Onze scholen in Noordwijk zijn weer begonnen

Maandag 30 augustus zijn de scholen in onze regio weer begonnen. Veel kinderen gaan dan met de fiets op pad. Het is belangrijk dat onze kinderen dit veilig kunnen doen. Als gemeente geven we graag extra aandacht aan onze schoolgaande kinderen. Zo kan iedereen op de weg weer veilig aan elkaar wennen.

Extra aandacht

Onze scholen zijn weer begonnenNaast de landelijke campagnes, doen wij als gemeente graag wat extra. Ons doel is om zoveel mogelijk weggebruikers te wijzen op het starten van de scholen. Zo was Wethouder Roberto ter Hark om half 9 aanwezig op de fusieschool Zeehonk Wakersduin in de Julianastraat in Noordwijk. Samen met de leerlingen trapte hij daar de campagne ‘’Onze scholen zijn weer begonnen’’ officieel af. Samen telden zij af en riepen samen “Wij gaan weer naar school!”. Daarna bliezen bijna 300 kinderen feestelijk heel veel bellen.

Verkeersveiligheid verbeteren

Door de schoolgaande kinderen zal het de komende periode weer drukker worden. Sommigen stappen zelfs voor het eerst op de fiets naar school en zijn wat onwennig. Dit vraagt om aandacht van alle weggebruikers. Ook door versoepelingen van de coronamaatregelen verwachten we meer verkeer op de wegen. Voor onze gemeente is verkeersveiligheid van inwoners een belangrijk speerpunt. 
 
Afgelopen en komende tijd blijven we onze verkeersveiligheid verbeteren. Dit doen we door: 

  • Een aantal belangrijke doorgaande wegen af te sluiten voor onderhoud,
  • Pasten we rotondes aan om veiliger te fietsen,
  • Goede verkeerslessen op school, zoals “School op Seef”,
  • Het zebrapad op de Quarles van Uffordstraat nabij de kruising met de Ruyterstraat rusten we extra uit met een signalering.