College beantwoordt raadsvragen over De Schelft

Het college heeft de vragen van de gemeenteraad over De Schelft beantwoord. Het is nu aan de gemeenteraad om tot een weloverwogen richtinggevende keuze te komen. Woensdag 3 november 2021 is er een openbare commissievergadering over De Schelft. Daarna volgt de behandeling van De Schelft in de begrotingsraad.

Brief aan raad

Wat bouwen we terug op de plek waar De Schelft in rook opging? Het college heeft de gemeenteraad er een brief over gestuurd. Daarmee beantwoordt hij de vragen van de motie van 29 juni 2021. De beantwoording geeft een goed inzicht waar de gemeente staat in het dossier. Inclusief de mogelijkheden, de risico’s en de bijbehorende beheersmaatregelen. De informatieve brief is ook gedeeld met de gebruikers van De Schelft.

Weloverwogen richtinggevende keuze

Wethouder Roberto ter Hark, die politiek-verantwoordelijk is voor het dossier, benadrukt dat het college de raad geen kant en klaar voorstel voor de toekomst heeft voorgelegd. “Op basis van deze antwoorden en de voorziene risico’s is de gemeenteraad aan zet om tot weloverwogen richtinggevende keuzes te komen”, zegt hij.

De raad is aan zet

Dat gaat in november plaatsvinden. Op woensdag 3 november is er namelijk een openbare commissievergadering over De Schelft. Daarna volgt de behandeling van De Schelft in de begrotingsraad. “Ik verwacht dat de gemeenteraad hierover tijdens de behandeling van de begroting op 10 november aanstaande duidelijkheid geeft”, aldus de wethouder. 
 
Lees ook de brief ‘Aangenomen motie inzake Financiële dekking voor De Schelft’.