Nieuws

RSS icoon
 • Nieuwe fietsenstalling Langevelderslag geopend

  15 september 2021

  Wethouder Roberto ter Hark opende op 15 september de nieuwe fietsenstalling bij de strandopgang naar Langevelderslag. Door de vernieuwing van de (onbewaakte) fietsenstalling zijn er 300 extra plekken voor het parkeren van fietsen beschikbaar. Ook is er ruimte voor het parkeren van scooters en bromfietsen.

 • Uitvoering herinrichting Parallel Boulevard officieel gestart

  15 september 2021

  Dinsdagmiddag 14 september hebben wethouder Alkemade van de gemeente Noordwijk en hoogheemraad Von Faber van het hoogheemraadschap van Rijnland samen officieel het startsein gegeven voor de herinrichting van de Parallel Boulevard.

 • Rondleiding voor de burgemeester in bloeiend dahliaveld

  14 september 2021

  Afgelopen week bezocht burgemeester Wendy Verkleij de prachtig bloeiende dahliavelden van Weijers Blooming Dahlia's. Hier werd zij ontvangen door de onderneemsters van FAM Flower Farm.

 • Melding over onkruid doorgeven? Doe het via Fixi

  13 september 2021

  Het weer in de afgelopen zomer heeft er voor gezorgd dat het onkruid zeer snel groeide. Hierdoor is een achterstand ontstaan om het onkruid te verwijderen. Momenteel plant de gemeente extra werkzaamheden in om deze achterstand in te halen. Jouw meldingen helpen ons hierbij.

 • 1e gemeentelijke onderscheiding Noordwijk uitgereikt aan Victor van Denzen

  10 september 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij heeft de 1e gemeentelijke onderscheiding van de gemeente Noordwijk uitgereikt. Aan de heer Victor van Denzen. Hij ontving een sculptuur ‘de Verdiende Trots’. Het college van Noordwijk kende de heer Van Denzen deze onderscheiding toe. Als blijk van waardering en erkentelijkheid voor de samenleving van de gemeente Noordwijk.

 • Bijeenkomst nieuw cultuurbeleid

  07 september 2021

  De gemeente Noordwijk werkt aan een nieuw cultuurbeleid. Wij stellen deze samen op met partijen die een rol hebben gespeeld in de uitvoering van het huidige cultuurbeleid. Zo bouwen we samen aan een nieuw eigentijds cultuurbeleid dat past bij onze 4 kernen.

 • Noordwijk speelt opnieuw de 1e voetbalwedstrijd uit de geschiedenis

  13 september 2021

  Op zaterdag 11 september 2021 spelen Noordwijkers en Noordwijkerhouters de 1e voetbalwedstrijd in Nederland na. Dat gebeurde in 1789. Zo blijkt uit brieven van Engelse Kostschool jongetjes aan hun moeders aan de overkant van de Noordzee. Onze gemeente schreef sportgeschiedenis.

 • Noordwijk: een bloemrijke gemeente

  13 september 2021

  De vele bloemen en het kustgebied zijn dé kenmerken van de Duin en Bollenstreek regio. Dit najaar gaan wij deze identiteit in gemeente Noordwijk versterken. We zetten in op bloeiende wegbermen en een fleurig welkom bij binnenkomst in onze gemeente.

 • Prikbus vanaf 9 september op Rederijkersplein in Noordwijk

  02 september 2021

  Vanaf donderdag 9 september is het mogelijk om in Noordwijk zonder afspraak een vaccinatie te halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden. De bus staat elke donderdag tussen 11 en 17 uur op het Rederijkersplein.

 • Onze scholen in Noordwijk zijn weer begonnen

  01 september 2021

  Maandag 30 augustus zijn de scholen in onze regio weer begonnen. Veel kinderen gaan dan met de fiets op pad. Het is belangrijk dat onze kinderen dit veilig kunnen doen. Als gemeente geven we graag extra aandacht aan onze schoolgaande kinderen. Zo kan iedereen op de weg weer veilig aan elkaar wennen.

 • Meedenken over Persoonsgebonden Budget

  01 september 2021

  De gemeente Noordwijk, het Meedenkersnetwerk Bollenstreek, Stichting Voor Ieder 1 en belangenvereniging Per Saldo starten per 1 september een proef. Vanaf deze datum bieden zij onafhankelijke cliëntondersteuning aan inwoners met een Persoonsgebonden Budget, of inwoners die daar over nadenken. De proef duurt 1 jaar en is in deze periode alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Noordwijk.

 • Noordwijk. Home of the Champions

  01 september 2021

  Een warm welkom aan de DGP-teams die in Noordwijk verblijven tijdens de Dutch Grand Prix 2021 in Zandvoort. Noordwijk met recht Home of the Champions.

 • Rotonde krijgt fietsersvoorrang en wordt verplaatst

  31 augustus 2021

  De volgende rotonde in Noordwijk wordt aangepast naar fietsersvoorrang. Het gaat om de rotonde Lijnbaanweg-Nieuwe Zeeweg-Weteringkade-Zeestraat. De rotonde wordt meteen ook ‘verplaatst’. Meer ruimte voor nog meer verkeersveiligheid.

 • Houd je ook rekening met de wegwerkzaamheden?

  31 augustus 2021

  September 2021 start met extra aandacht voor de komende wegwerkzaamheden in Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee. Laat je er niet door verrassen, zo roept de gemeente op. Waar moeten inwoners en ondernemers rekening mee houden?

 • Brief van burgemeester Wendy Verkleij

  31 augustus 2021

  Onze burgemeester Wendy Verkleij schreef op dinsdag 31 augustus 2021 een brief aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

 • Financiering Limes Bubble Barrier rond

  31 augustus 2021

  Goed nieuws van de stichting Coast Busters. De financiering voor de aanschaf van de Limes Bubble Barrier is rond. Alles op alles om de belletjesblaasinstallatie in de monding van de Oude Rijn voor de zomer van 2022 startklaar te hebben.

 • Doe je mee aan de World Clean Up Day?

  31 augustus 2021

  Op zaterdag 18 september 2021 is het weer zover: World Clean up Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie krijgt de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Als we dat weten, kunnen we slimme oplossingen bedenken.

 • Huldiging held uit De Zilk

  30 augustus 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij reikte de bronzen legpenning en een loffelijk getuigschrift uit aan student Roel de Groot uit De Zilk. Zij deed dit namens de Stichting Carnegie Heldenfonds. Voor zijn kordate en resolute optreden bij het redden van een vrouw van het spoor.

 • Wat vindt de wijk van de ontwerpen voor een mooi Zeeburg?

  26 augustus 2021

  Wijkbewoners van de wijk Zeeburg in Noordwijkerhout kunnen nog tot 1 september reageren op de ontwerpideeën voor de grondige renovatie van hun wijk. Gemeente Noordwijk is benieuwd naar wat ze vinden.

 • Aardwarmte. Kansrijk of niet?

  26 augustus 2021

  Gemeente Noordwijk is blij met alle onderzoeken naar de haalbaarheid van aardwarmtewinning. Die optie neemt de gemeente graag mee in de Transitievisiewarmte en de Lokale Energie Strategie, zegt wethouder Sjaak van den Berg.

 • Langevelderslag Park & Drive DGP Zandvoort

  25 augustus 2021

  Veel toezicht en begeleiding op parkeerterrein Langevelderslag tijdens het weekend van de Dutch Grand Prix. Nodig om de verwachte drukte in goede banen te leiden.

 • Jouw verhaal staat voorop

  01 september 2021

  De eerste reacties zijn binnen. Het is ongelofelijk leuk om te zien welke plekken inwoners in hun hart gesloten hebben en om te horen welke verhalen ze erbij vertellen. Doe je ook mee? Jouw verhaal staat voorop!

 • Deel jouw mooie plek én verhaal met ons!

  01 september 2021

  Wat is jouw favoriete plek met bijzondere herinnering in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout of De Zilk?

 • Burgemeester neemt maatregelen op het strand

  14 juni 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij heeft maatregelen genomen om overlast op het strand te voorkomen. Vanaf 10 juni 2021 van kracht.

 • Toekomstvisie De Schelft

  20 mei 2021

  Donderdag 20 mei 2021 geeft het college een presentatie over De Schelft. De commissie Welzijn krijgt een beeldvormende presentatie van de mogelijke varianten van De Schelft.

 • Atelier Bronsgeest

  30 april 2021

  Bronsgeest wordt de groenste wijk van Gemeente Noordwijk. Het ambitieniveau is hoog. De projectontwikkelaars hebben eind april met elkaar gesproken wat die ambitie voor hun inhoudt. De komende tijd zal nog veel onderzocht worden om deze groene ontwikkeling mogelijk te maken.