Blauwe vlag voor 3 Noordwijkse stranden

Noordwijk mag ook dit jaar de Blauwe Vlag hijsen. Een schitterende erkenning van de kwaliteit van het Noordwijkse strand. Vanaf vrijdag 13 mei 2022 wappert hij voor het 35ste jaar op rij fier aan de kust.

Vandaag krijgen - Morgen hijsen

Op vrijdag 13 mei 2022 hijst strandwethouder Dennis Salman op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee de Blauwe Vlag. Voor het 35ste jaar op rij wappert hij aan Noordwijkse kust. 

3 strandlocaties

Het gaat in Noordwijk om 3 Noordwijkse strandplekken die goedgekeurd zijn: Badstrand Noordwijk, het strand bij de Duindamse Slag en het strand bij Langevelderslag. 

Internationale erkenning

Mooi dat we hem weer hebben. De vlag is namelijk een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon, veilig en duurzaam zijn. Ook jachthavens worden gekeurd. 

Een ceremonie mocht weer 

Het hijsen van de Blauwe Vlag volgt op de bekendmaking van de toekenning en de uitreiking van de vlag donderdag 12 mei 2022. De ceremonie vond plaats in de hanzehaven van de gastheer gemeente Elburg. 

Een bijzondere bijeenkomst. Het was voor het eerst in 3 jaar dat er weer een officiële uitreikingsceremonie voor de Blauwe Vlag werd gehouden. Het kon weer. Hier werd ook de foto van de overhandiging genomen.

Maakt kwaliteit herkenbaar

Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die gemeente, verenigingen en ondernemers hebben geleverd om hun strand schoon, veilig en duurzaam te krijgen en te houden. 

Op hun lauweren rusten kunnen ze niet. De erkenning is slechts 1 jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. 

Voor de toerist en recreant

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens. 

Daarmee speelt de vlag een belangrijke rol in de destination marketing. In Noordwijk toevertrouwd aan de Noordwijk Marketingorganisatie. Bekijk hun website van Noordwijk Marketing over Noordwijk eens. 

Goede samenwerking

Wethouder Dennis Salman kijkt er naar uit de vlag te hijsen. Ik vind het fijn dat onze inspanningen resultaat hebben. Een schoon, veilig en gezond strand is voor iedereen van levensbelang. Het is ons visitekaartje. We zetten daarin stappen dankzij goede samenwerking. Met de nieuwe Strandnota 2022-2026 op zak doen we er een schepje bovenop.

Verder lezen

Bijna 14 kilometer kwaliteitsstrand. Hoe gaat Noordwijk daarmee om. De Strandnota 2022 - 2026 is echt de moeite van het lezen waard.

Vind je dit soort berichten leuk? Blijf je graag op de hoogte van wat de gemeente doet, in gang zet, onze samenwerkingsverbanden, onze netweractivaties… Geef je dan op voor onze digitale nieuwsbrief.