Nieuwe fietsenstalling Langevelderslag geopend

Wethouder Roberto ter Hark opende op 15 september de nieuwe fietsenstalling bij de strandopgang naar Langevelderslag. Door de vernieuwing van de (onbewaakte) fietsenstalling zijn er 300 extra plekken voor het parkeren van fietsen beschikbaar. Ook is er ruimte voor het parkeren van scooters en bromfietsen.

Houten fietsnietjes

Wethouder Roberto ter Hark fietsenstalling LangevelderslagDe bestaande fietsenstalling is opnieuw ingericht en uitgebreid. Fietsers kunnen hun fiets nu vastmaken aan de houten fietsnietjes. Of plaatsen in de bestaande rekken. Ook voor scooters en bromfietsen is er meer ruimte beschikbaar. Ook aan e-bikes is gedacht. De gemeente plaatst nog 8 fietsoplaadpunten bij de fietsenstalling. Dit gebeurt voor het strandseizoen 2022.

Vrijhouden strandopgang

Voor de hulpdiensten is het van belang dat de strandopgang vrij blijft. Vooral op drukke dagen werden fietsen en scooters bij de strandopgang neergezet. Dit zag er rommelig uit. Ook was de fietsenstalling niet goed zichtbaar. Door de nieuwe inrichting van de fietsenstalling is deze nu beter te zien.  

Locatie

De fietsenstalling bevindt zich tussen de parkeerplaats aan de Langevelderslag het fietspad Noordwijk – Zandvoort.