Pas op de plaats Julianahof

Op dit moment is niet duidelijk of het project Julianahof doorgaat. De partijen achter het plan hebben de gemeente dat verteld. Er zit niets anders op dan afwachten.

Veel sociale huurwoningen

Julianahof is een bekend bouwplan in Noordwijk Binnen. Echt in het centrum. Aan de Albertus van Velsenstraat. Hier was ooit eens een tuinbouwbedrijf. Het plan was om op het terrein 17 woningen te bouwen. 4 2-onder-1-kapwoningen. 13 sociale huurwoningen. Dat laatste maakte het plan zo aantrekkelijk. Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen.  

Toekomst van het plan

Woningbouwvereniging Stek zou het plan uitvoeren met Van Rhijn Bouw. Ze hebben nu de gemeente laten weten dat ze een pas op de plaats maken. Ze beraden zich op de toekomst van het plan. Op dit moment is het niet duidelijk of het project doorgaat. In welke vorm en met welke partijen. 

Belangrijke stap niet gezet

Dat bericht komt onverwacht. Vorig jaar nam de gemeenteraad het besluit om het ontwerpbestemmingsplan Julianahof vrij te geven voor iedereen die het plan wil bekijken en er op wil reageren. Dit besluit is nog niet uitgevoerd omdat Stek en Van Rhijnbouw zich beraden.

Afwachten

De gemeente bouwt geen woningen. Dat doen partijen als Stek en Van Rhijbouw. Wethouder Theo Alkemade: We willen als gemeente graag deze ontwikkeling in Noordwijk Binnen onder voorwaarden mogelijk maken. Maar nu de zaken er zo voor staan kunnen we niet anders dan afwachten. Ik heb de raad ingelicht. Ik hoop dat we snel uitsluitsel krijgen.

Lees ook ons eerdere bericht: Julianahof