Iemand voordragen voor lintjesregen 2021

Voor de lintjesregen van 2021 kunt u tot 1 juli 2020 een voorstel indienen bij de burgemeester van onze gemeente.

Een bijzonder persoon voordragen

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding (lintje)? Bijvoorbeeld vanwege een enorme inzet voor een vereniging of ander vrijwilligerswerk? U kunt als inwoner hiervoor het initiatief nemen. Voor de lintjesregen van 2021 kunt u tot 1 juli 2020 een voorstel indienen bij de burgemeester van onze gemeente.

Uw hulp is nodig voor het aanvragen

De burgemeester dient binnengekomen aanvragen in bij de commissaris van de Koning. Na een lange weg van beoordelingen besluit de desbetreffende minister of de onderscheiding wel of niet wordt verleend De aanvraag moet zo compleet mogelijk worden ingevuld. Daarvoor  hebben wij uw hulp nodig. Met elkaar gaan we  ervoor  zorgen dat de juiste mensen in het zonnetje gezet worden. Kent u iemand in uw omgeving die in aanmerking zou kunnen komen voor een lintje? Neem dan contact op met de medewerker Kabinetszaken van de gemeente Noordwijk, bereikbaar via het Klantcontactcentrum +31 (0)71 36 60 000. Meer informatie hierover lees ook 'Voordragen' op lintjes.nl

Wel nog even geheim houden natuurlijk

Het is een goede gewoonte de betrokken persoon niet op de hoogte te stellen van uw voorstel. Dus denk eraan het geheim te houden. Het komt namelijk ook voor dat een voorstel wordt afgewezen. Daarnaast speelt bij toekenning van een onderscheiding het verrassingselement een rol.

Meer informatie

Lees ook: Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen voor meer informatie over het aanvragen, contactgegevens en de procedure.