Noordwijk veteranen ontvangen unieke veteranencoin

Op zaterdag 2 juli 2022 vierden we Veteranendag in de gemeente Noordwijk. Een speciale editie dit keer, want burgemeester Wendy Verkleij overhandigde een unieke veteranencoin aan de aanwezige veteranen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk.

238 veteranen

Tijdens de Veteranendag zagen oude kameraden elkaar weer na lange tijd. Van de ruim 103.000 Nederlandse veteranen wonen er 238 in onze gemeente. Ongeveer 100 van hen waren aanwezig bij de bijeenkomst in de Heeren van Noortwijck. 

Dank en waardering

Als blijk van dankbaarheid en waardering heeft de Stichting Veteranen Noordwijk voor de gemeente een unieke munt laten maken. Op deze ‘veteranencoin’ staat aan de ene zijde het gemeentewapen en aan de andere zijde het veteranenlogo. De 1e coin werd overhandigd aan de oudste veteraan van de gemeente: de heer Geurts. Aansluitend kregen alle andere veteranen ook de speciale coin overhandigd. De niet aanwezige veteranen krijgen de munt nagestuurd. 

Vrede en veiligheid

Burgemeester Wendy Verkleij: Vrede, vrijheid en democratie zijn niet vanzelfsprekend. We zien het in Oekraïne. Opnieuw een oorlog in het hart van Europa. Opnieuw vele onschuldige slachtoffers en onvoorstelbaar leed. Wij blijven in onze gemeente aandacht geven aan onze veteranen. Voor hen die zich waar dan ook ter wereld hebben ingezet voor vrede en veiligheid. Van Bosnië tot Nieuw-Guinea en van Afghanistan tot Cambodja.