Burgemeester start landelijke campagne #aandachtvoorelkaar met deurhanger

Burgemeester Wendy Verkleij gaf gistermiddag in Noordwijk het startsein voor een warme landelijke campagne ‘Aandacht voor elkaar’. Dit deed zij door het plaatsen van een Noordwijkse deurhanger aan een voordeur.

Blijf op elkaar letten

Wendy Verkleij: “We hebben een moeilijk jaar. Het is een hele nare tijd met veel verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door corona. Via deze deurhanger moedigen wij onze bewoners aan om aandacht voor elkaar te houden en op elkaar te blijven letten. Of dat nu een praatje is bij de voordeur, boodschappen doen of elkaar een beetje in de gaten houden. Zoek je buurvrouw of buurman juist nu eens op. Je kunt ook op anderhalve meter goed contact met elkaar hebben.“

Noordwijk SAMEN tegen corona

Wendy Verkleij vervolgt: “Juist nu is het belangrijk om elkaar figuurlijk te blijven vasthouden, elkaar op te zoeken en er voor elkaar te zijn. Komende weken zullen wij ook vanuit de gemeente verpleeghuizen, scholen, ondernemers en verenigingen blijven bezoeken en contacten. Via onder andere deze deurhanger willen we Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers aanmoedigen om aandacht voor elkaar te houden. Want samen maken we Noordwijk en het is daarom ‘Noordwijk SAMEN tegen corona’. De deurhanger wordt vanaf deze week op diverse plekken verspreid in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. 

Aandacht voor elkaar

De landelijke actie ‘Aandacht voor elkaar’ werd dinsdag landelijk afgetrapt door minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge in Den Bosch. Met ‘Aandacht voor elkaar’ wil de overheid steun geven en gehoor geven aan verdriet, teleurstellingen en onzekerheid die mensen ervaren door de coronacrisis. Ook wordt er gekeken naar hoe we elkaar hier doorheen en bovenop kunnen krijgen. De aftrap van ‘Aandacht voor elkaar’ vindt plaats tijdens de jaarlijkse Week van de Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober) die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport initieert.