Gemeente Noordwijk sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Gemeente Noordwijk sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem. Inwoners, ondernemers en gemeente samen op tegen oprukkende criminaliteit en ondermijning. Burgemeester Verkleij: ‘We moeten weerbaar zijn’.

Samenwerkingsovereenkomst

Gemeente en Meld Misdaad Anoniem tekenden medio maart een samenwerkingsovereenkomst, Burgemeester Verkleij zette haar handtekening voor Noordwijk. Hier op foto vastgelegd. Er is meteen resultaat. De gemeente ontvangt voortaan informatie over criminaliteit en fraude in Noordwijk.

Burgemeester ondertekent samenwerkingsovereenkomst Meld Misdaad Anoniem 450 X 450 INTERNETMeer informatie. Meer overzicht

De gemeente krijgt meer informatie. Meer inzicht wat er in de gemeente speelt. De samenwerking zorgt ervoor dat de gemeente criminaliteit beter kan aanpakken. Over alle kanten. Dat is belangrijk. De overheid maakt zich zorgen. Vooral om het effect van criminaliteit op het openbaar bestuur en de samenleving. Ondermijning is dan ook een speerpunt van het Integraal Veiligheidsplan van de gemeente.

Weerbaar zijn

“De samenwerking past binnen de regierol die de gemeente heeft in de aanpak van ondermijning”, zegt burgemeester Wendy Verkleij. “Gemeente Noordwijk wil weerbaar zijn en signalen over ondermijnende activiteiten vroegtijdig herkennen en ontvangen. Meld Misdaad Anoniem draagt hieraan bij. Belangrijk dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig.” Ze roept dan ook op om mee te doen. Te helpen om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Om te melden als je wat verdachts ziet. 

Sierteelt

Een van de recente campagnes brengt de criminaliteit dichtbij. Criminelen liften graag mee op de bedrijvigheid en efficiënte logistiek in de sierteelt. De im- en export van bloemen blijken ideaal voor (drugs)smokkel, witwassen, arbeidsuitbuiting en fraude. Dit raakt iedereen die normaal zijn geld verdient, van kweker tot transporteur! Mensen kunnen verdachte zakenbij Meld Misdaad Anoniem anoniem melden. 

Geen politie

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Deze gaan bijvoorbeeld over hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. Meld Misdaad Anoniem zorgt ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft. 

Logo Meld Misdaad AnoniemMeld Misdaad Anoniem

Meer weten? Ga naar deze website.