Huldiging voor Xavi (10), nu al een kei in de fietssport

Xavi Hachmang uit Noordwijkerhout is net 10 jaar maar is nu al de beste van Nederland als het om hard fietsen gaat. We mogen trots zijn op een jonge sporter op een nu al zo hoog niveau. Op 4 november 2022 werd Xavi Hachmang gehuldigd door burgemeester Wendy Verkleij en wethouder Alois Eberharter.

Bijzondere prestaties

Met zijn 4 maal goud en 1 maal zilver in de fietssport levert Xavi bijzondere prestaties op zijn fiets. In meerdere disciplines. Wielrennen op de weg, met of zonder obstakels, cyclecross. Op de mountainbike is hij de absolute uitblinker. Met 2 maal een gouden medaille op de Nederlandse kampioenschappen in zijn leeftijdsklasse.  

Keihard trainen

Xavi heeft onmiskenbaar heel veel talent, maar hij traint er ook keihard voor om zo goed te worden. Daarbij wordt hij volledig gesteund en gesupporterd door zijn ouders en zusje. 

Dikkebandenrace  

De liefde voor de fiets begon met de dikkebandenrace in het dorp. Xavi deed voor het eerst mee met deze wedstrijd die hij meteen won. Vanaf toen was hij verknocht aan de fietssport en bijna niet meer van de fiets te krijgen. Hij werd lid van de wielrenvereniging RTV De Bollenstreek uit Lisse als ook van MTB vereniging De Noordbikers uit Noordwijk en deed meteen mee om de prijzen. 

Gehuldigd

De prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven bij het gemeentebestuur. Op 4  november 2022 werd Xavi en zijn familie gehuldigd en in de bloemen gezet op het gemeentehuis van Noordwijkerhout door burgemeester Wendy Verkleij en sportwethouder Alois Eberharter. Voor de jonge kampioen was er een tegoedbon te besteden bij de lokale fietsspecialist.