Proef met milieuparkjes in de kern Noordwijk Binnen

Op 3 locaties in de kern Noordwijk Binnen wordt een proef gedraaid met een andere inrichting van de milieuparkjes. Het gaat om Bonnikeplein, Kloosterplein en Rederijkersplein.

Milieuparkje Kloosterplein omgetoverd tot tuintjeWat we hebben gedaan

  1. Op het milieuparkje bij het Bonnikelein wordt voornamelijk veel karton niet klein genoeg gemaakt. Waardoor de containers voor oud papier verstopt raken. Het oud papier in verkeerde containers terechtkomt of achter gelaten wordt. Dit afval wordt dan weer zwerfvuil. De gemeente heeft de containers voorzien van stickers met juiste gedrag.
  2. Bij het Kloosterplein wordt veel afval achtergelaten naast de containers. Er is een zogenaamde ContainerCoat aangebracht. De omgeving wordt omgetoverd tot een soort tuintje. Een nette omgeving stimuleert inwoners om het er ook netjes te houden.
  3. Ook het milieuparkje bij het Rederijkersplein is aangepakt. Hier wordt veel grof huisvuil achtergelaten en naast de containers geplaatst. Op de grond bij het parkje wordt nu in simpele beelden vertelt hoe en waar je grofvuil kunt brengen. Het gewenste gedrag. Dit doen we in 4 stappen. 

Meer weten?

Meer informatie over afval en afval scheiden lees je op de speciale pagina Afval