Kijken en uitproberen

Zaterdag 29 januari 2022 hebben de toekomstige gebruikers een kijkje genomen bij de tijdelijke multifunctionele hal in Noordwijkerhout. Hij is bijna af. Binnenkort kunnen ze dichtbij huis weer actief zijn met hun vereniging. Dat voelde goed.

Voorproefje

De SchelftWethouder Roberto ter Hark heette de verenigingen van harte welkom in de tijdelijke multifunctionele hal. Met elkaar liepen ze door het gebouw heen. Natuurlijk er moet nog veel werk worden verricht. Maar de toekomstige gebruikers kregen toch al een heel goede indruk hoe hun hal eruit ziet. Het voorproefje stelden ze op prijs, zo bleek uit de vele gesprekjes.

Weer een eigen plek

Veel verenigingen werden na de verwoestende brand in hun oude onderkomen opgevangen bij andere verenigingen. De nieuwe tijdelijke voorziening vinden ze fijn. Het is goed om dichtbij huis, in Noordwijkerhout, een eigen plek te hebben voor muziek, sport, toneel en carnaval. Ze moeten even geduldig zijn. De tijdelijke voorziening gaat later dan gepland open. De gemeente stelde de verenigingen hier eerder van op de hoogte.

Film

Er werd ook een film gemaakt. Met die film kunnen gemeente en verenigingen de boer op. Niet alleen om leden te werven voor de verenigingen, maar ook om mensen uit te nodigen om te komen met nieuwe initiatieven. Een activiteit die nu nog ontbreekt maar die heel goed in de tijdelijke multifunctionele (sport) voorziening gehouden kan worden. Vooraf waren de verenigingen uitgenodigd. Ze zetten hun beste beentje voor. Zo werd de hal ook even een filmstudio. Lees het nieuwsbericht Kom ook lekker dichtbij huis iets leuks doen.

Foto-impressie

Badminton en hun mascotte deden mee aan de film

Badminton in de tijdellijke De Schelft

Ook muziekvereniging St Jeanne d’Arc deed mee aan de film

Ook carnavalsvereniging De Kaninefaaten bekeek het nieuwe, tijdelijke onderkomen.