Financiering Limes Bubble Barrier rond

Goed nieuws van de stichting Coast Busters. De financiering voor de aanschaf van de Limes Bubble Barrier is rond. Alles op alles om de belletjesblaasinstallatie in de monding van de Oude Rijn voor de zomer van 2022 startklaar te hebben.

Met belletjes

De Limes Bubble Barrier stopt namelijk de stroom plastic vervuiling die met de rivier de zee instroomt bij Katwijk. En dan met name de kleinere stukken plastic, die de rasters van de zuiveringsinstallatie van het hoogheemraadschap in de Oude Rijn niet tegenhouden. Stukjes tot wel 1 millimeter worden door de bellen tegengehouden. Er moest wel geld voor gevonden worden voor de installatie. Dat is gelukt. De financiering is rond zo bleek eind augustus. De organisatie plaatste een mooi bedankbericht op het crowdfundplatform Go Fund Me

Visitekaartje

Ook de Noordwijkse wethouder Sjaak van den Berg bedankt iedereen die heeft bijgedragen. Gemeente Noordwijk riep in april iedereen op te doneren. De kustgemeente legde daarnaast een mooi bedrag op tafel en wil nu voor 10 jaar jaarlijks nog eens € 2.650,- bijdragen. € 0,06 per inwoner. Afkomstig uit het zwerfafvalbudget. Volgens wethouder Sjaak van den Berg een van de meest hardnekkige problemen op het strand, de duinen, de bossen en de zee. Hij zegt: Een schoon strand en een schone zee zijn onze visitekaartjes. Dagjesmensen, verblijfstoeristen, onze eigen inwoners en natuurlijk ook onze ondernemers stellen bovendien steeds hogere eigen aan de omgeving. Zeker nu we de kuuroordstatus op zak hebben moeten we echt het verschil maken. De Limes Bubble Barrier is een installatie die helpt de vervuiling te bestrijden. Je voorkomt dat afval de zee instroomt en ons mooie strand vervuilt. 

Volgende stappen

De volgende stap is het opstellen van een uitvoeringsovereenkomst waar drie partijen bij betrokken zijn en waarin het volgende wordt geregeld: de gemeente Katwijk wordt opdrachtgever voor het bellenscherm, hoogheemraadschap Rijnland gaat de exploitatie verzorgen en wordt eigenaar na de realisatie en stichting Coast Busters gaat zich verder richten op de realisatie van het bezoekers- en monitoringscentrum, waarbij een klankbordgroep in het leven wordt geroepen bestaande uit een afvaardiging van onze sponsors en partners.

De Coast Busters hebben haast

De organisatoren van de crowdfundactie: We stellen alles ervoor in het werk dat de Limes Bubble Barrier nog vóór de zomer van 2022 operationeel kan zijn, maar zijn natuurlijk afhankelijk van zaken zoals de formalisatie van toegezegde geldbedragen, vergunningen, bijkomende infrastructuur en ook de werkplanning van The Great Bubble Barrier, want die hebben (gelukkig!) nog meer klanten aan de lijn!

Meer weten?