Aardgasvrije toekomst in Commissie Ruimte

Hoe gaat onze gemeente over naar een aardgasvrije toekomst? Op uitnodiging van wethouder Sjaak van den Berg praat de projectorganisatie donderdag 1 juli 2021 de commissie Ruimte bij. De wethouder nodigt de commissieleden uit om over dit uitdagende vraagstuk mee te denken.

Het gesprek is gestart

Op weg naar een aardgasvrije toekomst. Dat klinkt nog ver weg. Toch is in onze gemeente de discussie hierover gestart. Het gaat om een prikkelend vraagstuk. Waarmee verwarmen we onze huizen, kantoren, scholen? Wat stellen we ons daar bij voor? Het gesprek erover is gestart.

Wat is onze kijk op de overstap?

De gemeente voert op dit moment met veel partijen gesprekken. Onder meer inwoners, woningcorporaties en energiebedrijven. Met hun stelt de gemeente graag een Transitievisie Warmte en een Lokale Energiestrategie op. In deze stukken staat op hoofdlijnen hoe Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk de ontwikkeling doormaken. Letterlijk gaat het om een blik (visie) op de overstap (transitie) en hoe we dat willen doen (strategie).

Royal HaskoningDHV geeft inkijkje

De gemeenteraadsleden horen donderdag 1 juli 2021 hoe het project verloopt. Wethouder Sjaak van den Berg laat een terugkoppeling verzorgen in de commissie Ruimte. Op zijn uitnodiging vertelt Royal HaskoningDHV wat de 1e bevindingen zijn. Dit is de club die de gemeente helpt bij het maken van de stukken en het voeren van de gesprekken. De wethouder nodigt de commissieleden uit mee te denken over het vraagstuk. 

Hoor het uit 1e hand

Hoort u graag uit 1e hand hoe dit interessante project verloopt? De vergadering van de commissie Ruimte is openbaar. Hij is digitaal bij te wonen. De start is 20:00 uur. Bekijk de livestream voor de start van de vergadering. De opname is ook gemakkelijk terug te kijken.

Meer weten? 

Doe met ons mee

Nog niet aangehaakt; maar wel interesse? Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om mee te denken over dit vraagstuk. We zijn echt benieuwd naar uw mening. Hoe u er tegenaan kijkt. Meld u meteen aan. Mail naar nu naar Gemeente Noordwijk.