te beperken?

 • College beantwoordt vragen PUUR over dalend aantal omgevingsvergunningen

  17 juni 2020

  Een stijgende vraag naar woningen en een dalende aantal omgevingsvergunningen. PUUR stelt er schriftelijke vragen over. Het college heeft ze beantwoord. “Het doel is om uiterlijk in 2027, in de kernen Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee, ruim 600 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen.”

 • 2 Iepen geveld door Iepenziekte

  16 juni 2020

  Je doet je rondje langs de bomen en je ziet dat er een niet gezond is. De groenspecialist van de gemeente Noordwijk pikte er onlangs 2 Iepen uit. Ze hebben de gevreesde Iepenziekte.

 • Blauwalg Oosterduinse meer

  16 juni 2020

  Er is een waarschuwing van kracht voor de zwemwaterlocatie Oosterduinse meer Noordwestoever in Noordwijkerhout.

 • Met kuuroordstatus bouwen aan Gezonde en Energieke Regio

  16 juni 2020

  De Economic Board Duin- en Bollenstreek wil de hele regio mee laten profiteren van de kuuroordstatus. Het is tijd voor de uitrol van het kuuroordproject.

 • Hommels in het Bijenlandschap

  16 juni 2020

  In onze gemeente zoemen ze rustig rond. Hommels. Een heel sociaal dier. Je ziet ze dan ook vaak met elkaar een rondje langs de bloemen maken.

 • Webinar Toekomst van Noordwijk

  16 juni 2020

  De toekomst is springlevend. Maar liefst 30 visies op de Toekomst van Noordwijk zijn er opgesteld. Op woensdag 17 juni 2020 is er een webinar waarop de gemeente graag hoort wat inwoners van de thema’s uit de visies vinden.

 • Inwoners al heel goed op de hoogte van regels over scheiden afval

  15 juni 2020

  De afvalquiz is gesloten. Bijna 600 inwoners namen deel. Uit de resultaten blijkt dat onze inwoners in veel gevallen goed op de hoogte zijn van de scheidingsregels. En inwoners denken mee over inzamelen van afval in onze gemeente op het digitale discussieplatform: samen.noordwijk.nl

 • Vergadering Erfgoedcommissie Noordwijk op 18 juni 2020

  15 juni 2020

  Op donderdag 18 juni 2020 vergadert de Erfgoedcommissie Noordwijk vanwege de coronamaatregelen op digitale wijze.

 • CDA draagt Theo Alkemade voor als wethouder

  11 juni 2020

  Theo Alkemade, nu nog fractievoorzitter van het CDA Noordwijk, wordt voorgedragen als wethouder. Dat heeft de lokale politieke partij bekendgemaakt. Theo Alkemade is daarmee de beoogde opvolger van Henri de Jong die zijn functie neerlegde in april 2020.

 • Witrot in wilg aan de Weteringkade

  11 juni 2020

  In de week van maandag 15 juni 2020 – vrijdag 19 juni 2020 velt de groendienst van de gemeente een mooie treurwilg. Hij staat aan de Weteringkade in Noordwijk Binnen.
  Witrot heeft de boom doodziek gemaakt. Een flinke tak brak al ‘spontaan’ af.

 • Voorontwerp Vogelaardreef 26 Noordwijk

  11 juni 2020

  In procedure gebracht. Het voorontwerp 'Vogelaardreef 26 Noordwijk’. De initiatiefnemer voornemens om een aantal bouwwerken te verwijderen, het manegebedrijf te beëindigen, het perceel te herinrichten alsmede een nieuwe te bouwen woning, een zogenaamde Greenportwoning. Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor deze ontwikkeling. Dit is op de hoek De Boender, in het gebied Het Langeveld.

 • Extra coronamaatregelen Regiotaxi Holland Rijnland

  10 juni 2020

  Boven op het nieuwe protocol Veilig Zorgvervoer neemt de Regiotaxi Holland Rijnland aanvullende maatregelen. Noodzakelijk om het vervoer met de regiotaxi de komende tijd voor iedereen veilig, verantwoord en op tijd te kunnen uitvoeren.

 • Duindamseweg

  09 juni 2020

  College Noordwijk beantwoordt vragen PvdA over het in de verkoop brengen van 5 recreatiewoningen aan de Duindamseweg. Dat is nooit de bedoeling geweest. Welke consequentie gaat het hebben?

 • Deelnemers bekend voor voorronde Duurzaamheidsprijs

  09 juni 2020

  Op donderdag 18 juni 2020 presenteren ondernemers uit de streek zich tijdens de Voorronde van de Duurzaamheidsprijs. Dit is live te volgen via YouTube. De voorrondes worden gehouden in Het Cultuurcafé in Noordwijk Binnen.

 • Brede Maatschappelijke Alliantie verbindt Noordwijk

  08 juni 2020

  Brede Maatschappelijke Alliantie bereidt al weer zijn 4e bijeenkomst voor. Achter de schermen bespreken vertegenwoordigers van de Noordwijkse sectoren hoe het pad naar de anderhalvemetersamenleving er uit kan zien. Samen op naar betere tijden.

 • Parkeerautomaten bij Parkeerterrein Langevelderslag

  08 juni 2020

  Gemeente moderniseerde parkeerterrein Langevelderslag grondig. Betalen gaat makkelijk via parkeerapps en belparkeren.

 • Lokaal Loket weer opengesteld

  08 juni 2020

  Vanaf maandag 15 juni 2020 stelt het Lokaal Loket haar deuren weer open voor cliënten. Het loket werkt enkel op afspraak. Ook gelden er beperkingen in verband met het voorkomen van coronabesmettingen.

 • Voorontwerp Duinschooten 23

  08 juni 2020

  In procedure gebracht. Het voorontwerp ‘Duinschoten 23 Noordwijk’. Het plan is om te stoppen met het agrarisch bedrijf en om de bestaande bedrijfswoning om te zetten naar een burgerwoning.

 • Noordwijk. Een verademing

  08 juni 2020

  Campagne en nieuw merk gelanceerd voor onze gemeente Noordwijk.

 • Tijd om naar Noordwijk te komen

  27 mei 2020

  Gemeente Noordwijk stelt een subsidie van € 100.000,- beschikbaar aan Noordwijk Marketing voor het ontwikkelen en uitvoeren van de campagne Noordwijk 2020. Het bedrag komt uit het uitvoeringsbudget Corona. Steun om de bezoekerseconomie weer op gang te krijgen.

 • Aangemerkte bomen

  03 maart 2020

  In Noordwijkerhout, Ruigenhoek en De Zilk zie je ze staan. Bomen met een teken erop. Het heeft te maken met het groenonderhoud en het gezond houden van het bomenbestand.

 • Strandrups en de Wegenverkeerswet

  03 maart 2020

  De wegenverkeerswet speelt de Strandrups parten. Dat is ook voor de gemeente een bittere pil. Wet staat boven verordening zo blijkt.

 • Eenzaamheid. Wil jij je verhaal erover delen?

  18 februari 2020

  Eenzaamheid... Ken je dat? Voor een publicatie in het bekende magazine Leef! komen wij namelijk graag in contact met mensen die hun ervaring met eenzaamheid willen delen. Ben jij bereid om jouw verhaal te delen? Daar zou je heel veel mensen mee kunnen helpen.

 • Loden waterleidingen

  04 februari 2020

  De GGD Hollands Midden voert een voorlichtingscampagne tegen lood in drinkwater. De kans daarop is groot als je in een huis woont dat voor 1960 is gebouwd. Of bij nieuwe kranen en koppelstukken.

 • Moeilijk kiezen voor de Zonnekant

  30 januari 2020

  Het snippergroen huren, kopen of teruggeven. Het blijkt voor de inwoners van de Zonnekant in de kern Noordwijk Binnen lastig kiezen. Ondanks het mooie aanbod van de gemeente. Toch vraagt de gemeente de Zonnekant om voor 1 maart 2020 hun keuze bekend te maken.

 • Stekker uit Blue Energy

  27 januari 2020

  Hoogheemraadschap van Rijnland, provincie Zuid-Holland, de gemeenten Katwijk en Noordwijk hebben op 25 januari 2020 besloten de intentieverklaring voor het realiseren van een Blue Energy centrale niet te verlengen. Het bleek niet mogelijk om op korte termijn de financiering voor het project rond te krijgen.

 • Oplaadpunten elektrische auto's

  14 januari 2020

  Gemeente Noordwijk kent 2 manieren voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto's in de openbare ruimte. Een derde manier wordt nu onderzocht. Die lijkt een probaat middel tegen laadpaalklevers.

 • Welzijnskwartier aan de slag in Noordwijk

  14 januari 2020

  Wethouder Dennis Salman en Piet van Arkel, directeur stichting Welzijnskwartier, ondertekenden maandag 13 januari 2020 de uitvoeringsovereenkomst op grond waarvan Welzijnskwartier aan de slag kan in Noordwijk.

 • In actie tegen verpaarding van de bollenstreek

  08 januari 2020

  Op 1 januari 2020 is gemeente Noordwijk gestart met het controleren van de percelen in het landelijk gebied die echt bestemd zijn voor bollengronddoeleinden. Alles op alles om de landschappelijke en cultuurhistorische kwaliteiten van de bollenstreek in stand te houden.

 • Doorpakken met de kernbezoeken

  05 december 2019

  Het college van burgemeester en wethouders gaat door met de kernbezoeken. De bekende bezoeken waarop de kernwethouder de inwoners van ‘zijn’ kern ontmoet. Wel zijn er verbeterpunten, zo bleek uit de evaluatie. Verbinden en ontmoeten daar gaat het om.

 • Knabbelen bij Como

  04 december 2019

  Schaapskudde de Vrolijke Schapen is begin december 2019 neergestreken bij het Oosterduinse Meer om daar vier dagen lang hun vrolijke werk te doen.

 • Wandelen over de geschiedenis van Noordwijk Binnen

  02 december 2019

  Samen maken we Noordwijk. Ook op het punt van het verbeteren van de uitstraling van de winkelstraat in Noordwijk Binnen: de Kerkstraat. Het ziet er weer wat mooier uit dankzij de Walk of History. De stralende Kerkstraat zet de eigen geschiedenis in het zonnetje.

 • 3500 bomen snoeien voor de verkeersveiligheid

  26 november 2019

  De komende weken snoeit een ploeg 3500 bomen in en om Noordwijk Binnen. Vooral takken die over het trottoir hangen. Of over het fietspad of de weg. Dat snoeien houdt de bomen bovendien in topconditie.

 • Samen op voor betaalbare, goede en duurzame woningen

  28 november 2019

  De Prestatieafspraken 2020 gemeente Noordwijk, Antonius van Padua en Stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout zijn gereed en ondertekend. Samen op voor betaalbare woningen voor De Zilk en Noordwijkerhout. Van een goede en duurzame kwaliteit bovendien.

 • Autovrij-autoluw centrum Noordwijkerhout. Hoe het wel zit.

  07 november 2019

  Onrust bij inwoners en ondernemers uit Noordwijkerhout. De bron. Het Noordwijkerhouts Weekblad van dinsdag 5 november 2019. Daarin staat verkeerde berichtgeving over het autovrij-autoluw maken van het centrum. Wethouder Roberto ter Hark schreef de redactie aan. Hoe zit het wel?

 • Start aanleg tijdelijke parkeerplaatsen Noordwijk aan Zee

  23 oktober 2019

  Eind oktober start de aanleg van 75 extra en tijdelijke parkeerplaatsen op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Er ligt meer in het verschiet. De extra plekken zorgen ervoor dat de toch al hoge parkeerdruk niet nog verder oploopt bij bouwprojecten in de kern Noordwijk aan Zee.

 • Plant bollen voor de bij

  08 oktober 2019

  De herfst is ook een moment om aan de bloemen en bijen te denken. Het is nu namelijk de tijd om bollen voor het komende voorjaar te planten. In het vroege voorjaar is het voor de bijen en hommels lastig om eten te vinden. Die eerste bloeiers in het voorjaar zijn noodzakelijk voor hommels en bijen om een goede start te maken na de winterslaap.

 • Burgemeester sluit Home opnieuw

  06 september 2019

  Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld sluit ‘Home’ opnieuw. Aansluitend op de spoedsluiting die eerder werd opgelegd. Ze heeft dat op dinsdag 20 augustus 2019 besloten.

 • Burgemeester sluit ‘Home’ aan De Grent

  07 augustus 2019

  Op last van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld is dinsdag 6 augustus 2019 het pand aan De Grent 14 voor de duur van 2 weken gesloten. Zij besloot dit na de vondst van een explosief bij het pand. Ook bekend als 'Home'.

 • College beantwoordt PvdA-vragen over winstmarges gecontracteerde zorgaanbieders

  05 augustus 2019

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen beantwoord van de PvdA over de zorgaanbieders die de gemeente contracteert en die winsten halen van meer dan 10%. Onacceptabel, zo vindt de PvdA. Hoe zit dat met de Noordwijkse Wmo en jeugdzorg?

 • College beantwoordt vragen van D66 Noordwijk over Huisvesting arbeidsmigranten Langevelderweg

  05 augustus 2019

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen van D66 Noordwijk beantwoord over de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Langevelderweg in Noordwijkerhout. Waarom werkt het college daar aan mee?

 • College beantwoordt CDA vragen over beachbiken op strand

  01 augustus 2019

  Het college heeft de vragen beantwoord die het CDA heeft gesteld over het beachbiken op het Noordwijkse strand. De partij hoort graag onder welke omstandigheden dat mogelijk is.

 • Gemeente verlengt periode draagvlakmeting Ondernemersfonds

  22 mei 2019

  De gemeente organiseert een draagvlakmeting over het Ondernemersfonds Noordwijk. De stembiljetten werden begin mei 2019 verstuurd. De periode dat stemgerechtigden kunnen reageren is met circa 2 weken verlengd

 • Wonen waar gewoond moet worden. Handhaving van overlast

  15 april 2019

  Wonen waar gewoond moet worden. Want een woning is bedoeld om in te wonen. Toeristische verhuur van woningen is verboden en kan overlast geven. Daarom zal hiertegen handhavend worden opgetreden.

 • College legt OZB-verordening voor aan gemeenteraad

  14 januari 2019

  Het college van burgemeester en wethouders legt de geharmoniseerde verordeningen Onroerende-zaakbelastingen en Belastingen op roerende woon- en bedrijfsruimten ter vastlegging voor.

 • Nieuw gemeentebestuur geïnstalleerd in Oude Jeroenskerk

  04 januari 2019

  Op woensdag 2 januari 2019 vond de installatieraad plaats in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Tijdens deze prachtige bijeenkomst met veel oog voor de historie van Noordwijk werden de nieuwe raadsleden en wethouders geïnstalleerd.

 • Onderhandelaars presenteren coalitieakkoord

  28 oktober 2019

  Op woensdag 2 januari 2019 werd het coalitieakkoord “Betrokken, helder en daadkrachtig” gepresenteerd door de partijen NZLokaal, de VVD, het CDA en Lijst Salman Noordwijk. Dit akkoord geeft hun visie op het nieuwe Noordwijk voor de jaren 2019 – 2022.

 • Programmabegroting 2019 ter inzage

  31 december 2018

  De raadsgroep fusie heeft op woensdag 19 december 2018 positief geadviseerd op de Programmabegroting 2019 en deze aangeboden aan de gemeenteraad.

 • Onderhandelaars sluiten coalitieakkoord en maken wethouders bekend

  10 juli 2019

  De onderhandelaars van NZLokaal, VVD, CDA en Lijst Salman Noordwijk hebben een coalitieakkoord gesloten voor de nieuwe gemeente Noordwijk. Dat maakte onderhandelaar Sjaak van den Berg van NZLokaal bekend in een brief aan de nieuwe burgemeester en de gemeenteraad.

 • De nieuwe gemeente Noordwijk presenteert zich

  31 december 2018

  Deze week presenteert de nieuwe gemeente Noordwijk zich met een informatieve bijlage in de krant.

 • Wordt het lokaal bestuur ondermijnd?

  09 januari 2019

  Burgemeester Jan Rijpstra heeft maandag 10 december 2018 de gemeenteraad een brief gestuurd waarin hij zijn zorgen uit over wat er allemaal in de aanloop naar de verkiezingen is gebeurd. Hij uit daarin zijn grote zorgen. Wordt het lokaal bestuur ondermijnd?

 • Mooi afscheid van raadsleden, wethouders en burgemeester

  17 december 2018

  Op donderdag 13 december 2018 vond de laatste raadsvergadering plaats van de ‘oude’ gemeente Noordwijk. In de Nieuwe Raadzaal van het gemeentehuis werd het een hele bijzondere avond.

 • College beantwoordt vragen Lijst Salman Noordwijk over woningverkoop Offem Zuid

  17 december 2018

  Het college heeft de vragen van Lijst Salman Noordwijk beantwoord over de verkoop van woningen door Van Rhijn Bouw in Offem Zuid. Het is niet meer dan logisch dat hij dat doet. De bouwer is namelijk eigenaar van de grond en bouwde de woningen zelf.

 • Extra maatregelen afvoer grondwater Noordwijk aan Zee

  20 december 2018

  Begin januari 2019 gaan we extra pompinstallaties voor bronbemaling plaatsen in Noordwijk aan Zee. Op maandag 10 december 2018 is een inloopochtend gehouden.

 • Geleidelijk aan van het aardgas af

  08 januari 2019

  Noordwijk is in 2050 energieneutraal. Van aardgas over op een andere, duurzame energiebron. De aanzet om de overstap goed te laten verlopen is gezet gezien ‘Aanzet Transitievisie Warmte Holland Rijnland’.

 • Ondergrondse afvalinzameling voor de nieuwe wijk Offem Zuid

  17 december 2018

  In de nieuwbouwwijk Offem Zuid fase 1 wordt bij wijze van proef gebruik gemaakt van ondergrondse afvalcontainers voor het inzamelen van huishoudelijk restafval en groente, fruit en tuinafaval.

 • College beantwoordt vragen gemeenteraad naar aanleiding van brief van De Raad Bouw

  23 januari 2019

  De gemeenteraad heeft naar aanleiding van een brief van De Raad Bouw vragen gesteld. De beantwoording laat goed zien hoe het is om met complexe dossiers  te werken.

 • Met de nieuwe burgemeester bouwen aan het nieuwe Noordwijk

  14 januari 2019

  Namens de nieuwe gemeente Noordwijk, heten alle fracties waarnemend burgemeester mevrouw Hermans-Vloedbeld harte welkom. De acht politieke fracties hebben een positieve indruk van haar, zo blijkt uit de gezamenlijke verklaring naar aanleiding van haar benoeming.

 • Vragen en antwoorden: verkeer rond Offem Zuid

  21 december 2018

  Met de komst van een nieuwe woonwijk ontstaan er vragen op verschillende gebieden. Deze keer vragen en antwoorden over het onderwerp verkeer rondom de nieuwe woonwijk Offem Zuid.