Lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023

Donderdag 15 december 2022 is het lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023. Een evenement dat je niet missen kunt als je werkzaam bent in de kunst- en cultuursector.

Hof van Holland

Biennale NoordwijkHet Lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023 is donderdag 15 december 2022, vanaf 13.00 uur op een van de mooiste plekken in Noordwijk Binnen, te weten het Hof van Holland, gelegen in de Voorstraat in Noordwijk Binnen. Graag vooraf aanmelden. 

Het aftellen is begonnen

Het lanceringsevenement staat in het teken van de 1e Biënnale Noordwijk, die vanaf 21 maart tot en met 21 augustus 2023 wordt gehouden. De voorbereidingen zijn volop aan de gang. Curator Sandrine van Noort en haar team zetten in op een sterke 1e Biënnale Noordwijk, de titel is ‘Transities - Kunst op geestrijke gronden’. 

Verbinden 

De Biënnale Noordwijk biedt een podium aan tien kunstinstallaties, geïnspireerd op het thema van het landschap dat de komende jaren sterk zal veranderen en de veerkracht van mens en natuur. De kunst verbindt de landschappen en de vier dorpen in de gemeente. Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk.

Van harte welkom op dit evenement

Kunst- en cultuurliefhebbers, mensen werkzaam in de cultuursector, kunstenaars van binnen en buiten gemeente Noordwijk zijn van harte welkom de lancering bij te wonen. Ze kunnen kennis maken met de mensen die het initiatief dragen en tekenen voor een sterke start van deze biënnale. Ook kunnen ze de kunstenaars ontmoeten. Stuk voor stuk talenten - Check alvast wie de kunstenaars zijn. 

Beleid dat inzet op een kwaliteitsslag

Natuurlijk is kunst- en cultuurwethouder Roberto ter Hark bij het lanceringsevenement aanwezig om de gemeentelijke koers toe te lichten. Want de biënnale past in een nieuw gemeentelijk beleid. Vastgelegd in de nota Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte.  

Interesse?

  • Wil je dit lanceringsevenement bij wonen? Dan graag je komst vooraf even aanmelden. Dat kan via e-mail bij Sophie Jansen of +31 6 23 09 57 60. Ook kun je bij haar beeldmateriaal opvragen. 
  • Wil je dit initiatief op de voet volgen? Geef je op voor de nieuwsbrief