Evaluatie proef verkeersluw centrum Noordwijkerhout

Hoe heb je in de afgelopen maanden een verkeersluw centrum Noordwijkerhout ervaren? Dat wil de gemeente Noordwijk graag weten van alle betrokkenen. Daarom evalueert de gemeente de proef ‘verkeersluw centrum Noordwijkerhout’ met een vragenlijst.

Invullen vragenlijst evaluatie

De gemeente nodigt inwoners, bezoekers en ondernemers van harte uit om de vragenlijst in te vullen. Dit kan tot en met vrijdag 7 oktober 2022. De vragenlijst voor de evaluatie van de proef kun je vinden op Samen Noordwijk. Op de foto rechts geeft wethouder Alois Eberharter symbolisch het startsein voor de evaluatie. Om iedereen de kans te geven om deel te nemen aan de evaluatie is het naast digitaal ook mogelijk om schriftelijk aan de vragenlijst deel te nemen. De formulieren zijn beschikbaar bij de balie van het VVV kantoor in Noordwijkerhout waar ook de ingevulde formulieren worden ingeleverd. 

Doel evaluatie

Met de evaluatie haalt de gemeente Noordwijk meningen en ideeën op van de direct betrokkenen. Ook meet zij het draagvlak. Om de verkeersveiligheid in het centrumgebied van Noordwijkerhout te vergroten. En om meer aan te kunnen sluiten bij de wensen en behoeften van de betrokkenen, die passen bij een schoon, heel, veilig en aantrekkelijk winkelgebied.

Over de proef

De gemeente Noordwijk heeft als proef het centrum van Noordwijkerhout afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit gebeurde van 4 juli 2022 tot en met 10 september 2022, dagelijks tussen 12.00 uur en 23.00 uur. Het centrum was hierdoor één groot voetgangersgebied. 

Deze afsluiting in de zomerperiode was op verzoek van de Noordwijkerhoutse Ondernemingsvereniging (NOV). Het college heeft met het verzoek ingestemd. Een verkeersluw Noordwijkerhout draagt zowel bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid als aan de doelstelling van levendige winkelgebieden en het versterken van de concurrerende positie van het centrumgebied in de regio. Ook besloot het college de proef na afloop zorgvuldig te evalueren.

Over Samen Noordwijk

Samen Noordwijk is het platform voor inwonersparticipatie. Het gaat om initiatieven van de gemeente en van inwoners waarover je kunt meedenken en meedoen. Ga snel naar Samen Noordwijk en meld je aan. Dat kan hier.   

Vul de vragenlijst in

Lees verder