Laat je fietsverlichting controleren tijdens de fietsverlichtingsactie

Met de fiets op pad? Doen je voor- en achterlicht het? Laat het op zaterdag 6 november 2021 gratis controleren tijdens de fietsverlichtingsactie.

Deelnemende fietsenwinkels

In gemeente Noordwijk kun je op 6 november 2021 bij de volgende fietsenwinkels terecht. Je verlichting wordt daar gratis gecontroleerd. Is reparatie nodig? Dan betaal je op deze dag alleen de materiaalkosten en geen arbeidsloon.

Noordwijk

  • Mooijekind fietsen
  • Fietsmannetje Noordwijk

Noordwijkerhout

  • Looijestijn Tweewielerspecialist
  • Van Dam Fietsen
  • Henk Zwaan Tweewielers

Nog meer voordeel

Van maandag 8 november 2021 tot en met zaterdag 13 november 2021 geldt bij deze winkels een korting van 10% op de totale kosten (materiaal en arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting.

Gericht controleren

Het is de bedoeling dat de politie na de actie gericht gaat controleren op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt € 55,-.

Aandacht voor belang van goede fietsverlichting

Op woensdag 3 november 2021 staat tussen 17:30 en 20:30 uur de ValOpShop op het sportpark Duinwetering in Noordwijk. Een enthousiast promotieteam vraagt aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. Op een positieve manier houden zij fietsers aan. Doet hun verlichting het, dan mogen ze gratis iets leuks uitzoeken in de ValOpShop. Bijvoorbeeld een hesje, reflector of lichtgevend ventiel. Doet de verlichting het niet? Ook dat wordt opgelost.