Corona noodsteun ondernemers gemeente Noordwijk 2022

Ondernemers hebben het weer erg moeilijk vanwege de nieuwe maatregelen om Covid-19 te bestrijden. Net als in maart 2021 biedt gemeente Noordwijk ondernemers in gemeente Noordwijk financiële hulp. Met verschillende mogelijkheden, want noodsteun is maatwerk per onderneming.

€ 500.000,-

De gemeenteraad heeft in haar vergadering van dinsdag 21 december 2021 de verordening ‘Corona noodfonds ondernemers gemeente Noordwijk 2022’ vastgesteld. Met een bijbehorend budget van € 500.000,-. De verordening geeft de mogelijkheid aan individuele ondernemers om bij de gemeente een beroep te doen op noodsteun. Het betreft aanvragen van maximaal € 15.000,- met de uiterste aanvraagdatum op 31 januari 2022.

Al eens eerder

Dat heeft de gemeente al eens eerder gedaan. Maart 2021 bood de gemeente Noordwijk met de Verordening Corona noodfonds gemeente Noordwijk 2021 de Noordwijkse ondernemers financiële hulp aan door de mogelijkheid van een renteloze lening te bieden. 

Gewijzigd

Ten opzichte van de verordening van 2021 zijn er wat meer mogelijkheden. Want: de vorm van noodsteun is maatwerk per onderneming. Het kan -onder meer- gaan om een terug te betalen voorschot, een geldlening of een garantstelling dan wel een andere vorm van (financiële) noodsteun. 

Aanvraag indienen

Op noordwijk.nl/coronanoodfondsondernemers vind je alle informatie over de coronanoodsteun aan ondernemers gemeente Noordwijk 2022 en hoe je een aanvraag kunt indienen.

Lees meer