Gebroeders Van der Putten ontvangt predicaat ‘Hofleverancier’

Gebroeders Van der Putten B.V. in Noordwijk ontving op 24 november het predicaat ‘Hofleverancier’ van de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. Tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Ook onthulden burgemeester Wendy Verkleij en commissaris Jaap Smit een wapenschild.

6 personen staan rondom een predicaatKwaliteitskeurmerken strand

Burgemeester Verkleij feliciteerde Gebroeders Van der Putten met zijn 100-jarig bestaan en het predicaat ‘Hofleverancier’. Ook roemde zij in haar speech onder andere het belangrijke werk dat Gebroeders Van der Putten B.V. verricht op het 13 km lange strand van Noordwijk. In opdracht van de gemeente Noordwijk verzorgt het bedrijf het onderhoud van het strand. Al sinds 1975. Mede dankzij het werk van de Gebroeders Van der Putten op het strand heeft de gemeente diverse kwaliteitskeurmerken ontvangen:

  • ‘Schoonste Drukste strand van Nederland’ in 2017.
  • Tijdens de Schoonste Strand-verkiezing ontving de gemeente in 2020 en 2021 het maximum aantal van 4 sterren: een kwalificatie die staat voor zeer schoon strand.
  • De (jaarlijkse) blauwe vlag, een internationaal keurmerk. Hierdoor kan iedereen zien dat Noordwijk een veilig en schoon strand heeft.
  • QualityCoast, een Europees keurmerk van de Europese vereniging Kust en Zee. Een keurmerk voor de duurzame ontwikkeling van kustgemeenten. Noordwijk scoort goed op het gebied van natuur en milieu.
  • In maart 2020 werd aan de gemeente Noordwijk de kuuroordstatus van de ESPA (European Spas Association) toegekend. In oktober werd dit bekrachtigd met het verstrekken van de erkenning van ‘heilzame zeebadplaats’.

Predicaat ‘Hofleverancier’

Hiermee heeft Gebroeders Van der Putten B.V. voortaan het recht om het Koninklijk wapen te voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Activiteiten

Het bedrijf van Gebroeders Van der Putten B.V. is een begrip in de gemeente Noordwijk. Het bedrijf houdt zich bezig met het onderhoud van het strand van Noordwijk, de verhuur van afvalcontainers, grond- en sloopwerken, afvalverwerking, handel in grond- en zandsoorten en in granulaat, recycling en compostering.