Nieuwe vlaggen Noordwijkerhout

De 4 dorpskernen krijgen ieder een eigen visuele vertaling van de merkidentiteit. Vlaggen zijn hier de 1e zichtbare uitwerking van. Primeur deze week in Noordwijkerhout. Waarom rood?

Primeur

Vanaf woensdag 11 mei 2022 wapperen nieuwe vlaggen in Noordwijkerhout. Hiermee heeft Noordwijkerhout de primeur binnen de 4 kernen van de gemeente Noordwijk. 

Wethouder Roberto ter Hark (links op foto), directeur-bestuurder Noordwijk Marketing Quirine Kamphuisen en voorzitter Noordwijkerhout Centrum Pieter van der Geest (rechts op foto) hesen de vlaggen op een herkenbare plek waar ze goed in het zicht hangen.  

Eigen en toch ook verenigd

Onder het overkoepelende merk 'Noordwijk een verademing' wordt de eigenheid van de kern met een eigen passende kleur weergegeven. Uiteraard symboliseert het overkoepelende merk de identiteit van de hele gemeente.  

Profileren op je unieke signatuur

‘Heel belangrijk’, aldus directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing Quirine Kamphuisen: Want zo kan elke kern zich profileren met een eigen signatuur en is toch ook direct duidelijk tot welke familie ze behoort. 

Een ‘N’ met een beteke-N-is 

Het overkoepelende merk voor de hele gemeente Noordwijk bestaat nu zo’n 2 jaar. De vorm en de kleuren van de zwierige ‘N’ in het logo weerspiegelen het landschap: in de vorm zit het profiel van het landschap, de kleuren gaan van de zee, de lucht, het strand, de duinen en het bos naar de bollenvelden. De vorm van de ‘N’ staat voor vrijheid, lucht en elegantie: een verademing. 

Verbinden 

Wethouder Roberto ter Hark: ‘Dit woord- en beeldmerk laat heel mooi in vorm en kleur de verbinding tussen de vier kernen De Zilk, Noordwijkerhout, Noordwijk binnen en Noordwijk aan zee zien. Waarbij de kleur per kern heel treffend de eigenheid weergeeft.’ 

Noordwijkerhout 

Noordwijkerhout, omringd door bollenvelden. Van welke kant je ook binnenkomt, je voelt en ziet de bedrijvigheid in de bloemen- en bollensector. Noordwijkerhout waar je je welkom voelt, sfeervol en gezellig. Daarom is gekozen voor de kleur rood voor Noordwijkerhout. De kleur staat voor de gastvrijheid, gemeenschapszin en de bloemen. 

Trots op het resultaat

Heel passend voor Noordwijkerhout en binnen het overkoepelende merk Noordwijk. Trots op het resultaat, zegt Pieter van der Geest, voorzitter van Noordwijkerhout Centrum. 

Visuele vertaling per kern

Ook voor de kernen Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen en De Zilk vindt op dit moment de visuele vertaling van de merkidentiteit plaats. De vlaggen zijn hier de 1e zichtbare uitwerking van. 

Lees meer