Coronasnelteststraat Duin- en Bollenstreek

Groen licht voor de komst van een coronasnelteststraat in Noordwijkerhout. De ontheffingsvergunning is verstrekt. Vanaf woensdag 4 november 2020 geopend. Alleen op afspraak.

Voldoet aan alle strenge eisen

Burgemeester Wendy Verkleij liet al eerder blijken waardering te hebben voor het initiatief. Het is goed te horen dat de initiatiefnemer een coronasneltest aanbiedt die voldoet aan alle eisen. Fijn om zo’n betrouwbare faciliteit in onze gemeente beschikbaar te hebben. Dichtbij huis en werk, zo laat ze in een korte reactie weten. 

De praktijk

Alies Haasnoot, Ron Kuilboer (Alice Care) en Dennis en Jacco van Wieringen (Uitzendbureau NWH Jobs) hebben in overleg met Gemeente Noordwijk de handen ineen geslagen om de Coronasnelteststraat Duin- en Bollenstreek op te zetten. Mede-initiatiefnemers Dennis en Jacco van Wieringen van Uitzendbureau NWH Jobs liepen zelf tegen het feit aan dat hun uitzendkrachten met klachten dagen thuis zaten voordat zij een coronatest konden laten afnemen. De wachttijd voor een test is 3 dagen en het wachten op de uitslag ook nog eens 2 dagen. 

Snel testen loont

Dennis: Dit kost ons én de opdrachtgever waar de uitzendkracht werkzaam is, elke dag geld. Dit beaamt Alies van Alice Care ook: Wij zien ook in de zorg de ontwikkeling dat het traject nu te lang duurt en met deze sneltesten wordt er veel tijd gewonnen. Goed voor de volksgezondheid maar ook voor de economie. Hierdoor ontstond het gezamenlijke idee om de samenwerking aan te gaan en zelf een particuliere snelteststraat op te zetten. Binnen 15-20 minuten is de uitslag duidelijk waardoor werknemers weer snel hun werk kunnen hervatten. 

Alleen op afspraak

De snelteststraat, gevestigd in Noordwijkerhout, is vanaf woensdag 4 november 2020 geopend waar je alleen op afspraak kunt langskomen. De testen worden, geheel volgens de GGD en RIVM richtlijnen, door bekwaam, deskundig en gediplomeerd personeel afgenomen, waardoor snel en veilig eventuele besmettingen kunnen worden vastgesteld. Na afname van de sneltest ontvangt de geteste persoon persoonlijk via een e-mail de uitslag. Deze testen kosten € 99,- excl. B.T.W. per stuk. 

Interesse van andere bedrijven 

Naast particulieren hebben diverse bedrijven uit de regio zich al aangemeld om gebruik te kunnen en willen maken van de snelteststraat gezien de tijdswinst die hier uit ontstaat. Wanneer de vraag naar testen verder stijgt, bestaat de mogelijkheid om deze sneltest straat uit te gaan breiden. Op die manier hopen wij samen bij te kunnen dragen aan het terugdringen van het virus en tegelijkertijd openhouden van de samenleving.

Afspraak maken? 

Maak online een afspraak.