Mooie ideeën bij kernbezoek Noordwijk Binnen

Op 21 maart 2019 vond het eerste kernbezoek plaats. De eerste van de reeks bezoeken van het nieuwe college aan onze 4 kernen. In Noordwijk Binnen werd afgetrapt door wethouder Dennis Salman. Als kernwethouder en aanspreekpunt ontving hij de inwoners op Sportpark Duinwetering. Ook de andere leden van het college waren natuurlijk aanwezig.

Informatie ophalen bij inwoners

Informatie ophalen bij inwoners. Dat was het doel van de avond. In de kern draait het namelijk om hen. Wat vinden zij belangrijk? Wat vinden zij top en welke tips hadden zij voor het college? 
Na een kort openingswoord van wethouder (en echte Binder) Salman, konden inwoners uit Noordwijk Binnen hun ideeën kwijt op grote flips-overs. Daar stonden verschillende thema’s op, zoals verkeer, parkeren, zorg, ouderen, sport, cultuur, recreatie, duurzaamheid, woningbouw en woonomgeving. 

Tops

Het college kreeg zowel tops als tips. Zo benoemde een inwoner de enorme hoeveelheid aan kwalitatieve voorzieningen voor sport en cultuur. Een andere inwoner vond dat de verbeter-de-buurt app uitstekend werkt mede door de goede reactie van de gemeente op meldingen. Ook het onderhoud aan de Lindebomen werd gewaardeerd door een aanwezige.

Tips

Maar natuurlijk waren er ook verbeterpunten. Een inwoner vond De Keuvel en de Kerkstraat onveilig voor voetgangers. Ook het parkeren in de oude dorpskern werd als problematisch ervaren. Inwoners wilden ook meer aandacht voor verduurzaming en meer bespeelbaar groen voor kinderen. Voor het gevaarlijke rijgedrag van pakketbezorgers in de woonwijken moet ook een oplossing komen, aldus een aanwezige.

Burgemeester positief verrast

Na de drukke brainstorm met inwoners nam ook burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld het woord. Zij was positief verrast door de ideeën die door de inwoners uit Noordwijk Binnen werden aangedragen. Ze hoorde veel bereidheid tot samen denken en samenwerken.

College-agenda

De tips en tops van de inwoners zijn erg belangrijk. Het college gebruikt deze namelijk bij het opstellen van haar college-agenda. Daarmee geeft het bestuur aan wat zij de komende jaren gaat doen voor de gemeente Noordwijk. De ideeën uit Noordwijk Binnen worden daarbij meegenomen. 

Vervolg

De andere 3 kernen, Noordwijk aan Zee, Noordwijkerhout en De Zilk, komen de komende weken aan de beurt. Te beginnen op dinsdagavond 26 maart 2019 in Noordwijk aan Zee, waar kernwethouder Henri de Jong inwoners graag om 19:30 uur ontvangt. Kom ook vertellen wat voor jou belangrijk is!