Herstel waterval Landgoed in den Houte

Klatert straks de waterval weer rustiek in de Engelse tuin op Landgoed in den Houte? Dat is zeker de bedoeling. Tot die tijd is er extra toezicht nodig. Er worden brandjes gesticht in de betonnen constructie waar de waterpomp straks het zware werk doet.

Klaterende waterval

Het ligt in de bedoeling om deze landschapstuin in ere te herstellen. Compleet met klaterende waterval. De speciale verkoopsite stelt het in het vooruitzicht. Tuin en waterpartij geven extra beleving aan op Landgoed in den Houte. Voor de mensen die er wonen en de bezoekers. 

Baldadigheid blussen

In de betonnen constructie op het terrein stond vroeger een pompinstallatie waarmee de waterval in de Engelse tuin mogelijk werd gemaakt. De constructie wacht op herstel en hergebruik. Er zijn bij de betonnen constructie vaak brandjes. Onlangs rukte de brandweer er opnieuw voor uit. Reden voor de politie om mede op verzoek van de gemeente er extra te patrouilleren. Wethouder Henri de Jong: “We zijn er alert op. Ik verwacht echter dat hoe verder het project komt des te minder overlast er zal zijn. Bouwers beveiligen hun terreinen goed. Ze willen dat soort baldadigheid niet. Dit geldt al helemaal voor de toekomstige bewoners.”

Landelijk en groen

Met de herontwikkeling van het terrein krijgt Noordwijkerhout er een nieuwe woonlocatie bij. Landelijk. Groen. Stijlvol. Blikvanger in het landgoed is het hoofdgebouw van Sint Bavo. Een voormalige psychiatrische instelling. Op en rondom dit historische terrein worden de nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Maximaal 700. Een mix aan koopwoningen, sociale huurwoningen en sociale koopwoningen.

Eerste verkoopronde

De bouw van de woningen op het landgoed vindt stapsgewijs plaats. In fases. Dat geldt ook voor de verkoop. De eerste verkoopronde is inmiddels gestart. Eerste deelplan Fase 1 zoals dat onder verkopers heet. Het gaat om nog geen 70 woningen. Nog even en de werkzaamheden starten voor het bouwrijp maken van het terrein.