Nieuwsbrief Duurzaamheid met praktische tips voor een duurzamer leven

Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en jijzelf, iedereen doet wat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder drinkwater wil verspillen. In de nieuwste editie van de Nieuwsbrief Duurzaamheid staan praktische tips voor een duurzamer leven.

Jongeren

Iets doen voor het klimaat doe je op jouw manier. Of je laat er iets voor. Eén van de uitkomsten van de vragenlijst over duurzaam verwarmen is dat iets meer dan de helft van de ondervraagde jongeren aangeeft dat ze graag in een duurzaam huis willen wonen en hiervoor zelfs hun vakantie laten schieten als het moet.

Energiecoaches

Met eenvoudige maatregelen is het mogelijk flink te besparen op de energierekening. Dat is goed voor het milieu, de portemonnee en het wooncomfort. Om mensen daarin wegwijs te maken heeft gemeente Noordwijk een enthousiaste groep energiecoaches opgeleid. Energiecoaches zijn vrijwillige mede-inwoners die in een een-op-een gesprek helpen met energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld: een thermostaat zo goed mogelijk instellen of het zo zuinig mogelijk gebruiken van grote apparaten zoals de was- of afwasmachine. 

Wacht niet tot de koude maanden. Besparen kan ook nu. Vraag ook een energiebespaargesprek aan of bezoek een van de spreekuren. Lees waar en wanneer spreekuren zijn en nog meer informatie in de Nieuwsbrief Duurzaamheid en meld je ook gelijk aan.