Parallel Boulevard - Planning en voortgang werkzaamheden

Met welke werkzaamheden moet je de komende weken rekening houden als je Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee bezoekt, er werkt of woont? Goed nieuws. Nog even en de 1e helft van dit megaproject is achter de rug.

Belangrijke data

Op maandag 14 februari 2022 starten de bouwers met werkzaamheden aan het volgende deel van de Parallel Boulevard (fase 4). Ze zijn dan nog 2 weken bezig met het afronden van de werkzaamheden ter hoogte van het Jan Kroonsplein. Op vrijdag 25 februari 2022 gaat dat deel van de Parallel Boulevard weer open. Dit staat in de nieuwsbrief van maandag 31 januari 2022. 

Kaart

Tekst illustratie

Linkerhelft:
Links: Hoofdstraat hoek Parallel Boulevard
Midden: weg is tijdelijk 2 richtingsverkeer tijdens fase 3
Rechts: Parkeerplaats Jan Kroonsplein

Rechterhelft:
Parallel Boulevard rechts van Jan Kroonsplein gaat open op 25 februari 2022
Parallel Boulevard ter hoogte van Witsaert is fase 4

Nicolaas Barnhoornweg blijft bereikbaar via Schoolstraat

Nog een belangrijke datum. Vanaf maandag 4 februari 2022 tot eind maart 2022 is het parkeerterrein Nicolaas Barnhoornweg niet meer bereikbaar vanaf de Parallel Boulevard, maar wel via de Schoolstraat. De Nicolaas Barnhoornweg blijft een éénrichtingsweg richting het Jan Kroonsplein. Alleen het parkeerterrein is tijdelijk in 2 richtingen bereikbaar. Het kruispunt met de Lage Wurft blijft open voor verkeer. 

Asfalt deklaag vanaf de Grent tot de Lage Wurft

De ondergrondse werkzaamheden van fase 4 zijn eind maart 2022 klaar. Dit is ook het moment dat wij de asfalt deklaag vanaf de Grent tot de Lage Wurft gaan aanbrengen. De Parallel Boulevard is dan tijdelijk niet begaanbaar. Uiteraard houden de projectpartners zo veel mogelijk rekening met de bereikbaarheid. Dura Vermeer is momenteel druk bezig met de planning van deze werkzaamheden. 

Kaart

Tekst illustratie

Arcering van het gebied vanaf eind van De Grent, Palaceplein, Parallel Boulevard (hoogte Hoofdstraat en Jan Kroonsplein) tot Lage Wurft.

1e deel 

Nog even en de 1e helft van dit megaproject aan de kust is achter de rug. Dura Vermeer werkt tot en met maart 2022 door, met april 2022 als reservemaand. Dan is het 1e deel van het werk klaar. Najaar 2022 gaat Dura Vermeer verder met het werk. De 2e helft. 

Communicatie

In Noordwijk aan Zee werken gemeente Noordwijk, Dura Vermeer en Hoogheemraadschap van Rijnland aan het project Parallel Boulevard. Een groot werk. Ze informeren regelmatig omwonenden en geïnteresseerden. Eind januari 2022 verstuurden ze hun nieuwsbrief. Ook zetten ze de BouwApp in en sturen ze brieven aan omwonenden. 

Voor jou

  • Kijk ook eens rond op de projectwebsite
  • Vind je dit een interessant project? Geef je dan meteen op voor de projectnieuwsbrief
  • In dit filmpje vertellen de projectpartners meer over hun project.
  • Altijd graag goed geïnformeerd? Dan is er de BouwApp. Gratis. Reuze handig. Zet Parallel Boulevard meteen onder je favorieten. Ga naar de App-store op je telefoon.