Gezocht: energiecoaches

We zijn op zoek naar inwoners die het leuk vinden om andere inwoners van onze gemeente te helpen met hun vragen over energie. We zorgen voor een gratis training van 3 korte dagen, zodat je als deskundig vrijwilliger op pad kunt. Interesse? Geef je dan snel op.

Meer leren over besparen op energie

Heb je enig idee hoeveel de gasprijs de afgelopen jaren is gestegen? Of weet je of het slim is om de verwarming ’s nachts lager te zetten? De gemeente is op zoek naar inwoners die het leuk vinden om deze en andere energievragen straks te kunnen beantwoorden.

Ben jij dat misschien?

In het najaar leiden we 12 inwoners op tot energiecoach. Je gaat op afspraak langs bij bewoners. Natuurlijk volgens de dan geldende regels rondom corona. Je legt op een simpele manier uit hoe je energie kunt besparen. Bijvoorbeeld door gedrag aan te passen of kleine maatregelen te treffen waarmee je energie kunt besparen.

Iedereen kan zich opgeven als energiecoach. Ook als je nog niet zoveel weet over energie én energie besparen. Dit najaar krijg je eerst een gratis opleiding van 3 korte dagen. Zodat je als deskundige vrijwilliger op pad kunt. Enthousiasme en inzet zijn het allerbelangrijkste.

Vragen en/of aanmelden

Is iets voor je en wil je energiecoach worden? Geef je dan op bij:

  • Imke Tegels van Stichting Milieu Educatie (SME) via tegels@sme.nl
  • Heb je eerst nog wat vragen? Dan kun je haar mailen of bellen op dinsdag, woensdag of donderdag via +31 (0)6 17 54 49 89.