3e rotonde met fietsersvoorrang

In november 2020 krijgt de 3e rotonde in Noordwijk fietsersvoorrang. Het gaat om de rotonde Beeklaan - Jan van Gent - Gladiolusstraat in Noordwijk aan Zee. Ook krijgt een deel van de Beeklaan nieuw asfalt.

Fietsersvoorrang en nieuw asfaltFoto rotonde Beeklaan

Het werk start maandag 9 november 2020. De gemeente verwacht dat het maandag 23 november 2020 gereed is. Het werk bestaat uit 2 delen:

  1. vanaf de rotonde Beeklaan - Jan van Gent - Gladiolusstraat tot aan de oude Zeeweg krijgt de Beeklaan nieuw asfalt 
  2. op de rotonde Beeklaan - Jan van Gent - Gladiolusstraat komt voorrang voor fietsers

Afgesloten 

Gedurende de werkzaamheden zijn de weg en de rotonde afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente heeft omleidingsroutes ingesteld. Fietsers kunnen er nog wel langs.

Duurzaam Veilig

Gemeente Noordwijk past de komende maanden alle rotondes in de gemeente aan, aan de landelijke richtlijn Duurzaam Veilig. De voorrangsregeling voor fietsers is 1 van de richtlijnen. 

Regionale afspraak

Ook wil de gemeente aansluiten op de manier waarop in de regio de voorrangssituatie is ingericht op de rotondes. Wel zo fijn als alle weggebruikers overal rekening kunnen houden met dezelfde regels 

De 3e rotonde

De rotonde Beeklaan - Jan van Gent - Gladiolusstraat in Noordwijk aan Zee is de 3e rotonde die wordt aangepast. De overige rotondes in Noordwijk volgen in de periode die loopt tot eind 2021.

Fietsersvoorrang ingevoerd

  • rotonde Herenweg - Beeklaan (afgerond)
  • rotonde Duinweg - Van Panhuysstraat (afgerond)
  • rotonde Beeklaan - Jan van Gent - Gladiolusstraat (uitvoering start maandag 9 november 2020)