Aanleg 2 nieuwe HOV-haltes en aanpassingen rotonde

In aantocht. 2 nieuwe haltes voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer in de Van Panhuysstraat en aanpassingen van de rotonde Duinweg. Direct na de zomervakantie starten de werkzaamheden.

Deels dicht

De werkzaamheden in Van Panhuysstraat starten maandag 14 september 2020. Er komen 2 nieuwe haltes voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer, kortweg HOV. De Van Panhuysstraat is in die periode gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer. Het gaat om het deel tussen de rotonde Duinweg en de ingang naar de Rollygolf. Borden geven goed weer wat er aan de hand is. Vrijdag 9 oktober 2020 is het werk gereed.

De 2e rotonde duurzaam veilig 

De gemeente past ook de rotonde Van Panhuysstraat-Duinweg aan. Naar de norm van duurzaam veilig. Er komt fietsersvoorrang. De rotonde gaat dicht voor autoverkeer. Dat gebeurt in de week van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober 2020. De omleidingsroutes worden tijdig aangegeven. De rotonde Van Panhuysstraat-Duinweg is de 2e rotonde die de gemeente aanpast. Vorig jaar is de rotonde Beeklaan - Herenweg al aangepast. De overige rotondes in Noordwijk worden ook aangepast aan de voorrangssituatie voor fietsers. Dit gebeurt verspreid in de periode tot eind 2021. 

Alles op een rij:

  • de Van Panhuysstraat krijgt 2 nieuwe bushaltes voor de HOV
  • aan de zijde van de Duinweg worden fietsenstallingen geplaatst – goed geoutilleerd ook voor e-bikes 
  • de rotonde Van Panhuysstraat/Duinweg wordt aangepast naar de voorrangssituatie voor fietsers
  • de rotonde wordt opnieuw geasfalteerd
  • na alle werkzaamheden worden de bushaltes aan het Piet Heinplein verwijderd 
  • er is wat verkeershinder

Regionaal project Kaart

De Noordwijkse werkzaamheden maken deel uit van een groter, regionaal project. Provincie Zuid-Holland en Gemeenten werken aan een goede Noordwijk – Schiphol verbinding alsmede een betere ontsluiting van verschillende bestemming met een mooie, moderne en uiterst comfortabele buslijn. Waar het kan verbeteren beide de verkeersveiligheid. Het tracé zie je op het kaartje. 

Mooie locaties voor hoogwaardig vervoer 

Net als bij de Van de Mortelstraat en de Van Berckelweg komt ook bij de Van Panhuysstraat een Hoogwaardig Openbaar Vervoer-halte inclusief fietsenstallingen.