Nieuws

 • Ouderen geven hun mening over wonen en leven in De Zilk

  02 februari 2023 De Zilk

  Hoe denken inwoners van 65 jaar en ouder in De Zilk over wonen en leven in hun dorp? Nu en in de komende 10 jaar? Wat zijn hun vervoersbehoeften? Hoe denken ze over verhuizen? En wat verwachten ze van De Duinpan?

 • Meebouwen aan NL Space Campus

  01 februari 2023 Ondertekening NL Space Campus

  Gemeente Noordwijk bouwt mee aan de NL Space Campus. Dat is de ruimtevaarttechnologiehub aan de rand van de gemeente. Dit keer brengt de gemeente grond in voor het basiskamp.

 • Gestart. Cultuurraad Noordwijk

  31 januari 2023 Start Cultuurraad

  De Cultuurraad Noordwijk is gestart. Het is een onafhankelijke adviesraad die gevraagd en ongevraagd de gemeente adviseert over actuele kunst- en cultuurzaken. Er staat veel op stapel. Dus van de raad gaan we veel horen.

 • Nieuwe geldautomaat in Noordwijk aan Zee

  30 januari 2023 Ondertekening geldautomaten

  Na het verdwijnen van geldautomaten bij de bankkantoren is er behoefte aan een extra voorziening voor het opnemen en afstorten van contant geld in Noordwijk aan Zee. De komst ervan wordt nu snel geregeld.

 • Voorstellen om pijn door hoge energiekosten te verlichten

  30 januari 2023 Gemeentehuis Noordwijk

  De impact die de energieprijzen heeft op bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties is groot. Het college van B&W heeft de gemeenteraad een brief gestuurd over de stijgende kosten voor gas en stroom, de financiële gevolgen ervan en welke mogelijkheden we hebben om de pijn te verlichten.

 • Vergadering Erfgoedcommissie Noordwijk op 26 januari 2023

  25 januari 2023 Gemeentehuis Noordwijk

  Op donderdag 26 januari om 10.30 uur vergadert de Erfgoedcommissie Noordwijk in de Leeuwenhorstzaal in het gemeentekantoor in Noordwijkerhout.

 • College akkoord met gewijzigde bouwplannen Residence van Oranje

  20 januari 2023 Hotel van Oranje

  Het college van B&W heeft besloten om een positief advies uit te brengen over de gewijzigde bouwplannen van Residence van Oranje. De eerder verleende omgevingsvergunningen hoeven echter slechts op detailniveau te worden aangepast.

 • Politie verhuist publieksbalie naar gemeentekantoor Noordwijkerhout

  19 januari 2023 Politie verhuist

  Vanaf maandag 23 januari 2023 worden de politiebalies in de gemeentehuizen samengevoegd op 1 locatie, namelijk in het gemeentekantoor Noordwijkerhout. Hierdoor kan de politie haar dienstverlening aanzienlijk uitbreiden en kunnen er meer inwoners aangifte doen.

 • Gezocht: Mensen die elektrische laadkabel willen testen

  11 januari 2023 Laadkabel

  Wilt u meedoen aan een onderzoek? Grondig onderzoeken hoe het product werkt bij u in de praktijk? Geef u dan op voor het onderzoek naar de elektrische laadkabel van Lencon BV. Voor een veilige, alternatieve laadmogelijkheid.

 • Nieuwjaarsspeech burgemeester Wendy Verkleij

  10 januari 2023 Gemeentehuis Noordwijk

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Noordwijk spreekt burgemeester Wendy Wendy Verkleij op maandag 9 januari 2023 de volgende nieuwjaarsspeech uit.

 • Ben jij onze 'energiecoach-plus’?

  03 januari 2023 Energiecoach

  Gemeente Noordwijk zoekt extra energiecoaches om inwoners te helpen energie te besparen. Het gaat om de huishoudens met een inkomen van maximaal 130 procent van het sociaal minimum. De stijgende energiekosten komen bij deze groep het hardst aan.

 • Brief van burgemeester Wendy Verkleij

  03 januari 2023 Burgemeester Wendy Verkleij

  Burgemeester Wendy Verkleij blikt in haar brief aan de inwoners van de gemeente Noordwijk op dinsdag 3 januari 2023 terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar 2023.

 • Commissie bezwaarschriften op 16 januari 2023

  23 december 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Op maandagavond 16 januari 2023 vergadert de commissie bezwaar- en klaagschriften in het gemeentehuis van Noordwijk, Voorstraat 42. De vergadering begint om 19.30 uur. Op de agenda staat een bezwaarschrift tegen het besluit op een subsidieaanvraag.

 • Afspraken over wonen in de regio Holland Rijnland ter inzage

  20 december 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Holland Rijnland heeft de concept-Regionale Woonagenda en de concept-Regionale Huisvestigingsverordening ter inzage gelegd. Daarin staan afspraken die de gemeenten in Holland Rijnland met elkaar maken over de woningbouw en de verdeling van de woningen.

 • Beach Babes

  19 december 2022 Bol

  Kleurrijk. Expressief. Mooi. Een reusachtige bloembollenbol siert sinds kort het terrein van woon-zorgcentrum Groot Hoogwaak in Noordwijk aan Zee. Het is precies wat de gemeente nastreeft met kunst.

 • Meer veerkracht dankzij cursussen om gevolgen corona te verzachten

  16 december 2022 Mindfulness

  Het college van B&W van gemeente Noordwijk wil nog 2 jaar door met het aanbieden van cursussen voor de sociale en mentale gezondheid van inwoners. Vooral jongeren moeten kansen krijgen om hun veerkracht te vergroten. Zodat ze minder stress en negatieve gedachten hebben als gevolg van de coronacrisis.

 • Lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023

  15 december 2022 Biennale

  Medio december was het lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023. De 1e editie van deze 2-jaarlijkse kunstmanifestatie stond meteen goed op de kaart.

 • Ondertekende prestatieafspraken 2023: volop inzetten op duurzame sociale huurwoningen

  13 december 2022 Ondertekenen Prestatieafspraken Noordwijk

  De gemeente Noordwijk, Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN), Stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout en De Zilk (HBNZ), Woningstichting Sint Antonius van Padua en Woonstichting Stek ondertekenden op maandag 12 december 2022 de prestatieafspraken voor 2023. Zij zetten zich er gezamenlijk voor in dat bij nieuwbouw in de gemeente Noordwijk 30% bestaat uit betaalbare en duurzame sociale huurwoningen. Daarnaast maken ze concrete afspraken over leefbaarheid, wonen en zorg.

 • Werkzaamheden Parallel Boulevard

  07 december 2022 Parallel Boulevard

  Geen werkzaamheden op de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee van zaterdag 24 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023.

 • Lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023

  02 december 2022 Biennale Noordwijk

  Donderdag 15 december 2022 is het lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023. Een evenement dat je niet missen kunt als je werkzaam bent in de kunst- en cultuursector.

 • Gesprekken met de gemeente: waar maken jongeren zich hard voor?

  01 december 2022 Jongeren

  Veilig uitgaan, goede mentale gezondheid, lekker sporten en straks betaalbare woonruimte. Dat is wat je wilt als je tussen de 14 en 21 jaar bent. Burgemeester Wendy Verkleij ging het gesprek aan. "Jongeren in onze gemeente zijn heel betrokken. Over oplossingen denken ze positief en creatief met ons mee, dat belooft wat voor de toekomst!"

 • Draagvlakonderzoek parkeerregulering Noordwijk Binnen

  01 december 2022 Parkeren

  Gemeente Noordwijk bereidt onder de inwoners van het centrum van Noordwijk Binnen een onderzoek naar parkeerregulering voor. Er kan veel maar voor welke maatregelen is er draagvlak? En wat bevelen de mensen in het gebied aan te doen?

 • Draagvlakmeting BIZ Noordwijkerhout

  01 december 2022 BIZ

  Door met de bedrijveninvesteringszone in het centrum van Noordwijkerhout. Uit de definitieve draagvlakmeting blijkt dat een meerderheid van de bevraagde ondernemers positief staat tegenover de komst ervan. De 4e BIZ in gemeente Noordwijk is een feit.

 • Bubble Barrier genomineerd voor Earthshot Prize

  30 november 2022 Bubble Barrier

  Spannende dagen voor de uitvinders van de Bubble Barrier. Gaan ze dit weekend in de prijzen vallen? De beslissing valt in Boston in Amerika. Gelukkig zie je dichtbij huis hoe slim hun uitvinding werkt.

 • Gestart. Kunst- en cultuurvragenlijst 16 - 35 jarigen

  30 november 2022 Culturele vragenlijst

  Ben je tussen de 16 en 35 jaar? Woon je in gemeente Noordwijk? Laat ons dan weten wat je graag aan kunst en cultuur in jouw buurt wilt hebben!

 • Aanleg landschapspark met speeleiland

  24 november 2022 Projectbord

  De komende maanden legt gemeente Noordwijk een nieuw landschapspark met speeleiland aan. De verwachting is dat het werk zomer 2023 gereed is. De laatste stap van een ambitieus ontwikkelingsprogramma.

 • Inloopbijeenkomst herinrichting De Grent

  22 november 2022 Parallel Boulevard

  Op maandag 28 november 2022 is er een inloopbijeenkomst over de herinrichting van De Grent in Noordwijk aan Zee. Mooi plan om de omgeving droog, veilig en aantrekkelijk te maken.

 • Resultaten uit de 1-meting over onze dienstverlening vergelijkbaar met de 0-meting

  18 november 2022 Dienstverlening

  Gemeente Noordwijk heeft eind 2020 een vragenlijst uitgezet onder haar inwoners over de gemeentelijke dienstverlening. Een mooi startpunt voor de gemeente om te kijken hoe we als gemeente kunnen verbeteren naar uitstekende dienstverlening. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Eind 2021 hebben weer een vragenlijst uitgezet. Om te zien of we op de goede weg zijn.

 • Uitbreiding opvang Oekraïense vluchtelingen in Achmeagebouw

  17 november 2022 Gemeentehuis verlicht Oekraïne

  Sinds 15 mei 2022 vangt de gemeente Noordwijk Oekraïense vluchtelingen op in het Achmeagebouw aan de Van de Mortelstraat in Noordwijk. Hier zijn 20 units ingericht voor de opvang van 80 vluchtelingen. Er verblijven op dit moment 57 vluchtelingen.

 • 10 ‘politiekids’ maken eigen leefomgeving veiliger

  17 november 2022 Politiekids

  Op woensdagmiddag 16 november 2022 werden 10 politiekids beëdigd door burgemeester Wendy Verkleij in de Oude Raadzaal van het gemeentehuis in Noordwijk. De nieuwe politiekids gaan hun eigen leefomgeving veiliger maken.

 • Glasvezel-campagne Noordwijkerhout en De Zilk

  15 november 2022 Glasvezel

  DELTA Netwerk start met een glasvezelcampagne in Noordwijkerhout en De Zilk. Er zijn 2 ouderwetse informatieavonden. Daarnaast is er een online informatieavond.

 • Noordwijk Kuuroord. Wat kan dat voor je betekenen?

  25 november 2022 Thalasso

  Inwoners kunnen in groepsgesprekken bepalen wat Noordwijk Kuuroord voor hun kan betekenen. Wonen en leven in een heilzame badplaats. Wat hebben we eraan?

 • Onderzoek naar seniorvriendelijk wonen en leven in De Zilk

  14 november 2022 Uitreiking vragenlijst

  Inwoners van De Zilk van 65 of ouder kunnen deelnemen aan een vragenlijst. Met vragen over wonen, vervoer gezelligheid, activiteiten en voorzieningen. Om hun wensen en mening te kennen, is een vragenlijst gemaakt.

 • Kinderen krijgen les over de gevaren van vuurwerk

  11 november 2022 Vuurwerk

  Afgelopen week bracht een opvallende vrachtwagen een bezoek aan de basisscholen in de gemeente Noordwijk. Dit zogenaamde Mobiel Media Lab is een rijdend klaslokaal waarin jonge kinderen les kregen over vuurwerk. Doel van het bezoek: kinderen bewust maken van de gevaren van vuurwerk.

 • Provincie Zuid-Holland draait bezuiniging bereikbaarheid Duin- en Bollenstreek terug

  10 november 2022 Geld

  Er is weer geld voor het bereikbaar, leefbaar en verkeersveilig te maken van de noordelijke Duin- en Bollenstreek nu Provinciale Staten van Zuid-Holland afgelopen woensdag besloot om € 20 miljoen aan bezuinigingen ongedaan te maken. Het voorkeurspakket kan nu worden uitgewerkt in concrete maatregelen.

 • Dag van de Mantelzorg: waardering en ondersteuning

  10 november 2022 Mantelzorg

  Op 10 november 2022 is het de Dag van de Mantelzorg. De jaarlijks terugkerende dag om stil te staan bij alle mensen die de zorg dragen voor hun familie, buren of goede vriend. Het uitgelezen moment om ze te waarderen voor hun vaak zware werk.

 • Financiële bijdrage beschikbaar voor gezonde ideeën

  10 november 2022 Leefstijlakkoord 1

  Zo gezond en gelukkig mogelijk kunnen leven is iets wat voor iedere inwoner van de gemeente Noordwijk bereikbaar moet zijn. De gemeente steunt projecten die ten goede komen aan de gezondheid van inwoners met een subsidie en doet een brede oproep aan de samenleving om hiervoor met plannen te komen.

 • Postzegelbestemming met effect

  10 november 2022 Aan het veld

  Bij het nieuwbouwproject Aan Het Veld in het dorp Noordwijkerhout in gemeente Noordwijk ging het om meer dan het bouwen van nieuwe woningen. Op veel punten werden mooie resultaten behaald: wonen, landschap, bollengrond, uitzicht en kwaliteit.

 • 16-35 jarigen polsen over kunst en cultuur

  10 november 2022 Theater

  Binnenkort zet gemeente Noordwijk een kunst- en cultuur vragenlijst uit onder 16–35 jarigen. Een gericht onderzoek naar de wensen van de nieuwe generatie.

 • Hondenbelasting afgeschaft

  09 november 2022 Hond

  Met het vaststellen van de begroting 2023 heeft de gemeenteraad ingestemd met de afschaffing per 1 januari 2023.

 • Verordening Bestemmingsreserve vastgesteld

  16 november 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  De ‘Verordening Bestemmingsreserve ter bevordering van middeldure en sociale huurwoningen Noordwijk 2022’ is geactualiseerd. De actualisering is gedaan in lijn met de voorgaande verordening. De gemeenteraad heeft deze verordening op 18 oktober 2022 vastgesteld.

 • Uitnodiging om geschiedenis te schrijven

  07 november 2022 Luchtfoto ESTEC

  Heb je mooie onderscheidende herinneringen, anekdotes of foto’s en films over de 1e jaren van Estec in gemeente Noordwijk? Het is nu de tijd om ze te delen.

 • Huldiging voor Xavi (10), nu al een kei in de fietssport

  07 november 2022 Xavi Hachmang

  Xavi Hachmang uit Noordwijkerhout is net 10 jaar maar is nu al de beste van Nederland als het om hard fietsen gaat. We mogen trots zijn op een jonge sporter op een nu al zo hoog niveau. Op 4 november 2022 werd Xavi Hachmang gehuldigd door burgemeester Wendy Verkleij en wethouder Alois Eberharter.

 • ValOpShop popt op in Gemeente Noordwijk

  02 november 2022 ValOpShop Logo

  Op een positieve manier bij fietsers aandacht vragen voor een goede zichtbaarheid in het verkeer als het donker is. Dat kenmerkt de campagne ValOpShop. Het team popt voor het eerst op in De Zilk in gemeente Noordwijk.

 • Stem op je favoriete ontwerp voor speelplekken

  01 november 2022 Dreefkant

  11 speelplekken in de gemeente worden dit jaar opgeknapt. Hierbij hebben omwonenden en kinderen hun wensen doorgegeven aan de gemeente. Per speelplek zijn er 2 ontwerpen gemaakt waarbij rekening is gehouden met de ingediende ideeën. Van alle ontwerpen is een aantrekkelijke presentatie gemaakt.

 • Keuzes voor de toekomst bepalen in de VisieCafés

  01 november 2022 Visiecafe

  Gemeente Noordwijk nodigt haar inwoners uit voor deelname aan één van de vier VisieCafés. Spannende gesprekken over waar belangen en doelen botsen om daarna met elkaar keuzen te maken voor de toekomstige ontwikkelingen van Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk.

 • Tijdelijke taalklassen voor nieuwkomers in Uitvaltij 2

  31 oktober 2022 Taal

  2 lokalen in het schoolgebouw aan Uitvaltij 2 in Noordwijk zijn vanaf maandag 31 oktober 2022 in gebruik voor taalonderwijs voor jonge nieuwkomers.

 • Ideeën insturen voor financiële bijdrage uit het Eneco Luchterduinen Fonds

  31 oktober 2022 Luchterduinen Fonds

  Iedereen met een maatschappelijk idee voor de verduurzaming of versterking van de kustbeleving van Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk maakt kans op een financiële bijdrage om dit idee uit te voeren. Met een maximum van € 50.000 per idee. Vanuit het Eneco Luchterduinen Fonds is hiervoor geld beschikbaar.

 • Overstroming sporthal

  27 oktober 2022 Sporthal

  Een week na de overstroming van de gloednieuwe sporthal aan de Lage Weg en de bijbehorende kleedkamers geven Gemeente Noordwijk en Sportbedrijf Noordwijk een korte stand van zaken.

 • College informeert gemeenteraad over Omgevingsvisie 2.0

  27 oktober 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad geïnformeerd over een nieuwe ronde inwonersparticipatie. Dit keer gaat het om met elkaar te komen tot richtinggevende keuzes voor de toekomst van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

 • Start volgende fase Het Zilt

  27 oktober 2022 Het Zilt

  Met het boren van de heipalen startte medio oktober 2022 fase 3 in bouwproject Het Zilt.

 • Start grote opknapbeurt Zeeburg

  20 oktober 2022 Zeeburg

  Wethouder Theo Alkemade ging woensdag 19 oktober 2022 naar de wijk Zeeburg in Noordwijkerhout toe om de aftrap te geven voor 1e fase van de grote opknapbeurt. Bijna 50 jaar na de aanleg van de wijk is het nu tijd om de wijk klaar te maken voor de toekomst.

 • College informeert raad over zaak Beach

  17 oktober 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  College informeerde de gemeenteraad over de koers die zij volgt in de zaak Beach. Een kortgedingprocedure gericht op het afbouwen per 1 november 2022.

 • Keurmerk Veilig Ondernemen Noordwijk

  14 oktober 2022 KVO

  Goede intentie bekrachtigd. Ook voor de winkelgebieden in Noordwijk aan Zee en in Noordwijk Binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Noordwijk binnenhalen.

 • Energiebesparende maatregelen om stroomrekening te verlagen

  17 oktober 2022 Energiecoach

  Steeds meer huishoudens hebben te maken met energiearmoede. Door de stijgende energieprijzen is de energierekening voor een steeds groter wordende groep moeilijker te betalen. Het rijk stelt gemeenten in staat om de huishoudens die het hardst getroffen worden te ondersteunen met energiebesparende maatregelen.

 • Burgemeester Wendy Verkleij roept op: Meld een Misdaad!

  12 oktober 2022 Ondermijning

  Op woensdag 12 oktober 2022 bezocht burgemeester Wendy Verkleij samen met de politie en boa’s een zogenaamde ‘ondermijningscontainer’. In de container leren bezoekers signalen van een drugslab te herkennen.

 • Programmabegroting 2023

  12 oktober 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Het college van burgemeester en wethouders presenteert de Programmabegroting 2023. Een mooie begroting in economisch onzekere tijden.

 • Begroting 2023 in één oogopslag

  12 oktober 2022 Check de infographic

  Met de Begroting 2023 in één oogopslag biedt de gemeente inzicht in wat de gemeente aan geld binnenkrijgt en waaraan de gemeente het uitgeeft. Je ziet het meteen.

 • Zorg op maat en zo dicht mogelijk bij huis

  11 oktober 2022 Maatschappelijke zorg

  Gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk, Katwijk en 12 zorgaanbieders tekenen voor ‘nieuwe zorg’. Dat gebeurde op een bijeenkomst over maatschappelijke zorg in het gemeentehuis van Katwijk op 10 oktober 2022.

 • Uit de startblokken. Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte

  10 oktober 2022 BKOR

  Met de presentatie van een adviesraad is de uitvoering van het Masterplan Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte in Noordwijk begin oktober 2022 uit de startblokken gekomen.

 • Beleef het Leefstijlakkoord

  16 november 2022 Leefstijlakkoord

  Op dinsdagavond 1 november 2022 is de kick-off bijeenkomst van het Leefstijlakkoord. Tijdens deze kick-off presenteren wij het nieuwe Leefstijlakkoord langs de thema’s: sport, bewegen, voeding, middelengebruik en mentale gezondheid. We nemen je graag mee in de totstandkoming van dit akkoord en hopen je te inspireren tot het indienen van een project.

 • Nachtegaalslaan weer verlicht

  07 oktober 2022 Fiets

  Nu de scholen en sporttrainingen weer zijn begonnen, wordt de Nachtegaalslaan in de avond weer vaker gebruikt vooral door jongeren op de fiets. Vanaf 19.00 uur begint het al te schemeren en onder de bomen is het snel donker. De gemeente zal daarom in de periode van 15 oktober 2022 tot 1 april 2023 de verlichting op de Nachtegaalslaan weer inschakelen.

 • Koninklijke Onderscheiding voor penningmeester CultuurHistorisch Genootschap (CHG)

  06 oktober 2022 Cultuur Historisch Genootschap

  Burgemeester Wendy Verkleij reikte een Koninklijke Onderscheiding uit aan Rob Arnold, penningmeester van het CultuurHistorisch Genootschap. Rob Arnold werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de feestelijke jubileumbijeenkomst van het CHG in Noordwijk op 5 oktober 2022.

 • Plechtige herdenking oorlogsongeluk Vredebest

  04 oktober 2022 Vredebest

  Afgelopen zondag 2 oktober 2022 vond een herdenking plaats van het noodlottige Tweede Wereldoorlog ongeluk bij de voormalige boerderij Vredebest aan het Westeinde in Noordwijkerhout.

 • Kunstwerk nettenkar krijgt plek op boulevard

  04 oktober 2022 Nettenkar

  De gemeente Noordwijk wil een kunstwerk in de vorm van een nettenkar plaatsen op de Koningin Astrid Boulevard. Het beeld is gemaakt door J.M. Dekker en in particulier bezit van een inwoner uit Noordwijk. De eigenaar heeft het kunstwerk aangeboden aan de gemeente.

 • Week van de Veiligheid

  04 oktober 2022 WEEK VAN DE VEILIGHEID

  De Week van de Veiligheid vindt plaats van 10 t/m 14 oktober 2022. Onder het motto 'Een veilige samenleving maken we samen!' wordt er de hele week aandacht besteed aan veiligheidszaken zoals WhatsApp Buurt Preventie, Meld Misdaad Anoniem en ondermijning.

 • Steeds meer oog voor eenzaamheid en armoede

  30 september 2022 Dennis Salman speech eenzaamheid en armoede

  ‘Ik woonde in een achterstandsbuurt, maar het waren de gelukkigste jaren van mijn leven’. Op de netwerkbijeenkomst over armoede en schulden in Noordwijk vertelde Alinda Scheepers haar persoonlijke verhaal over haar jeugd vol armoede en tegenslag.

 • Tweede kindercultuurmaand van start

  30 september 2022 Kindercultuurmaand

  De vuurtoren beklimmen, virtueel naar Engeland varen zoals de Soldaat van Oranje dat deed of op de foto op de zitzak van Donald Duck. De hele maand oktober zetten musea en culturele instellingen de deuren open voor kinderen tot 12 jaar. Ze worden met open armen ontvangen tijdens de Kindercultuurmaand die vandaag is gestart. Met deze campagne maken basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis met cultuur.

 • Sjors Sportief en Sjors Creatief regelrechte hit onder schooljeugd

  30 september 2022 Sjors Sportief

  Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, freerun… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in gemeente Noordwijk ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen met Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken.

 • Wethouder Alois Eberharter verkent het strand

  28 september 2022 Alois op het strand

  Afgelopen weken en komende tijd maakt wethouder Alois Eberharter een uitgebreide ronde langs het strand. Het gaat om een nadere kennismaking met de ondernemers van de strandpaviljoens en met de vrijwilligers van de reddingsbrigade en de sportverenigingen.

 • Rijksgeld voor huishoudens die in de knel zitten door hoge energierekening

  27 september 2022 Energiecoach

  Dreig je in de financiële problemen te komen door een hoge energierekening? Vanuit het rijk komt steun voor mensen die in de knel komen door de almaar stijgende energieprijzen.

 • Een nieuwe Bedrijveninvesteringszone in gemeente Noordwijk

  20 september 2022 Ondertekening BIZ

  De gemeente Noordwijk krijgt er een 4e Bedrijveninvesteringszone (BIZ) bij. Wethouder Roberto ter Hark en Debby Schouten, de voorzitter van de Stichting BIZ Noordwijkerhout Centrum, ondertekenden op 19 september 2022 de ‘Uitvoeringsovereenkomst BIZ Noordwijkerhout Centrum 2023-2027’. De gemeenteraad behandelt de oprichting van de BIZ Noordwijkerhout Centrum in oktober 2022. Ook volgt er nog een formele stemming om na te gaan of de BIZ op voldoende steun kan rekenen van de betrokken ondernemers.

 • Evaluatie proef verkeersluw centrum Noordwijkerhout

  16 september 2022 Autoluw centrum NWH

  Hoe heb je in de afgelopen maanden een verkeersluw centrum Noordwijkerhout ervaren? Dat wil de gemeente Noordwijk graag weten van alle betrokkenen. Daarom evalueert de gemeente de proef ‘verkeersluw centrum Noordwijkerhout’ met een vragenlijst.

 • Laaggeletterdheid tegengaan begint met bewustwording

  13 september 2022 Laaggeletterheid

  Lezen en schrijven is voor 12 procent van de Nederlanders moeilijk. In Noordwijk is 9 procent van de inwoners laaggeletterd. Voor hen is lezen en schrijven een probleem. Ook rekenen of op de computer iets doen gaat vaak moeilijk. Denk aan het invullen van een digitaal aanvraagformulier. Mensen schamen zich of verzinnen een smoes om te verbergen dat ze niet kunnen lezen: ‘Ik vul het thuis wel in, ik heb mijn bril niet bij me.’

 • Iedereen welkom tijdens open huis nieuw Sportpark Lageweg

  12 september 2022 Sportpark Lageweg

  Gemeente Noordwijk is een fraai sportpark rijker. Op zondag 25 september 2022 is de officiële opening van het nieuwe Sportpark Lageweg.

 • Tweede helft van de opknapbeurt Parallel Boulevard

  06 september 2022 Alkemade viert afronding Parallel-Boulevard Fase 1

  Op maandagochtend 12 september 2022 starten de vervolgwerkzaamheden aan de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. Een gezamenlijk project van de gemeente Noordwijk, Hoogheemraadschap van Rijnland en Dura Vermeer Infra Regio Zuid West.

 • Steeds meer daken in Boerenburg kleuren groen

  05 september 2022 Groen dak

  Koel in de zomer, warm in de winter. Dat is het grote voordeel van een begroeid dak. Steeds meer daken in de wijk Boerenburg kleuren groen. Huiseigenaren maken graag gebruik van de actie Groen Dak. Deze actie is een samenwerking van de gemeente Noordwijk en Green2Live en loopt tot 10 september 2022.

 • Doorstromen naar een andere huurwoning

  31 augustus 2022 Wonen en Welzijn PR Foto

  Denkt u wel eens na over een andere huurwoning? Kleiner of groter, op een andere locatie in het dorp, gelijkvloers of op de begane grond? Als u een woning van woonstichting Stek of woningstichting Sint Antonius van Padua huurt en niet meer naar uw zin woont, dan gaat Anita Heemskerk, de doorstroomadviseur van gemeente Noordwijk, graag met u in gesprek om met elkaar de mogelijkheden te verkennen.

 • Rioolwateronderzoek toont omvang gebruik alcohol en drugs

  24 augustus 2022 drugs en alcoholgebruik

  Voorlichting om gezonde keuzes te maken. Daar zetten we op in. Ook wat betreft alcohol en drugs. Maar welke drugs worden er eigenlijk in gemeente Noordwijk gebruikt? Hoeveel alcohol wordt er gedronken. Rioolwateronderzoek toont de omvang van het gebruik van alcohol en drugs aan.

 • Tweede helft werkzaamheden Parallel Boulevard

  24 augustus 2022 Alkemade viert afronding Parallel-Boulevard Fase 1

  Op maandag 12 september 2022 starten de vervolgwerkzaamheden aan de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. De tweede helft van de grote opknapbeurt. Deze tweede helft duurt tot eind maart 2023, met een geplande uitloop naar april 2023.

 • Cultuurmarkten. Een Zee aan Cultuur waar je graag even induikt

  23 augustus 2022 Cultuurmarkt

  Kijken, luisteren en genieten van zang, dans, theater en schitterende muziekoptredens. Dat kan allemaal gebeuren als je de cultuurmarkt bezoekt. Het programma is nu bekend. Een Zee aan Cultuur waar je graag even induikt.

 • Nieuwsbrief Duurzaamheid met praktische tips voor een duurzamer leven

  17 augustus 2022 Wasmachine

  Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en jijzelf, iedereen doet wat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder drinkwater wil verspillen. In de nieuwste editie van de Nieuwsbrief Duurzaamheid staan praktische tips voor een duurzamer leven.

 • Burgemeester sluit woning aan Clusiusweg in Noordwijk

  10 augustus 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Op last van burgemeester Wendy Verkleij is op 9 augustus 2022 een woning aan de Clusiusweg in Noordwijk afgesloten voor een periode van 3 maanden.