Gemeente Noordwijk vraagt vergunning aan voor bouw tijdelijke hal De Schelft

De gemeente Noordwijk wil in januari 2022 een tijdelijke hal opleveren ter vervanging van de afgebrande De Schelft. De gemeente vraagt daarvoor een vergunning aan bij de Omgevingsdienst West-Holland.

Start bouw

De start van de bouw van de tijdelijke hal is afhankelijk van hoe snel de vergunning kan worden afgegeven. Indien mogelijk start de bouw eind oktober 2021. De hal wordt dan medio januari 2022 opgeleverd.

Locatie

De Schelft artist impressionDe tijdelijke hal komt langs De Schelftweg en Schippersvaartweg, tegenover De (afgebrande) Schelft. 

Gebruikers tijdelijke hal

De verenigingen die van de tijdelijke hal gebruik gaan maken zijn Badmintonvereniging BKN, Handbalvereniging Northa, Carnavalsvereniging De Kaninefaaten, Toneelvereniging ODI, Muziekvereniging St. Jeanne ‘d Arc en de Harpe Davids. Met de gebruikers is overeenstemming over de grootte van de ruimten en over hoe het gebouw er aan de binnenkant uit moet komen te zien. 

Aluminium gebouw

Het aluminium gebouw bestaat uit een sportzaal van 24 x 44 m. Het gebouw wordt 7 meter hoog. Naast de sportzaal komt een bijgebouw van ongeveer 900 m2 met onder meer 6 kleedkamers voor zowel sport en cultuur, een vergaderruimte, een kantine, een opslagruimte en een mindervaliden-toilet.

Terugkoopgarantie

De hal is aangekocht voor een bedrag van bijna 1,6 miljoen euro. De terugkoopgarantie bedraagt circa 200.000 euro na 5 jaar. De tijdelijke hal bestaat uit elementen die na het verwijderen van de hal weer opnieuw kunnen worden gebruikt. Een deel van de inventaris kan worden gebruikt in de nieuwe De Schelft. 

Nooduitgangen

Door de aluminium constructie kunnen er voldoende nooduitgangen worden gemaakt. Deze zijn nodig om er evenementen in te kunnen organiseren, zoals bijvoorbeeld het carnaval. Met de aluminium constructie is het bovendien mogelijk om tijdens het carnaval een extra tent tegen de hal te plaatsen.

Parkeren

Er komen voldoende parkeerplaatsen die vanaf de Schelftweg zijn te bereiken. Voor de fietsers komt er een extra fietspad vanaf de rotonde naar de fietsenstalling.

Aanbesteding

Span-Tech gaat de tijdelijke hal bouwen. Span-Tech is een gerenommeerd en internationaal bedrijf en gespecialiseerd in de bouw van dit soort hallen. 

Nieuwe De Schelft

De hal is tijdelijk en wordt afgebroken na de bouw van een nieuwe De Schelft. In november van dit jaar wordt er een besluit over het nieuwe gebouw verwacht.