Noordwijkse strandpaviljoens sluiten voorlopig afhaalpunten

Bijna alle Noordwijks strandpaviljoens hebben zondagochtend 22 maart dat besluit genomen. Zo helpen ze het coronavirus in te dammen.

Mooi weer – Massale toeloop

Het is mooi lenteweer dit weekend. Opnieuw verwachten de Noordwijkse strandpaviljoens een te grote toeloop bij hun afhaalpunten en voorzien ze onverantwoorde situaties. Dat vinden ze onacceptabel. Ze sluiten.

De kracht van Noordwijk

Burgemeester Wendy Verkleij is enorm trots op de besluitvaardigheid van de Noordwijkse strandpaviljoenhouders. “Ze zetten volksgezondheid voorop. Vanuit zichzelf. Ze strijden mee tegen corona. Die inzet hebben we vandaag de dag hard nodig.”

Mede namens alle inwoners

Burgemeester Verkleij deed gisteren al een oproep aan recreanten om niet naar de kust van Noordwijk te komen. “Ook onze strandondernemers waren verbaasd hoe het er aan toeging bij hun afhaalpunten. Veel mensen stonden te dicht op elkaar. Alsof er niets aan de hand was. En dan nu dit besluit. Ik ben er erg blij mee, en ik weet, ook veel bezorgde inwoners van onze gemeente. Iedereen helpt mee om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ik denk dat ik mede namens alle inwoners kan zeggen: ondernemers bedankt dat jullie dit besluit hebben genomen.”