College informeert raad over uitspraak spoedappèl Van Erk - Bever

Het college heeft de gemeenteraad op de hoogte gesteld van de recente uitspraak spoedappèl Van Erk - Bever. “De levering van de percelen aan Van Erk is een stap dichterbij gekomen.”

Direct uitspraak

Op dinsdag 13 juni 2022 heeft het gerechtshof het spoedappèl in de zaak Bever Holding N.V. aan de Van Erk Onroerend Goed B.V. behandeld. Het hof deed direct na de zitting mondeling uitspraak gedaan. Het college heeft de gemeenteraad een brief gestuurd om de raad op de hoogte te stellen van de uitspraak. 

Optimisme 

“Door de uitspraak van het gerechtshof is de levering van de percelen aan Van Erk een stap dichterbij gekomen”, aldus het college in de brief. En: “het grootste deel van de percelen per 1 juli 2022 kan aan Van Erk worden geleverd, gevolgd door de rest van de percelen op 1 augustus 2022.” 

Kwaliteitsimpuls

Het college ziet de levering van de percelen en de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente heeft met Van Erk als een belangrijk onderdeel van zijn permanente inzet voor een kwaliteitsslag aan de kust en de realisering van de gezamenlijke herontwikkeling van (onder meer) het Vuurtorenplein en andere plekken in Noordwijk aan Zee. De handtekening onder deze overeenkomst werd begin november 2021 gezet.

Lees meer

Lees ook de brief van het college aan de gemeenteraad ‘Ontwikkelingen levering Van Erk - Bever Holding N.V.‘.