Op naar een kleurrijk voorjaar

Woensdag 24 november 2021 hebben leerlingen van basisschool De Schapendel op het naastgelegen Gruenepad tientallen bloembollen in de grond gestopt, waaronder tulpen, krokussen, sneeuwklokjes en hyacinten. Wethouder Sjaak van den Berg hielp de kinderen een handje mee.

150 duizend bollen

Dit waren de laatste van de bijna 150.000 bollen die de gemeente afgelopen weken heeft geplant in een aantal bermen. Behalve de vele duizenden bollen zijn er ook bloemrijke kruidenmengsels gezaaid. Dit is gedaan aan het Gruenepad en in de bermen langs de Northgodreef en de Herenweg in Noordwijkerhout. 

Kleurrijke wegen

Bolgewassen en bloemen bieden straks een kleurrijke aanblik langs Noordwijkse wegen. Bloeiende bermen zijn niet alleen mooi, ze versterken ook het unieke en kenmerkende landschap en zorgen voor de gewenste uitstraling van de kustgemeente. 

Meters groen leefgebied 

Bovendien maken de meterslange bermen de leefomgeving aantrekkelijker voor mens én dier. Groene gevarieerde bermen zijn van grote waarde als leefgebied voor verschillende plant- en diersoorten. 

Het project Bloemrijke bermen is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland.