Rijbewijs online verlengen

Door het digitaal verlengen van het rijbewijs maken we het weer een stukje makkelijker voor onze inwoners. Dit is veilig en snel. Je kunt jouw aanvraag online in gang zetten. En hoeft maar 1 keer naar het gemeentehuis. Alleen als je jouw rijbewijs komt halen!

Gemakkelijker te regelen

Binnenkort jouw rijbewijs verlengen? Of een categorie-uitbreiding aanvragen? Het is per 1 oktober 2021 makkelijker te regelen. 

Wat heb je nodig?

 • Een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart met een chip. Alle paspoorten en identiteitskaarten hebben een chip. Alleen rijbewijzen uitgegeven na 14 november 2014 hebben een chip.
 • Een mobiele telefoon. Dit moet een Android smartphone versie 6.0 of hoger zijn of een iPhone 7 of hoger met iOS versie 13 of hoger. Deze telefoons hebben een NFC chiplezer. De chiplezer is nodig om een identiteitscheck te kunnen uitvoeren bij het online verlengen van jouw rijbewijs. 

Alleen dan kan het rijbewijs online verlengd worden. Niet alles compleet? Dan ben je natuurlijk van harte welkom in ons gemeentehuis om daar jouw rijbewijs aan te vragen.

Hoe werkt het online verlengen?

Heb je alles wat nodig is? Dan is de verlenging in 3 stappen te regelen. 

 • Stap 1: Digitale pasfoto maken
  De pasfoto moet voldoen aan bepaalde eisen en gemaakt zijn bij een door de RDW erkende fotograaf. Kijk op de locatiewijzer voor een fotograaf in onze gemeente. Neem ook het huidige rijbewijs mee naar de fotograaf. Bij de fotograaf zet je een handtekening. Deze wordt later gebruikt op het nieuwe rijbewijs. De fotograaf verstuurt de pasfoto en handtekening beveiligd en digitaal naar de RDW. Binnen een paar minuten krijg je een e-mail van de RDW. Hierin staat of het rijbewijs online te verlengen is.
 • Stap 2: Online aanvraag regelen
  Ga naar de website van de RDW en log in met de DigiD-app. Ook reken je meteen af met iDEAL.Na 2 werkdagen kun je het rijbewijs ophalen bij de gemeente. Hier ontvang je een e-mail van de RDW over. 
 • Stap 3: Rijbewijs ophalen 
  Maak online een afspraak voor het ophalen van het rijbewijs. Neem jouw huidige rijbewijs mee om in te leveren. 

Meer informatie?

Voor een duidelijke uitleg over het verlengen, kun je de instructievideo van het RDW bekijken