Hartverwarmende actie: "Even een praatje…"

Vrijdag 29 en zaterdag 30 januari 2021 hielden ruim 150 vrijwilligers "Even een praatje" bij zo’n 2.700 thuiswonende inwoners van 75 jaar en ouder.

Voor elkaar klaarstaan Burgemeester bezoekt vrijwilligers Rode Kruis

De actie werd georganiseerd door Welzijn Noordwijk, het Rode Kruis en de gemeente Noordwijk. Burgemeester Wendy Verkleij en Wethouder Dennis Salman brachten op zaterdag 30 januari 2021 een bezoek aan een van de startlocaties in het sportcomplex Duinwetering. Het was mooi voor hen om te zien dat veel mensen echt naar elkaar omkijken en onderling voor elkaar klaarstaan.

Sterk netwerk

De actie werd zeer gewaardeerd door de bezochte inwoners. Veel thuiswonende 75-plussers in de gemeente Noordwijk hebben een sterk netwerk om zich heen en redden zich goed. Wel wordt het wekelijkse spelletje bridge en het gezellige praatje tijdens het sporten gemist. Ook kreeg iedereen een puzzelboekje met handige telefoonnummers en een flyer met informatie van het Rode Kruis. 

Vervolgacties

Er komen diverse vervolgacties. Zo worden er zogenaamde ‘belmaatjes’ gekoppeld aan inwoners voor een telefonisch praatje. Ook wordt er gekeken naar (huishoudelijke) ondersteuning, vervoer, boodschappen doen of bijvoorbeeld (thuis)zorg vragen. Meer weten? Neem contact op met Welzijn Noordwijk: +31 (0)71 71 14 334 of info@welzijnnoordwijk.nl.