Hekjes in plaats van boomstammen in De Zuid

De boomstammen zijn inmiddels verwijderd. Deze maand nog plaatst een aannemers lage hekjes langs de wegen in De Zuid in Noordwijk aan Zee om het wildparkeren tegen te gaan.

Hulpdiensten 

In de wijk De Zuid aan de Noordwijkse kust zijn er tijdelijke maatregelen genomen om in het zomerseizoen het parkeren te regelen. Bovenop parkeerverboden werden boomstammen neergelegd. Met name om het wildparkeren te bestrijden. Zo bleven de wegen goed begaanbaar voor de hulpdiensten. De stammen deden hun werk. Dat wel. Maar de wijkbewoners vonden het geen fraai gezicht.

Nieuwe aanpak

In nauwe samenwerking met de wijkvereniging is er de afgelopen periode gewerkt aan nieuwe regels voor het parkeren in De Zuid. Ook de boomstammen kwamen in deze overleggen ter sprake. Ze worden vervangen door lage hekjes. De komende dagen gaat een ploeg aan het werk om de paaltjes te plaatsen. Met de wijkvereniging is de werkvolgorde bepaald.

Ook extra parkeertoezicht

De werkzaamheden maken deel uit van nieuwe parkeermaatregelen voor de drukke zomermaanden. De komst van de paaltjes is het meest in het oog springend. Nog een maatregel. Als het nodig is, komt er extra toezicht. Parkeertoezichthouders. Ze worden vooral ingezet om problemen te voorkomen en om servicegericht mensen toe te geleiden naar plekken waar veilig geparkeerd kan worden. Gevaarlijke gevallen pakken ze direct aan.

Met een machine worden boomstammen verwijderd