1e gemeentelijke onderscheiding Noordwijk uitgereikt aan Victor van Denzen

Burgemeester Wendy Verkleij heeft de 1e gemeentelijke onderscheiding van de gemeente Noordwijk uitgereikt. Aan de heer Victor van Denzen. Hij ontving een sculptuur ‘de Verdiende Trots’. Het college van Noordwijk kende de heer Van Denzen deze onderscheiding toe. Als blijk van waardering en erkentelijkheid voor de samenleving van de gemeente Noordwijk.

Victor van Denzen 

Burgemeester overhandigt onderscheidingDe heer Van Denzen zette zich jarenlang in voor de Noordwijkerhoutse samenleving. De burgemeester ging tijdens haar toespraak in op zijn vele activiteiten voor:

  • Carnavalsvereniging De Kaninefaaten.
  • De scootmobielentocht langs de bloeiende bollenvelden, 10 jaar achter elkaar.
  • Zeilvereniging ‘de Boet’.
  • Polsstokverspringvereniging Leeuwenhorst, waarvan hij medeoprichter, voorzitter en commentator was.
  • Topaz Munnekeweij en
  • Het Taallokaal.

Gemeentelijke onderscheiding

De gemeentelijke onderscheiding is een sculptuur, genaamd ‘de Verdiende Trots’. De sculptuur is op verzoek van de gemeente ontworpen door kunstenaar Mark Brouwers. Hij heeft iets moois gemaakt speciaal voor Noordwijk, over Noordwijk. Het is een blijvend sculptuur in brons. Het is een persoon op een duintop. In een trotse houding. Aan de voet zie je de zee. Aan de zijkant tulpjes. De persoon is op een voetstuk geplaatst. Er is een miniatuur van gemaakt om op een jasje te dragen. De heer Van Denzen is de 1e inwoner van de gemeente Noordwijk die deze sculptuur ontving.