Nieuw landschapspark

Een aansprekende naam. Een inspirerend beeld. Voor een nieuw landschapspark met speeleiland in het Middengebied in Noordwijk zoekt de gemeente naar ideeën. Samen maken we Noordwijk groener.

Een groene kans

We geven het groen een mooie kans in het Middengebied. Ongeveer 4,23  hectare staat klaar voor een gerichte invulling. Op de kaart hieronder gemarkeerd met de gele ster. De uitdaging: hoe benutten we de kans om er een landschapspark te maken waar iedereen graag verblijft? Want het nieuwe landschapspark is voor iedereen. 

Overzichtsfoto

Jouw ideeën hebben we nodig

Een mooie groenvoorziening begint met jouw ideeën. Beelden. Inspiratie. Dus leuk als je ons jouw idee ervoor vertelt. Wat jou voor ogen staat voor dit landschapspark tussen Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen. 

Weet je toevallig een mooie naam

Ook als je een passende naam ervoor weet horen we het graag. En dat moet natuurlijk iets inspirerender zijn dan Landschapspark Duineveld. Het park is voor iedere Noordwijker. De naam moet dus iedereen prikkelen om er te komen. 

Natuurwaarden versterken

Ook de gemeente gaat aan de slag om deze kans goed te benutten. In dit toekomstige park worden bestaande natuurwaarden versterkt waarbij we bomen en struiken laten staan die behouden kunnen blijven. Daar hecht de gemeente Noordwijk grote waarde aan. We vullen aan met nieuwe natuurwaarden zoals poelen voor amfibieën en insecten en de aanplant van meer bomen, om zo een mooie, groene verbinding in het Middengebied te maken.

Omwonenden dachten al mee

Creatieve geesten worden extra geprikkeld. Deze week was er al een avond voor omwonenden. Bekijk de presentatie van deze bijeenkomst. Dat leverde heel veel mooie ideeën op. Nu is het moment aangebroken om alle Noordwijkers in de gelegenheid te stellen om mee te denken. Ieder idee wordt serieus bekeken. 

Volgeboekte kindermeedenkmiddag

Een bijzonder element in het park is het speeleiland. Een eigen plek voor kinderen om te spelen in de natuur. Daarover dachten ze al volop mee. Speciaal voor hen was er op woensdag 4 maart 2020 een Kindermeedenkmiddag georganiseerd. 

Reageer goed

Heb je een goed idee voor het park? Of weet je een leuke naam, ook voor het speeleiland? Vertel het ons. Doe dat met een mailtje. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk 17 maart 2020. Laat daar ook je adresgegevens achter. Misschien nemen we nog wel even contact met je op.