Een mondkapje voor alle Noordwijkse middelbare scholieren

Vandaag bezorgden twee wethouders 3000 stoere mondkapjes op de twee middelbare scholen van Noordwijk. De kapjes werden ontworpen door zeven creatieve jongeren.

Mondkapjes verplicht

 Sinds maandag 26 oktober is het dragen van mondkapjes op middelbare scholen verplicht. Vanuit Youngpwr, Welzijnskwartier en de gemeente Noordwijk ontstond het idee om dit positief te benaderen en jongeren meer te betrekken bij de coronamaatregelen en verplichtingen. Youngpwr liet leerlingen van beiden scholen zelf een mondkapje ontwerpen waar zij “best mee gezien willen worden”. Uit zo’n twintig verschillende ontwerpen werden uiteindelijk vijf mondkapjes uitgekozen en gedrukt. Ook voor de docenten werd een speciaal mondkapje ontworpen met daarop de naam van de school.

Jongeren betrekken

Mondkapjes LeeuwenhorstDe mondkapjes werden gesponsord door de gemeente Noordwijk in samenwerking met Youngpwr. Wethouder Roberto ter Hark deelde de eerste mondkapjes uit op het Northgo College. Wethouder Sjaak van den Berg bezorgde aansluitend de mondkapjes op het Teylingen College Leeuwenhorst. Wethouder Sjaak van den Berg: “ We zijn blij dat we vanuit de gemeente op deze manier een positieve bijdrage kunnen leveren aan het tegengaan van het coronavirus. Het zijn voor jongeren én hun docenten moeilijke tijden. Met dit soort acties worden jongeren betrokken bij de coronamaatregelen en ontstaat er meer begrip. Dat is enorm belangrijk, want het is Noordwijk samen tegen corona.”

Mondkapjes voor ouderen en eenzamen

Wethouder Roberto ter Hark: “Komende week gaan de jonge ontwerpers nog een stapje verder en gaan zij aan de slag met een mondkapjes ontwerp voor de ouderen en eenzamen van Noordwijk. Binnenkort worden speciaal ontworpen mondkapjes gebracht bij de verpleeghuizen van Noordwijk. Via een klein marktonderzoek wordt door de jongeren eerst gekeken naar wat ouderen mooi vinden. Zo houden we in deze moeilijke tijd aandacht voor elkaar.”